Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
pěstování révy ve skleníku, 20.10.2008
S tím zakopaným psem to nebude tak zlé. Ta závada na vašich hroznech se jmenuje "Ochrnutí třapiny" a je způsobována nedostatkem hořčíku. Dalším příznakem bývá žloutnutí listů od okraje mezi žilnatinou při čemž žilnatina zůstane stále... celý příspěvek >
Pomoc s určením odrůdy, 20.10.2008
Pokud k tomu dodáte mohutnou rozložitou korunu až s několikametrovýmí větvemi, tak je to Boskopské. Pavel Skála
Náhrada za Idared, 20.10.2008
Mám dobré zkušenosti s Karmínou. Použil jsem ji k přeroubování staršího polokmenu. Úžasně plodí, je rezistentní k houbovým chorobám a skladovatelnost jako Idared. Idaredy nejdou zvládnout ve strupovitosti a padlí. Pavel Skála
Jabloň luna, opál sirius, 20.10.2008
Snadno se vám tyto odrůdy zdají podobné. Vždyť u všech třech byl základem šlechtění Golden Delicius. Hlavní je u nich to, že jsou rezistentní ke strupovitosti. Ostatní vlastnosti jako vzrůstnost, opylování, doba zrání a skladovatelnost jsou rozdílné.... celý příspěvek >
oresak vlassky, 20.10.2008
Vezměte k ruce časopis "Zahrádkář" č.10 - tam je o tom celý článek.
Jakou meruňku?, 15.10.2008
Paní Vlaďko musím vás varovat před Velkopavlovickou meruňkou. Je pravda, že má velké šťavnaté plody, ale přételé zapomněli na její ostatní vlastnosti. Je velice choulostivá na chlad v květu, moniliový úžeh, silně vzrůstná a hnije na stromě. Z těchto... celý příspěvek >
O jakou se jedná vadu?, 15.10.2008
Žádná velká vada pro kterou by měla jabloň hynout, to není. Pokud jsou jizvy na kůře na jižní, či spíš jihozápaní straně, jednalo by se o "mrazovou desku", kdy stromek v mladším věku namrzl náhlou změnou teploty před západem slunce. Možná... celý příspěvek >
Hruška na kompotování, 15.10.2008
U nás je nejvhodnější ke kompotování Clappova a Hardyho (to je ale veliký strom a nevím zda se hodí na málo vzrůstnou podnož). Pavel Skála
Hruška - konference, 15.10.2008
Paní Heleno. Pravděpodobně máte čerstvé zakoupený stromek. Podívejte se na visačku, zda je tam vpravo napsáno podnož: kdoule. V takovém případě byste se nemusela bát vysadit hrušeň k plotu min. jeden metr od. Vedení podél plotu stačí založit tak, že... celý příspěvek >
vlašské ořechy, 14.10.2008
Paní Renato vaše obavy u mne vyvolaly úsměv (v dobrém) že máte strach z největší novinky mezi vlašskými ořechy. Ořechy s červenou slupkou jádra se pěstují už delší dobu. V sortimentu ořešáků z dřívější doby je odrůda "Sychrov". Já jsem... celý příspěvek >
Jak se vám líbí mé broskvičky?, 13.10.2008
Projděte diskuzní fora o broskvoních. Už jsem někde na toto téma široce odpovídal. Zkráceně: vzdušné stanoviště, vzdušnou korunu - kotlovitou, nízkou, dostatek slunce. Případná chemická ochrana je podobná jako u strupovitosti jádrovin - Baycor,... celý příspěvek >
Po brosvi opět broskev, 12.10.2008
Mám řadu broskví (14) a občas některá odejde. Nově vysazená broskev (přes velkou jámu a výměnu zeminy) neroste. I se mi stalo, že na stejném místě znovu uhynula. Hledal jsem v literatuře a našel, že broskve nasnášejí stanoviště nejen po broskvích,... celý příspěvek >
Jak vypěstovat broskvoň, 12.10.2008
Pecku z pozdní odrůdy broskve (ranné neklíčí) po stratifikaci zasít na jaře na stálé stanoviště. Ošetřovat tak, aby semenáček do srpna vyrostl do síly min. silnější tužky a naočkovat kulturní odrůdou. Příští rok (ujme-li se očko) vyroste mladý... celý příspěvek >
Strupovitost - tečky na broskvích, 12.10.2008
Asi jste neměl štěstí ve výběru zahrádkářské literatury týkající se ochrany rostlin. Na př. ČZS vydal Metodiky ochrany rostlin pro zahrádkáře. Tam to určitě bude. Já jsem vzal k ruce Atlas chrorob a škůdců od Ing.Jaroslava Roda.Stručně: vzdušné... celý příspěvek >
Jak se vám líbí mé broskvičky?, 12.10.2008
Dírkovitost listů broskve způsobuje choroba zvaná "Suchá skvrnitost listů". Mimo broskev napadá i meruňku, třešni, višeň, slivoň a pod. Podhoubí přezimuje v napadených větévkách. To vypadá, že jste si tuto chorobu, pokud ji doma nemáte na... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika