Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak se vám líbí mé broskvičky?, 12.10.2008
Mohu vyjádřitsamou chválu, strom pěkný, psi pěkní, fotky bezva. Tan strom by chtěl víc řezat - zdá se mi, že utíká plodnost na konce větví. Radil bych prořezat, prosvětlit korunu a silně zakrátit horní větve. Dělá se to v květu. Vypadá to drasticky... celý příspěvek >
popraskaný kmen broskvoně, 12.10.2008
Závidím těm, kde leje. U nás čekáme celé léto na každou kapku. K tomu stromovému balzámu. Pozor! Balzám se nehodí na mladé větvičky, které pálí. Zajíc mi okosal kmínek mladé jabloňky v šířce cca 1cm a délce cca 30 cm. Ránu jsem zamazal stromovým... celý příspěvek >
Amsdenova, 12.10.2008
Napsal jsem nesrozumitelně "mezi tčtrnácti odrůdami". To znamená, které pěstuji na naší zahradě. Omlouvám se. Skála
Amsdenova, 12.10.2008
Na "Amsdenku" nedám dopustit. První strom vegetoval na naší zahradě 24 roků. Nyní ji mám naočkovanou na novém stromku - podnož br. semenáč. Ti, co jí haní - bělomasá, špatně odlučitelná od pecky a pod., nemají pravdu. Šťavnatá, silně... celý příspěvek >
Poraďte ovocnou školku v jihozápadních Čechách, 11.10.2008
Lhenice, Chelčice? Doporučuji Vodňany p.Holý. Pavel Skála
Choroba jablka, 11.10.2008
Víme co to je, ale už méně víme jak na to. Jedná se o houbovou chorobu  "Sazovitost jablek". Vyskytuje se na uzavřených lokalitách v zahuštěných vřsadbách a detailně v nižších patrech koruny, hlavně na severní straně.Povlaky jsou... celý příspěvek >
Ochrana proti vosám a ptákům, 11.10.2008
Dostane-li se vám do ruky kniha "Cestopis ovocnáře" - dočtete se tam, že v Japonsku révu sáčkují papírovými sáčky. Měl jsem obavu z nedostatku vzduchu, ale nic se nestalo a hrozny dobře dozrály. Z a zkoušku to stojí. Skála
Pliesen na skrupinke vlaskeho orechu - papierak, 11.10.2008
Dosoušení ořechů je velmi složitá věc. Sušit ne vzduchu, na slunci, na sítu maximálné dvé vrstvy na sobě a během dne několikrát přetřáset. Nikdy ne na peci, ani umělým teplem. Do doho vreca můžete uložit až dokonale suché ořechy. My to děláme tak, že... celý příspěvek >
Vlašský ořech, 11.10.2008
K dotazu č. 224,206 o černé slupce plodů. Celá ředa dotazů je na toto téma a stále se jedná o totéž. Nejste tedy sami, koho ořešák takto zlobí. Jedná se o chorobu zvanou "Bakteriální skvrnitost ořešáků". Bakterie přezimují v poškozených... celý příspěvek >
Nepíšete zda se jedná o vysazený stromek, či starší. Pokud jde o stromek na jaře vysazený, nic se nestane, když ho z půdy vyzvednete a zkontrolujete kořeny. Budou-li živé, Mírně je zakraťte hladkým řezem a znovu zasaďte. Budou-li kořeny odumřelé,... celý příspěvek >
Ořech za semene se už nevyplatí pěstovat. Jednak nikdy nevíte, co z toho vyroste, neboť potomstvo nikdy není totéž, co jste dostala pro opylení cizím pylem třeba nějakého kamenáče. Navíc ořech ze semene začne plodit nejříve za 15 let. Vyplatí se... celý příspěvek >
Pracné a nejisté přesazování vzrostlého ořešáku byh nahradil výsedbou jiného - roubovaného stromku ořešáku (nejodolnější odrůda "Mars"), který během několika málo let spolehlivě začne plodit. Skála
Červivost hrušek?, 3.10.2008
Když znáte způsob jak na obaleče jablečného - červivoct jablek, stejný způsob použijte na ochranu proti červivocti hrušek. Skála
Co je to na hrušni - zvláštní výrůstky na listech?, 3.10.2008
Ty červené skvrny na listech a později rezavé výrůstky na spodu listů je houbová choroba - Rzivost hrušně. Ve staré odborné literatuře je popsána už v první polovině minulého století, ale její výskyt jsme prakticky neznali. Přátelé její rozšíření... celý příspěvek >
Hledám hrušeň, 3.10.2008
Moje doporučení bylo pro paní Petru, která řeší vysazení hrušky v dětské školce. Skála
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika