Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Neznámá rostlina, 28.8.2012
Se žilnatinou souhlasím. S rozvětvenými jehnědami (jsou to opravdu jehnědy?) Vám věřím, zatím jsem se na Vámi jmenované pepře nedíval. Také jsem už dříve znovu hledal omu původní diskusi. A taky bezvýsledně :-("Kdepak jsou? Kam se ti... celý příspěvek >
Neznámá rostlina, 28.8.2012
Nebyl bych si tím tak jist. Zatím jsem nenarazil na obrázek pepřovníku, který by měl rozvětvené květenství - jehnědy - jak je to na petrově fotce. To mi mnohem spíše připomíná jehnědy třeba břízovitých či bukovitých stromů a keřů. Josef.
Určete rostliny, 27.8.2012
1,2: Aglaeonema. 3,4: Dracaena (Janet Craig Compacta?) 5,6: Kolopejka - Kalanchoe. Josef.
Prosím o identifikaci rostliny, 27.8.2012
Bratři Slováci jí říkají "divý Jano". Mně se ten název velmi líbí. Ale štětinec taky není špatný :-). A opravuji: není to dvouletka, ale letnička. Z letošního semínka vyklíčí až příští rok. A množí se sama velmi dobře, až zapleveluje i to, co... celý příspěvek >
Jak zbavit trávník plevele?, 22.8.2012
Co máte proti kostřavě? Je naprosto běžnou součádtí většiny trávníkových směsí. Josef.
Indiánská kultura "tři sestry", 17.8.2012
Blýskáček škodí na fazolích? Není to spíše zrnokaz? Josef.
Co je to za rostlinu prosím?, 13.8.2012
1. Podle "ostružinovitých" plodů se jedná o líčidlo jedlé, nikoli o líčidlo americké. 2. Opravdu to bude nějaký šeřík, třeba Syringa prestoniae nebo jiný druh. Josef.
Co mi to vzešlo?, 31.7.2012
Já v tom vidím vřesovec - Erica carnea či Erica darleyensis apod. (Ale ze semínka jsem se s ním ještě nikdy nepotkal). Josef.
Co je to za keř?, 30.7.2012
Podstatně více se přikláním k té svídě.  Konkrétněji: svída bílá - Cornus alba (Swida alba), nejspíš odrůda Elegantissima (Sibirica Variegata) - to podle toho širokého bílého okraje listů. "Obyčejná" odrůda Albovariegata má bílý okraj listu... celý příspěvek >
Pozná někdo prosím co to je?, 27.7.2012
ichale, není to slunečnice. Je to semenáč jisté teplomilnější dřeviny, jsem přesvědčen, že ji znáte Vy i mnozí jiní. Tipujte dále ;-) Josef.
Plevel - co to je?, 20.7.2012
Můj názor je, že se jedná o ostřici srstnatou - Carex hirta. Hubení v trávníku bude možné asi jen mechanicky, jak to ostatně už děláte. Selektivní herbicid, který by ponechal trávník, na ni nejspíš nebude existovat. Roundupovým herbicidem i při... celý příspěvek >
Zkušenost s Carex Brunnea, 19.7.2012
Vidím to podbně jako Lída. Klas na dnešní fotce určitě není "ostřicového" typu, ale odpovídá mnohem spíše tomu dochanu. Možná, že i podle jména setaceus = šídlovitý má tento dochan tak úzké listy. Ostřice vyfocená na etiketě u Vaší fotky je... celý příspěvek >
Pomoc pri urceni izbovej rastliny (pokojovka bez mena), 18.7.2012
Podle mého názoru je to nejsppíš některý z pepřinců. Josef.
Sekačka na 3 ha zahradu, 17.7.2012
Chci uzavřít toto vlákno sdělením, jak to dopadlo: Po dalších dvou letech a po několika "resuscitacích" nás ve věku cca 11 let definitivně opustila sekačka Viking 555, čest její památce. Jejím nástupcem je John Deere MowMentum JM36. Výběr... celý příspěvek >
Identifikace keře, stromu?, 17.7.2012
Použijte výše uvedený postup. Pro zahubení rostliny - pařezu bych však použil roundup - čerstvou řeznou ránu potřít neředěným herbicidem. Likvidátor pařezů snad až následně. Josef.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika