|
Příspěvky uživatele - 215.123
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mléko proti plísni na okurkách, 30.5.2009 já okurky vyvazuji do výšky a dole mám i netkanou textílii... ale když je prostě vlhko a blíží se konec léta a všude hlásí plíseň, tak se jí taky neubráním... tak to prostě asi je... na konci léta stejně ty okurky už lezou i ušima :) |  | Mléko proti plísni na okurkách, 30.5.2009 Včera jsem se dozvěděl jednu "babskou" radu proti plísni na okurkách. Prý už teď, jakmile se okurka ujme, tak jedna ku jedné mléko s vodou a pravidelně každých 10-14 dní tím okurky zalít...
Prý ta "známá té známé" tohle dělá už... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata, papriky - preventivní postřik?, 29.5.2009 no tak na to se přesně ptám, jak to řešíte v praxi |  | Rajčata, papriky - preventivní postřik?, 28.5.2009 Plíseň bramborová - užitečné info
Chemická ochrana
S ošetřováním je většinou vhodné začít preventivně, t.j. přibližně v polovině června, a podle průběhu počasí pak ošetření opakovat.
V průběhu sklizně je vhodnější používat přípravky s kratší... celý příspěvek > |  | Rajčata, papriky - preventivní postřik?, 28.5.2009 Rovral 50 WP
Acrobat MZ
už jsem to našel
ten první preventivně už na konci června
viz citace www.zahradkareni.cz/rajcata.htm |  | Rez nebo cizopasník?, 28.5.2009 tak snad se má nakonec jednat o nějakou houbovitou chorobu... byl mi doporučen BAYCOR, dneska jsem postřik provedl a uvidíme co dál... za 10 dní mám provést nový postřik a nejlépe jiným fungicidem, to prý je vždy lepší, pro jistotu, že je to lepší... celý příspěvek > |  | Rajčata, papriky - preventivní postřik?, 28.5.2009 na obalu toho "zdravého rajčete" jsem to taky našel, že se to má, ale ptám se na realitu, na zkušenost zahrádkářů, zda to dodržují a zda se to vyplácí a nebo je to jen mrhání další chemií na rádoby jinak BIO zeleninu... |  | Jaké tyčky k rajčatům?, 27.5.2009 není keříčkové rajče jako keříčkové, liší se to samozřejmě mimo jiné i velikostí plodů! pokud jde o keříčkové rajče, jež nasadí maličké cherry rajčátka, tak pak tyčky nebudete potřebovat...
ale pokud to bude keříčkové balkónové co jsem napřiklad... celý příspěvek > |  | Okurky Saladin, 27.5.2009  včerejší foto, tj. od předchozí fotky jen cca. 9 dní, roste to jako blázen, zatím si to nemohu vynachválit!!! na 2 sazenicích jsem již napočítal cca. 15!!! plodů
tohle je zatím největší kus |  | Rez nebo cizopasník?, 27.5.2009  tak jsem v koncích... takhle to vypadá po tom postřiku OMITE co jsem aplikoval před cca. týdnem či 10 dny, přesně jak jsem psal...
co teď??? co s tím? co to tedy je??? |  |
|  | Rez nebo cizopasník?, 17.5.2009  hrušeň vysazená druhým rokem
tyhle fleky a zkroucené listy již přes tři týdny; myslel jsem, že jde o rez, ale ze zdejší diskuze to dle rad vypadá na nějakého cizopasníkem, dnes jsem postříkal Omitem (nebo tak nějak) |  | Okurky Saladin, 16.5.2009  připojuji fotku, zatím se zdají ty roubované ok, třetí týden ve skleníku; nasazují již několik plodů, leč vše stále jen těsně u země, snažím se je "vytahovat" nahoru, ale jde to obtížně |  | Okousané konce nových větviček, 16.5.2009  zdravím,
na asi 4 leté meruňce jsou jakoby okousány všechny konečky nových větviček, ty nejjemnější části plus ty jemné lístky
pořád se tam ochomítají mravenci, ale mšice naštěstí nic
co s tím? mám to nějak řešit? |  | Blednou mi listy papriky. Co s tím?, 16.5.2009 vydržte pár dní, to ještě nemusí nic znamenat... u rajčete taky kolikrát původní listy skoro "odejdou" a vše se začne tvořit znovu |  | Okurky Saladin, 29.4.2009 Zdravím,
zakoupil jsem roubované okurky Saladin (salátovka) a už jsou pár dní ve skleníku. Hodně jsem se snažil nastudovat o jejich "zaštipování". Jak první květy vyštípnout, na výhonech nechat jen jeden list, atd...
Jenže od prodejce... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|