|
Neznámá rostlina, 28.8.2012 Se žilnatinou souhlasím.
S rozvětvenými jehnědami (jsou to opravdu jehnědy?) Vám věřím, zatím jsem se na Vámi jmenované pepře nedíval.
Také jsem už dříve znovu hledal omu původní diskusi. A taky bezvýsledně :-("Kdepak jsou? Kam se ti... celý příspěvek > |
 |
Neznámá rostlina, 28.8.2012 Nebyl bych si tím tak jist. Zatím jsem nenarazil na obrázek pepřovníku, který by měl rozvětvené květenství - jehnědy - jak je to na petrově fotce.
To mi mnohem spíše připomíná jehnědy třeba břízovitých či bukovitých stromů a keřů.
Josef. |
 |
|
 |
Určete rostliny, 27.8.2012 1,2: Aglaeonema.
3,4: Dracaena (Janet Craig Compacta?)
5,6: Kolopejka - Kalanchoe.
Josef. |
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 27.8.2012 Bratři Slováci jí říkají "divý Jano". Mně se ten název velmi líbí.
Ale štětinec taky není špatný :-).
A opravuji: není to dvouletka, ale letnička. Z letošního semínka vyklíčí až příští rok. A množí se sama velmi dobře, až zapleveluje i to, co... celý příspěvek > |
 |
Jak zbavit trávník plevele?, 22.8.2012 Co máte proti kostřavě? Je naprosto běžnou součádtí většiny trávníkových směsí.
Josef. |
 |
Indiánská kultura "tři sestry", 17.8.2012 Blýskáček škodí na fazolích? Není to spíše zrnokaz?
Josef. |
 |
Co je to za rostlinu prosím?, 13.8.2012 1. Podle "ostružinovitých" plodů se jedná o líčidlo jedlé, nikoli o líčidlo americké.
2. Opravdu to bude nějaký šeřík, třeba Syringa prestoniae nebo jiný druh.
Josef. |
 |
Co mi to vzešlo?, 31.7.2012 Já v tom vidím vřesovec - Erica carnea či Erica darleyensis apod.
(Ale ze semínka jsem se s ním ještě nikdy nepotkal).
Josef. |
 |
Co je to za keř?, 30.7.2012 Podstatně více se přikláním k té svídě. Konkrétněji: svída bílá - Cornus alba (Swida alba), nejspíš odrůda Elegantissima (Sibirica Variegata) - to podle toho širokého bílého okraje listů. "Obyčejná" odrůda Albovariegata má bílý okraj listu... celý příspěvek > |
 |
Pozná někdo prosím co to je?, 27.7.2012 ichale, není to slunečnice. Je to semenáč jisté teplomilnější dřeviny, jsem přesvědčen, že ji znáte Vy i mnozí jiní. Tipujte dále ;-)
Josef. |
 |
|
 |
Plevel - co to je?, 20.7.2012 Můj názor je, že se jedná o ostřici srstnatou - Carex hirta.
Hubení v trávníku bude možné asi jen mechanicky, jak to ostatně už děláte. Selektivní herbicid, který by ponechal trávník, na ni nejspíš nebude existovat. Roundupovým herbicidem i při... celý příspěvek > |
 |
Zkušenost s Carex Brunnea, 19.7.2012 Vidím to podbně jako Lída.
Klas na dnešní fotce určitě není "ostřicového" typu, ale odpovídá mnohem spíše tomu dochanu. Možná, že i podle jména setaceus = šídlovitý má tento dochan tak úzké listy.
Ostřice vyfocená na etiketě u Vaší fotky je... celý příspěvek > |
 |
Pomoc pri urceni izbovej rastliny (pokojovka bez mena), 18.7.2012 Podle mého názoru je to nejsppíš některý z pepřinců.
Josef. |
 |
Sekačka na 3 ha zahradu, 17.7.2012 Chci uzavřít toto vlákno sdělením, jak to dopadlo:
Po dalších dvou letech a po několika "resuscitacích" nás ve věku cca 11 let definitivně opustila sekačka Viking 555, čest její památce.
Jejím nástupcem je John Deere MowMentum JM36. Výběr... celý příspěvek > |
 |
Identifikace keře, stromu?, 17.7.2012 Použijte výše uvedený postup. Pro zahubení rostliny - pařezu bych však použil roundup - čerstvou řeznou ránu potřít neředěným herbicidem. Likvidátor pařezů snad až následně.
Josef. |
 |