|
Příspěvky uživatele - 244.4
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kde sehnat podnož, 6.10.2009 Trochu jsem se poptával, takže musím poopravit svůj původní příspěvek - A-dvojku letos v Litoměřecích koupíte, M111 také. Jednu sazenici Vám asi neprodaj, 10 zcela určitě (za cenu srovnatenou s hotovým stromkem). Takže je to na Vás.
Měl bych... celý příspěvek > |  | Kde sehnat podnož, 6.10.2009 Chystám se taky koupit nějaké podnože, broskvoně a jabloně a zřejmě se obrátím na Sempru v Litoměřicích. Loni(vlastně letos) prodávali nějaké zbytky podnoží i na jaře.
Co se týče vzrůstnosti podnoží: jedna věc je to, co chcete, druhá, co se Vám... celý příspěvek > |  |
|  | Štěpařský vosk, 2.10.2009 Zelený kelímek štěpovacího vosku koupíte všude za pár desetikorun, vydrží mi (při cca 20-30 roubech za rok ) 4 roky - tu cenu za odírání v žádném případě nepovažuji. Aby se tento vosk dobře roztíral, je potřeba ho trochu nahřát na... celý příspěvek > |  | Sparťan, 30.9.2009 Zkoušel Jste se podívat třeba na stránky školky Droždín (OL, u Svatého kopečku)? Pokud se pamatuji, měli docela široký výběr výběr jabloní a posílají na dobírku.
Totéž mohu o slovenské firmě Kohaplant, rozšířili teď nabídku i o staré odrůdy,... celý příspěvek > |  | Zkušenosti s Vandou, 29.9.2009 K chuťovým vlastnostem Vandy se nemohu vyjadřovat - nemám ji ve svém sortimentu.
Mám však poznámku k hořké pihovitosti - v knihách se obvykle píše, že tato porucha je spojena s mladými stromky, které se dostávají do plodnosti a že rychle odezní. Mé... celý příspěvek > |  | Syn mi posekal maliníky sekačkou, 28.9.2009 hlavně syna nemlaťte... , vůbec nepochybuji o tom, že Vám maliny zase krásně obrazí, je to velmi invazivní rostlina, možná vydrží i více nežli kopřiva. |  | Placate broskve?, 24.9.2009 Před měsícem jsem byl týden v Číně, docela mně tam překvapilo, že hodně stromků broskvoní rostlo na místech, kde mohly mít výhradně okrasný charakter, například v parcích kolem Olympijského stadionu... |  | Nemoc jabloní, 24.9.2009 Infekční tlak padlí je opravdu rok o roku větší. Pozoruji ho asi poslední 3 roky na azalkách, clematisu.
Begónie, které přežily ve zdraví tropické lijáky v červnu a červenci, jsem v srpnu vykopal a vyhodil plesnivé. Počítám, že příští rok... celý příspěvek > |  | Mohu vodu z bazenu přečerpat do studny, 23.9.2009 Nemyslíte to s tím bazénem vážně, že ne? Už se to tady jednou řešilo, jakýsi dobrák chtěl použít studnu jako vodojem na povrchovou vodu (), přečtěte si reakce v archivu.
Už jenom čekám, kdy někoho napadne předělat nepoužívanou studnu na... celý příspěvek > |  | Okurkopapričky, 22.9.2009 Měl bych dotaz ohledně skutečných nároků na pěstování této rostliny - na řadě českých stránek lze narazit na perlu:
"Rostlinu lze pěstovat všude tam, kde se daří melounům, okurkám a tykvím" - tykve a melouny, to je přece nebe a... celý příspěvek > |  |
|  | Jak správně nasadit kosu, 21.9.2009 Prošly mi rukama asi 3 kosiště, ten úhel seříznutí kosiště odhaduji na 20-25 stupňů (měřeno vůči spodní hraně kosiště). Mám pravda 190 cm a sekáč malé postavy bude seřezávat méně - dlouhé kosiště však i malé rozdíly v úhlech hodně zvětšuje,... celý příspěvek > |  | Kvas smrdí podobně jako ředidlo, 14.9.2009 nemusí to být zrovna aceton, nicméně zvrhlo se vám kvašení. Existují rody kvasinek (např. Hansenula), které neprodukují etanol, ale třeba etylacetát a k podobnému účelu se používají i průmyslově. O bakteriích ani nemluvě.
je teď otázka, zdali máte v... celý příspěvek > |  | Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 14.9.2009 zamlada, někdy v r. 1984, jsem 3 týdny jako student dělal na ruské stavbě v Moskvě - nikdy nezapomenu na svářeče, který ráno před šichtou prošel skládku a vrátil se s náručí drátů.
Pak to asi půl hodiny spojoval v ruce - samozřejmě to... celý příspěvek > |  | Hobliny ze dřeva, 10.9.2009 objevil jsem za asi 70 korun soupravu "BEN pH test pro stanovení půdní reakce", údajně to měří půdní reakci v rozmezí 4,7-7,4.
Pokud bych chtěl mermomocí experimentovat (a neměl bych přístup k pořádnému pH metru), možná bych to... celý příspěvek > |  | Správné uskladnění jablek, 3.9.2009 co se týče použití papíru, záleží taky na celkové vlhkosti sklepa.
Nežli jsem provedl sanace, měl jsem sklep extrémně vlhký. Uloženému ovoci ani zelenině to nevadilo, ale veškeré ústrojné materiály (tj., dřevo, lepenka) byly dříve nebo později... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|