|
Recepty na cuketu, 8.7.2009 a samozřejmě největší lahůdka, na kterou padne u nás nejvíce cuket
cuketa na plátky nebo kolečka (dle velikosti plodu) a pěkně olivový olej a rozetřený česnek; vše promíchat a nechat chvíli odležet a šup na gril :) solit až na závěr, pouští jinak... celý příspěvek > |
 |
Recepty na cuketu, 8.7.2009 jak vidím vegetu tak si vzpomenu na to čuně Babicu a je mi zle...
na olivovém oleji osmažit kvalitní slaninu na kostičky (nejlépe italská pancetta, zapomeňte na ty hnusy plné vody ála Tesco)
na to zprudka na malé proužky chili paprička, ztlumí se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Cuketa, 8.7.2009 žádná plíseň, užívejte si to a sklízejte :)
já letos na 6 rostlinách již asi 40 plodů |
 |
Blecha ze zahrady do bytu?, 8.7.2009 trochu odlehčím, včera jsem si pouštěl Na samotě u lesa :)
má ten pes blechy? má, ale to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou :) |
 |
Vrtací a sekací kladivo, 6.7.2009 s daní i s účtem a zárukou, dotyčný má někde u Brna půjčovnu nářadí a jednou za čas pár nových kusů prodává na aukru, tam jsem to koupil |
 |
Paprika - sviluška?, 6.7.2009 děkuji, to já vím co na to :)
já potřebuji radu zda tam sviluška opravdu je, pořádně to nevidím, nemám s ní zkušenosti |
 |
Plísen okurková, 5.7.2009 Okurky Saladin |
 |
Plísen okurková, 5.7.2009 ale psal...
o pár příspěvků výše o tom píšu, je tam přímý odkaz na to téma v jiné diskuzi a tam jsem popsal podrobně co s tím dělám a jak se to daří |
 |
Paprika - sviluška?, 5.7.2009  ve skleníku se na okurce objevila v počátku sviluška chmelová, na zdejší doporučení jsem hledal hledal až jsem jí tam skutečně našel :)
tohle je fotka listu papriky, myslím že tam sviluška je též
je tam cosi miniaturního, rozhodně to myslím nejsou... celý příspěvek > |
 |
Plísen okurková, 5.7.2009 to je škoda, to jste neměl... já měl stejný problém a myslím, že se to podařilo zvládnout!
základem bylo komplet otrhání všech "hnijících" listů, plodů a výhonků, spodek rostliny se z toho dostal tím, že přišlo teplo a proschlo to!
dneska... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co s tímto uvadlým rajčetem?, 2.7.2009 a netrpí rajče suchem??? je venku nebo v truhlíku? v truhlíku kolikrát klasické zalévání nepomáhá! koupený substrát na sluníčku okamžitě vyschne a při dalším zalévání voda jen proteče
já takový substrát koupil do skleníku a před pár týdny jsem... celý příspěvek > |
 |
Rajče - plíseň startuje, 2.7.2009 já koupil v Bauhausu Kuprikol baleni myslím 2x100g, je tam i odměrka na gramy, v tomto balení je pak postřik třeba 30 sazenic KORUNOVÁ záležitost |
 |
Cuketa - uhnívání, 30.6.2009 jinak letos už posbíráno cca. 35 cuket (zelené+žluté) ze 12 sazenic, všechny velikost tak 30cm a průměr 8-10cm, na gril ideální nebo na těstoviny! výborný recepty na to!
jednoznačné plus jsou ty granule proti slimákům plus černá textilie, ten rozdíl... celý příspěvek > |
 |
Cuketa - uhnívání, 30.6.2009 tady jsem o tom psal
myslím že se to jmenuje FERRAMOL
www.zahrada.cz/forum/skudci/slimaci-0127/ |
 |
Svinuté listy rajčat, 30.6.2009 pokud jsou svinuté a přitom TVRDÉ, pak se nic vážně neděje... průser je jak by byly listy měkké, vláčné... to je pak konečná...
ostříhejte vždy listy co se dotýkají země, co jsou napadené plísní a taky ty co stíní plodům, jinak to nechte... celý příspěvek > |
 |