|
Závlaha svépomocí, 24.3.2010 Dobrý den,
jen jsem chtěl navázat na diskusi a upozornit že zrovna nyní je to "správné období" na kopání závlahy ručně. Po zimě je díky silným mrazům půda pomerně nakypřená tam kde už trochu vyschla je možno vyhloubit rýhu požadované... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku, 11.3.2010 Dominátor je listový herbicid-zjednodušeně řešeno účinkuje tím lépe čím má plevel větší plochu listů. Dokud plevel vůbec nenarostl je úplně zbytečné to postřikovat. |
 |
|
 |
Závlaha svépomocí, 1.10.2009 Vážená instalační firmo
Já rozhodně nehaním instalační firmy jen uvádím na pravou míru marketingová tvrzení vašeho obchodního partnera který se vám neférovými argumenty snaží zajistit práci. Mezi ty tvrzení patří to že to laik kvalitně nezvládne... celý příspěvek > |
 |
Závlaha svépomocí, 30.9.2009 V současné době si také vyrábím závlahu sám z komponent od Hunteru (několik okruhů již plně zprovozněno, další jsou jen otázkou priorit). A musím říci že opravdu na tom není nic složitého. I co se týká návrhu doporučuji raději nastudovat manuály a... celý příspěvek > |
 |
Jaký fungicid?, 26.8.2009 Jsem na tiom podobně. Na jaře založený trávník ve velkém napadla nějaká ta rez. Vertikulace a pod asi zatím nemají smysl, zbývá asi jen ta chemie. Nalezl jsem že zafungovat by měl Heritrage ačkoliv jeho dodavatel do ČR píše že je hlavně na... celý příspěvek > |
 |
Zklamani z Bofixu?, 24.7.2009 Taky bych rozšířil položený dotaz. V současné době cca před 3 měsící založený trávník roste tak rychle že je nutno jej sekat každé 2-3 dny. V trávníku jsou rovněž různé plevele které by si zasloužili postřik nějakým ti selektivním herbicidem... celý příspěvek > |
 |
Dosévání trávníků, 2.7.2009 Alí ten stávající trávník je starý jen 4-6 týdnů dvakrát sekaný (pátek a úterý), vetšinou je dobrý ale řádově v 5-10% celkové plodhy jsou ty řidší až lysá místa. Myslím že plošnou vertikutací bych to nyní kompletně zrušil :-(Takže asi jen dosiju... celý příspěvek > |
 |
Dosévání trávníků, 2.7.2009 Děkuji za odpověď. Ještě bych měl doplňující otázku jak je to se sešlapáváním malých rostlinek? Předpokládám správně že pokud není více lístků tak po sešlápnutí a případném zlomení celá rostlinka zajde nebo není nutno se toho příliš obávat? |
 |
Dosévání trávníků, 2.7.2009 A mohu se zeptat jak dosévat nový trávník (cca 3-6 týdnů zakládáno postupně) kde je pár řídkých či úplně holých míst (odplavení semen při průtrži)? Je mi jasné že zasít, posypat vrstvičkou zeminy s pískem ale co je pro mne otázkou je... celý příspěvek > |
 |
Svářečka x invertor, 6.1.2009 Pánové, mám prosbu: Zdědil jsem transformátorovou svářečku Brüder Mannesmann asi 15 let starou, bez návodu. Nikdy jsem nesvářel a potřeboval bych někde najít laicky srozumitelný návod. Neporadil by mi někdo, kde? a Ještě jeden dotaz: jsou tam dva... celý příspěvek > |
 |
|
 |