|
Tak takhle jsem to okousal ja, 31.3.2010 Zatím nechat tak jako to je. Pokud to silně zakrátíte na jedno očko a nějak se podaří vylomit to rašící, tak Vám nic nezbude na zapěstování. Pokud to vzadu je pískoviště, tak asi máte malé děti a tam je to hned. Nové letorosty je možné probrat až... celý příspěvek > |
 |
Cibule šafránu - Crocus sativus, 31.3.2010 Šafrán setý pěstuji několik let a kvete až koncem září. Mám ho ze specializovaného zahradnictvi Planta naturalis z Markvartic u Sobotky u Jičína. To že se dá pěstovat pouze ve skleníku je nesmysl. Nechci zpochybňovat vědomosti skalničkářů, ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kandík psí zub, 31.3.2010 Děkuji za rady nyní mi po přihnojení granulovaným kravským hnojem kvetou 2 rostliny. Je pravda že letos mají menší listy. Vladimír |
 |
Smrky - choroby, 28.3.2010 No tyto nafocené hálky jsou ale z loňského roku, takže pokud Vám nějak pohledově vadí, tak je klidně odstraňte. Když tam budou letošní v průběhu vegetace, tak budou světle zelené a uzavřené. Ty bude důležitější odstranit. Ještě to první foto je dle... celý příspěvek > |
 |
Smrky - choroby, 28.3.2010 Jsou to hálky mšice korovnice. Víc najdete v jiných diskuzích. Stanislaw |
 |
Založení trávníku, 28.3.2010 Nemusite se bat to dosit, nebylo by ke skode starou pudu trochu prokyprit, ale travnik se uchyti a pokud budete spravne travnik sekat nikdo casem nepozna jak vypadal puvodne |
 |
Výběr sekačky, zastavení nože, sekání podél plotu, pojezd, 26.3.2010 Našel jsem to hned. "Spojka BBC - model JX90 je vybaven spojkou brzdy nože BBC, která zastaví nůž bez zastavení motoru, což Vám umožní vysypávat sběrný koš bez nutnosti vypínání a nového startování motoru." Tohle je sekačka John Deer.... celý příspěvek > |
 |
Výběr sekačky, zastavení nože, sekání podél plotu, pojezd, 26.3.2010 Motor běžel furt, ale právě se zapínaly otáčky toho nože přes nějakou spojku. Možná, že by se to dalo na webu najít. Jestli mně paměť neklame, tak tam byl motor Honda. Zkusím to ještě najít. Stanislaw |
 |
Výběr sekačky, zastavení nože, sekání podél plotu, pojezd, 26.3.2010 No zkusím to já. Z bezpečnostních důvodů při vysypávání koše nůž neběží, ale běží motor, takže nemusíte opětovně startovat. Což asi přivítají ženy. Pokud si vzpomínám, tak jisté mechanické startování nabízely i jiné sekačky, ale jestli se to vyrábí i... celý příspěvek > |
 |
Co s tym stromem mam delat?, 26.3.2010 U nás je výška smrků při mýtní těžbě zhruba 30 metrů, čili 70 metrů byla opravdu "vysoká nadsázka". S tím posledním souhlasím. Stanislaw |
 |
|
 |
Co s tym stromem mam delat?, 26.3.2010 Velmi rád si přečtu, kde u nás rostou smrky o výšce 100metrů. A taky, proč nepatří do zahrad. Je hodně druhů, které tam mohou být jako solitéry v kompozici vysazeny. Smrk prostě je dřevina do zahrad. Stanislaw |
 |
Založení trávníku, 25.3.2010 Na výsev travního osiva je skvělý čas. Travní osivo nemůže zmrznout, to by kolem nás žádná tráva nerostla. Pokud to zvládnete před deštěm, budete mít dobře nastartováno. Osivo nezahrabávat, nebo jen nepatrně. Trávy klíčí na světle. Stanislaw |
 |
Akátový obrubník, 25.3.2010 Jak dlouho vydrží tento výrobek nevím, ale akát je velmi odolný hnilobám. Vinaři jej běžně používají na opěrné sloupky při vedení drátů. Stanislaw |
 |
Kašírovaná folie, 25.3.2010 Dobrý den. Nevím co myslíte tím svařovat jak klasická fólie, ale kašírovanou jsem zcela běžně svařoval. Na dřevěnou fošnu jsem přitloukl dřevěnou střešní lať o délce tak 4 metry. Šířka té latě byla tak 5cm. A na tu jsem položil tu fólii a na ni dal... celý příspěvek > |
 |
Co s tym stromem mam delat?, 25.3.2010 Dobrý den paní Lído. Nejsem sice pan PP, ale stříbrných smrků jsou plné Krušné hory, kam se vysazovaly proto, jelikož měly být odolnější exhalátům než uhynulé původní smrky. Jezdím tam na minerály a u Měděnce jsem jel kolem velkých výsadeb. Ačkoli... celý příspěvek > |
 |