|
zástěna proti větru, 22.3.2009 Žádnou souvislou stěnu bych vám neradil. Mám zahradu ve stejné n. v. podobných rozměrů. Vždyť přece stále nefouká od severu. Myslím, že protivnější jsou severovýchodní větry. Pokud tuto zahradu uzavřete proti pohybu vzduchu, později zjistíte, že se... celý příspěvek > |
 |
Hořká sůl, 22.3.2009 V poslední době se stalo šlágrem všude pěstovat Thuje. Většinou se nakoupí sazenice třeba kontejnerované, ale bez přesnějšího jmenování. Na vysvětlenou: thuje - česky zerav pochází ze Severní Ameriky - Zerav západní, nebo z Asie - Zerav východní.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
nebezpečný smrk, 22.3.2009 Nehledejte ani nebozez, ani lesníka. Ty stromy jsou na první pohled zdravé. Jsou ale zasazeny naprosto v nevhodném místě. Jakékoliv krácení v tomhle věku je "prasečina". Jakmile připravíte strom o vršek, začne ronit pryskyřici a maximálně... celý příspěvek > |
 |
Kam naroubovat, 19.3.2009 Kam s ní? Inu na hrušku. Hloupá odpověď co? Ale trochu legrace nezaškodí. Mám staré stromy hrušky a na každé minimálně pět odrůd. Hruška totiž je nejodolnější strom na roubování a pokud jsem slyšel, tak jen některé odrůdy se pro svoji nevhodnou... celý příspěvek > |
 |
Neznámy škodca, 19.3.2009 Ty listy nejsou "ožraté", ale vypadané kousky odumřelých pletiv po napadení houbovou chorobou "Suchá skvrnitost listů" jak píše p. Vysloužil. Je to zřejmé na vaší fotografii vlůevo nahoře. Tato nemoc při větším napadení... celý příspěvek > |
 |
Porovnání Matčina na A2 a Gala Mitchgla, 19.3.2009 Asi milujete extremy (Matčino x Gala). Obojí je na pěstování složité. Matčino jsem musel zlikvidovat starý strom. Protože to byla rodinná odrůda, zasadil jsem jiné. Plodů jsme se nemohli dočkat snad deset let. A nyní, když plodí, není to ono. Má... celý příspěvek > |
 |
Jakou jabloň?, 19.3.2009 Ještě jsem se vrátil k vašemu dotazu. Možná, že by vaše přání splnily sloupovité jabloně - baleriny, bez řezání, bez probírky, bez postřiku, ale kvalitu ovoce neznám. |
 |
Jakou jabloň?, 19.3.2009 Tak čtu a čtu a vidím, že z dalekosáhlé diskuze vám nikdo neodpověděl na vaši otázku "Jakou jabloň". Protože píšetš, že máte rádi Spartany (strupatí), předpokládám, že se vám jedná o odrůdu. Nikoliv jak ji pěstovat. My v současné době jíme... celý příspěvek > |
 |
Řez, 15.3.2009 Na dvě očka tak, aby druhé směřovalo ven z koruny. Vybrat tři až čtyři výhony a nad nimi odstranit středový výhon. Tím se založí kotlovitá koruna, která broskvím vyhovuje. Nejhořejší dva protilehlé výhony nesmí být přímo z oček nad sebou - Později by... celý příspěvek > |
 |
Zimní postřik broskvoní a ochranné pomůcky?, 15.3.2009 Až budete příště stříkat, zkuste si natřít odkryté části obličeje indulonou. |
 |
|
 |
Ontario, 13.3.2009 Teď začínáme jíst Karmínu. Je "R" a docela chutná. Idareda určitě nahradí a ještě určitě měsíc bude konzumovatelná. |
 |
Osetreni stromu po prorezani, 13.3.2009 Pozor na balzámy i na vosky. Vždy nemají patřičnou kvalitu. V loňském roce jsem koupil štěpařský vosk krupičkovité konzistence, který se sice dal nabrat i v chladnu, ale nedal se natřít na strom. Balzám stejného (mně neznámého) výrobce pálil a usušil... celý příspěvek > |
 |
jarní výsadba česneku, 13.3.2009 Paní Elino! Když už vám ten česnek vydržel do teť myslím, že se nic nestane, když pár dní počkáte až to trochu oschne. A s tím květem neměla vaše přítelkyně pravdu. Když rozloupnete palici stroužků a zbyde vám kořen s kouskem trvdého stonku, je to... celý příspěvek > |
 |
něco pro fajnšmekry, 28.2.2009 Je to hloupost a na tu stránku nemrkejte, je tam skrytá reklama. Na př. s tinitem vám nikdo nic neudělá a lákají jen toho, kdo se chytí v dobré víře, že mu někdo pomůže od zvonění v uších. Vím, je to k zbláznění, ale musí se na to zvyknout. |
 |
Vlastní zkušenosti s roubováním révy, 27.2.2009 Podívejte se na www.vinetumrezac.info Podrobně popisuje očkování. |
 |