|
Který z křovinořezů Solo, 2.8.2008 Múj osobní mechanik a prodejce mi křovinořezy SOLO nedoporučil, poněvadž se prý poslední dobou značně pohoršila kvalita, a to má SOLO v nabídce. Takže buďte ve střehu. Např. Komatsu je velmi dobrá značka. |
 |
olej z výfuku, 17.7.2008 Použitý olej má výrazný vliv na životnost motoru (na chod ani ne). Používejte pouze kvalitních značkových olejů pro 2t (Stihl, Dolmar, HQ). Většinou stojí do 150 Kč/ltr. Těch pár kaček úspory za olej z OBI za to nestojí, i když může být také... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vyplatí se bruska na retězy motorových pil?, 16.7.2008 Pane GI - mám tuto brusku a tvrdím, že ji zbytečně pomlouváte. Nejdůležitější je zachovat rovnoměrný úběr tak. aby se zuby nepřehřívaly. A to dokáže tato bruska skutečně s tolerancí 0,1mm. Kvůli vám jsem si po srovnání (obroušení) všech zubů znovu... celý příspěvek > |
 |
Profi motorová sekačka, 4.6.2008 Hliníková slitina je nejlepší a ze značek třeba SABO, německá firma, trochu dražší, ale kvalitní (www.deere.com/sabo/de_DE/index.htm/ ) |
 |
brzda nože u motorvých sekaček, 26.5.2008 Ještě adresa SABO: http://www.deere.com/sabo/de_DE/index.html
Je tam odkaz i na českého distributora. |
 |
brzda nože u motorvých sekaček, 26.5.2008 Např. německý výrobce SABO, ale ten používá perfektní hliníkový šasy, takže ceny začínají kolem 17000,-Kč (záběr 43 cm, bez pojezdu). Za kvalitní technické provedení se platí. P.G. |
 |
Sekačka na svah, 23.5.2008 Na velké svahy jedině dvoutakt. Sám mám Sachs na podvozku Jikovu, ale tyto sekačky se už u nás nedělají. Dobrý dvoutakt, který je přímo pro sekačky konstruovaný, je lehký, má nízkou spotřebu, takže bych se ho nebál. U nás každý vidí archaický... celý příspěvek > |
 |
Má u Vari motor Honda nějakou jasnou výhodu proti dvoutaktu?, 26.4.2008 Rozdíl mezi Hondou GCV a GXV je jako mezi Škodou120 a Fabií. A hasiči mají na plovoucích čerpadlech model GXV. Stačí zajít k nějakému dobrému opraváři motorů a ten výše uvedené potvrdí. Tím ovšem netvrdím, že GCV je špatný motor, jen není stavěn na... celý příspěvek > |
 |
Rotavátor Robix - spojka, 9.3.2008 U Robi nevím jaký je průměr a tvar. U PA jsou dvě čelisti, které jako náhradní stály přes 500 Kč (před pár lety). Samostatné obložení se běžně neprodávalo. |
 |
rotavator Robix, 5.3.2008 Ještě jednou se podívejte, jestli není v trysce nějaká vlasová nečistota. |
 |
|
 |
rotavator Robix, 5.3.2008 A co ta mosazná hřídelka, která je ve vydřené díře? Není to ovládání klapky sytiče? |
 |
rotavator Robix, 5.3.2008 Zdá se mi, že podle fota máš velmi chudou směs (velká mezera mezi závity pružiny). |
 |
rotavator Robix, 5.3.2008 Ano, šroub s pružinkou je bohatost směsi. Od dotažení povolit zkusmo asi 1/2 otáčky. Já jsem měl kroužky tenký - velmi jetý, a přesto motor chytal dobře, jen málo táhl. Nepřeplavuje se plováková komora? |
 |
rotavator Robix, 3.3.2008 Název ROBIX neznám, mám rotavátor ZVL z r. 1990 a má tuším název PA50. Pak Madaři dělali ROBI, taky s babetovým motorem, ale s hliníkovým odlitkem převodové skříně. Ale k věci - něco podobného mne potkalo před pár lety, po zahřátí to přestávalo jet -... celý příspěvek > |
 |
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 29.2.2008 Soused, kterému se nůžky s otočnou rukojetí rozbily, je koupil u Mountfieldu a tam mu rozštíplý kloub bez řečí vyměnili v rámci záruky. Podle mne jsou tyto nůžky dělány pro laiky na efekt, profik se jim zdaleka vyhne. |
 |