Příspěvky uživatele - 37.94

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Řasy v jezírku, 1.8.2009
Díl 1. V okrasných zahradních nádržích pro pěstování leknínů i dalších vodních a bahenních rostlin často vadí přemnožené vodní řasy, zejména vláknité řasy rodu Claphora. Jsou obtížné jednak z estetických důvodů, neboť voda s nimi vypadá nevábně.... celý příspěvek >
Řasy v jezírku, 31.7.2009
Tak se mi podařilo potlačit řasy.   Do posledního stupně filtru jsem nasypal drcené hnědé uhlí.  Vodu jsem bohužel před tím nezměřil.   Po pěti dnech   jsem naměřil PH 7,6 po dalších pěti... celý příspěvek >
Jaký koupit jezírkový vysavač?, 27.7.2009
Ono ani nejde o hlouku, jde o převýšení hladiny a sacího otvoru vysavače.   S tou hloubkou roste délka sací roury a tím přibývá průtokový odpor.  Takže pokud bude sací otvor nad hladinou asi těch 60cm jak je obvyklé tak je vše OK. Ale pokud... celý příspěvek >
Řasy v jezírku, 25.7.2009
Tak už to víme v čem je ta sláma užitečná.  Náhodou jsem zjistil že u jednoho statku měli před okny takový malý jezírko.  Byla to taková požární nádrž a děcka tam měly ryby.  Pantáta si dodnes vzpomíná že tam vedly všechny rýny a že to... celý příspěvek >
Jaký stroj si koupit k údržbě zahrady 3.000m a luk 7000m2?, 22.7.2009
Co se týče dakra tak soused si od niích půčil nějaký prototip se startérem, světlama a sekačkou s záběrem 1,5metru. Jezdil nahoru a dolu a seděl za tím na takové bričce.  Nemá to rychlosti ale zrychluje to jako bez řazení. Dopředdu i do... celý příspěvek >
Řasy v jezírku, 22.7.2009
Pan Martin Hrkal kousek výš nebo vedle v příspěvku psal že každé ,,vodní dílo,, je vždy jiné a potřebuje i jiný přístup. To je pravda ale nezdá se mi že by jedno jezírko jelo jen na kyslík,(kyslíčiček) z potůčku a jiné s podobnými... celý příspěvek >
Vzduchovač či turbínu, 22.7.2009
Filtr bude slabý. mám možnost nějakých plánků na výrobu. zjistěte co máte za filtr možná by se dal prodat. Máte UV lampu?? Ta je určitě důležitější naž vduchování.
Řasy v jezírku, 21.7.2009
A toto je zajímavé.
Vzduchovač či turbínu, 21.7.2009
Jen tím vduchováním to nespravíte.. Co máte za filtr??  Jen tak jednotlivě útržkovitě nic nekupujte. To se musí řešit celkově.  Ono by se mělo někam zajet na rady a pokukat u někoho kdo to má už vychytané. Odkud jste?... celý příspěvek >
Řasy v jezírku, 21.7.2009
Já si myslím že zcela přirozene a přírodní je uhlí.  Uhlí je z nějakých důvodů považováno za nebezpečné, toxické a co všechno. Už jsem zde o něm psal v jiném vlákně. Na Karvinku, Mostecku a všude kde se těží jsou některé lokality těžce nasycené... celý příspěvek >
Řasy v jezírku, 19.7.2009
No je zajímavé že vám v parných dnech potůček vodu ochlazuje. Ono je to většinou tak že potůček vodu ohřívá. Jen bych rád věděl v jaké nadmořké výšce máte to jezírko že jede bez filtrace. Jeden známý si udělal na chalupě takouvou obrovskou... celý příspěvek >
Sekačka na vysokou trávu, 18.7.2009
U koho byl motor na opravě??? U výrobcě dakr nebo jikov.
Jezírko je kalné a zelené jak hrachová polévka, 14.7.2009
Myslím že na jezírko 3x6m je tento filtrační set nedostatečný. 3x6=18 a už při průměrné hloubce 0,4m je to 7,2m3.     My máme 13m3 a filtr3x 120l a je to tak tak. jezírko máme na přímem slunci. čekáme až zaroste. Jinak pro... celý příspěvek >
Rašelina funguje, 10.7.2009
No to se zdá jako zázrak. 5litrů/20m3??? Nedalo by se připojit několi fotek???  Měníte šišky jen jednou ročně??
Rašelina funguje, 7.7.2009
Asi je to téma na řasy v jezírku, ale to je asi jedno. Dnes jsem byl na Karvinsku a navštívit několik nádrží. V nádržích je bujný život. Kolem sedí rybáři se kterými jsem hovořil, hnízdí tam vodní ptáci, roste tam bujná vegetace a vše je... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika