|
Jak se zbavit včel?, 3.5.2009 V diskuzi Jak se zbavit včel dost málo zaznělo hodnocení jménem chamtivost.Mám-li zahrádku o rozloze 1 aru, musím počítat s tím, že 100 králíků z ní neuživím.Chci-li chovat 20 včelstev, musím k tomu mít rovněž podmínky a nesmím spoléhat na trpělivost... celý příspěvek > |
 |
Jaká je to hrušeň, 3.5.2009 Většinou se role dřevorubce ujmou lidé, kteří nikdy nic nesázeli, jen bourají. |
 |
|
 |
Jaká je to hrušeň, 3.5.2009 Tak a teď ještě já přidám.Starší generace označovala možná jednu a tutéž hrušku ještě jako Salzburka.A název pochází někdy z doby c.a k. Vždy jde o ranou odrůdu... AB |
 |
Co všechno hnojíte slepičáky?, 2.5.2009 A co říkáte zkvašeným slepičincům a používání jen ředěné "slepičí" močůvky?Takto to mám připraveno na delší dobu bez obav, že to něčemu ublíží... AB |
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 1.5.2009 Provedení bezesporu perfektní, zvolena stejná síla roubu i styčné plochy kopulace bezvadné.Gratuluji.Příště se pochlub anglickou kopulací, určitě ji svedeš s přehledem. AB |
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 1.5.2009 HONZO, pokusy roubovat JOJO mám za sebou.Ujaly se mně všechny rouby, vyrostl z nich asi půlmetrový výhon a pak... všechny uschly, spíš odumřely.Teď už vím proč, ale předtím jsem laboroval jako Ty.Jde o supercitlivou odrůdu na šarku, nikoliv... celý příspěvek > |
 |
Násada, 1.5.2009 Nejodolnějším kolářem je Fiskars. Násada vás přežije. |
 |
Zapomenutá hruška, 1.5.2009 Zkuste nažhavit stránky sempra.cz a najdete tam jak akce, tak i katalog s obrázky.Určitě ochutnávky dělají v Olomouci.Ale i v Brně by se zahrádkáři neměli nechat zahanbit.30 let je mnoho, ale zase ne tolik, aby dnes tuto třebas i místní odrůdu ještě... celý příspěvek > |
 |
Zapomenutá hruška, 30.4.2009 Zkuste hrušku najít podle vyobrazení v katalogu. A pokud nebudete mít štěstí, navštivte na podzim výstavu s ochutnávkou.Jinak v hruškách je dnes takový výběr a sortiment od letních až po zimní, že "to by byl čert, aby našu stařenku... celý příspěvek > |
 |
Drtič ovoce Shark Fruit, 30.4.2009 Nevýhodou drtiče z LETu je zanášení těsnicího kroužku na hřídeli motoru (nečistotami, pískem a pod.).Motor umístěný nahoře je daleko výhodnější. |
 |
|
 |
Broskvoň z pecky, 30.4.2009 Měl jsem překrásné meruně na durancii, v době nejlepší plodnosti odešly na apoplexii.Bedlivě střežte a vyberte místo.Durancie nejsou nejlepší v zátiší ani na vysoké spodní vodě.Jsou to ale jen moje zkušenosti. AB |
 |
Svářečka x invertor, 30.4.2009 Jsou takoví, kteří si pořídili invertor a starou osvědčenou trafosvářečku jako stabil nevyhazují.Každý typ má své kouzlo a čert nespí, záloha se někdy může hodit. |
 |
Hruška Konferencia - skrútené listy, 30.4.2009 Rozhodl jsem se po patnácti letech hrušeň vykopat a spálit.Příště si dám dobrý pozor na původ prodávaného stromečku, nebo si naroubuji vlastní z ověřených zdrojů (podnože i roubů).Mám zato, že megalomanie postihla nejen např.výrobu aut, ale i... celý příspěvek > |
 |
Meruňka z pecky, a co broskev?, 30.4.2009 Jde o tribunu názorů a výměnu zkušeností.Podle všech příspěvků je vidět, že hraje roli vždy více faktorů při experimentování se semenáči.Někdo také má víc štěstí a podaří se mu něco na první šlápnutí, jiný zase ne.Je ale těžké říci šlechtitelům, že... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň z pecky, 29.4.2009 Výsev pecek není předmětem mého zájmu.Moje zkušenosti jsou následující: semenáč broskve měl plno pozdních žlutých plodů, které nikdo z nedostatku času ani neprobral ani dokonce nesklidil.Na pozdní podzim jsem na napadané ovoce navezl vrstvu... celý příspěvek > |
 |