|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rybíz, 23.9.2010 Krabacení listů způsobují mšice a bílý povlak padlí. Vršky s padlím bych asi ostříhala (lze ale i použít postřik). Lída |  | Neplodící jahodníky, 21.9.2010 Pokud by neplodily, tak nevím, čím by to mohlo být. Musí! Jestli máte k dispozici kompost, dejte ho na zimu mezi řádky, prospěje jim to. S lesními jahodami zkušenosti nemám, měla jsem z malých jen měsíční a ty se musí vysít, šlahouny nedělají. Ale... celý příspěvek > |  |
|  | Jak sazet, 21.9.2010 Tak hluboko, aby nad cibulí bylo 2x až 3x tolik země, jak je vysoká cibule - například cibule vysoká 4cm bude mít nad sebou cca 8 - 12cm země. Podle tohoto pravidla se sází většina... celý příspěvek > |  | Poraďte s frézií, 20.9.2010 Ono jde o to, jestli to jsou staré cibulky, co měly být zasazené už na jaře (pak vyhodit), nebo teď sklizené (obvykle se sklízí koncem září). Teď sklizené se po oschnutí a očištění nechají přezimovat v pokojové teplotě a na jaře se sází. Ale opravdu... celý příspěvek > |  | Větve z tůje, 20.9.2010 Nejlepší je smrk, pak borovice, ale i z tůjí se dají někde použít (spíš na robustnější věci, třeba na tu hortenzii). Lída |  | Nemoc jabloně?, 19.9.2010 Odstranit se to nedá a vyléčit také ne, v nejlepším případě zpomalit. Strom se snaží přežít, tak vyhání větvičky, kde se dá, ale to už jsou jen poslední záchvěvy života. Mluvím z vlastní zkušenosti. Je to druh rakoviny, která napadá starší a hůře... celý příspěvek > |  | Neplodící jahodníky, 17.9.2010 Nikdy se mi nestalo, že by nové jahody nekvetly. Snad by to mohlo být ovlivněné pozdní výsadbou (dobré je sázet do 10.8.), dřív se sázelo i začátkem září - pak kvetou méně, ale teď mají i frigo sadbu... celý příspěvek > |  | Prosím o určení druhu jabloní, 17.9.2010 Bylo by dobré napsat, kdy zrají a fotky jablek ze strany stopky a od "bubáčku", z těhle fotek se moc nepozná. |  | Jaký je název pokojové kytičky?, 17.9.2010 Rheo discolor. Lída |  | Obrázky Clematisů, 16.9.2010  Ani nevím, jak se jmenuje --- |  |
|  | Neznámá květina, 16.9.2010 Netýkavka žláznatá. Lída |  | Hrušeň neplodí, 15.9.2010  Pokud máte na horní straně listů oranžové skvrnky a na spodní bradavičky, je to oboje projev rzi, ne strupovotosti. Lída |  | Hrušeň neplodí, 15.9.2010 Hrušeň rezistentní ke rzi neexistuje. Lída |  | Ariwa, 15.9.2010  Dobrý večer, dnes jsem objevila na netu zimní odrůdu Ariwa, měla by být rezistentní ke strupovitosti i padlí, chuťově prý podobná Gala, nemáte s ní prosím někdo nějakou zkušenost? Děkuji. ... celý příspěvek > |  | Jiřiny a slimáci, 14.9.2010  Mně pomáhá dát kolem jiřin, když začínají vylézat, asi 1cm tlustou vrstvičku ostříhaných psích chlupů. Slimoušům se nechce do nich lézt, radši zahnou jinam. A když se potom deštěm chlupy slehnou, už jsou jiřiny větší a slimáci už takový zájem nemají.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|