|
Zahnuté listy u rajčat?, 11.6.2009  takhle se mi kroutí rajčata ve skleníku, snad o nic nejde
jinak se zdá vše ok, zalávám přes PET lahev přimo ke kořenům a plodů je nasazeno nespočet, již několik vijanů je plně obaleno plody |
 |
Mšice na paprikách, 11.6.2009 dneska jsem na dvou paprikách mšice taky objevil, malé světle zelené potvůrky
rozmíchal jsem jeden BIO prostředek (v podstatě řepkový olej) a tím listy postříkal, tak uvidíme, podcenit to nesmíte, jde opravdu o rychlost zásahu...
prý proti mšicím... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejdou mi papriky ve foliaku, 10.6.2009 jsem se špatně vyjádřil
pokud si myslím, že mám složení půdy ok a třeba to tak i je, nemůže paprikám zvýšená dávka vápníku uškodit? resp. mám to prostě risknout a preventivně vápník přidat? |
 |
Nejdou mi papriky ve foliaku, 10.6.2009 pokud je složení půdy ok, nemůže pak tohle přihnojení paprikám ublížit? |
 |
Kočka na zahradě, 7.6.2009 čím je odradí ta plastová láhev s vodou? strčí do toho a leknou se? prosím více info, děkuji |
 |
Slimáci, 7.6.2009 ale slimáci není problém zahubit když je vidíte :)
problém je když je noc a nebo jste pryč přece |
 |
Podezrely cukr -> sliz, 4.6.2009 když jako rybář naložíte kukuřici nebo třeba tygří ořech či cizrnu, tak tohle je přesně to na co čekáte :)
nebojte se toho, je to pozitivní signál že to kvasí jak má :) |
 |
Bylinkové recepty - máta, 4.6.2009 vy ten omyl prostě nepřiznáte... na Kubě jsem byl pouze zatím jen jednou, ale Mojito jsem tam měl během pobytu asi stokrát...
Mojito se traduje že vzniklo ve městě La Bodeguita del Medio in Havana... odtud vznikla mio jiné i světoznámá síť koktejl... celý příspěvek > |
 |
Podezrely cukr -> sliz, 4.6.2009 jde o potravinářský proces zvaný fermentace nebo-li chemická reakce za přítomnosti enzymů jako katalyzátorů = kvašení
nechte to být a zpracovávejte vše nadále dle receptu co máte |
 |
Bylinkové recepty - máta, 4.6.2009 já se musím smááááát :) vy o tom ale nevíte vůůůůůbec nic :))))))
vámi uváděný druh máty je máta jablečná, nebo-li anglicke APPLE MINT a ta se skutečně do Mojita nedává nikde na světě :)
pil jsem Mojito na Kubě, na Mallorce, v Praze, v Bratislavě,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bylinkové recepty - máta, 4.6.2009 do Mojita se dává ta úúúplně nejklasičtější obyčejná máta...
máta, třtinový cukr, limetka, bílý rum, sodovka a led (já raději kostky)
jinak na pití v horkém létě doporučuji ledový čaj s mátou a meduňkou!
do 0,5l konvičky jeden pytlík obyč čaje,... celý příspěvek > |
 |
Žloutnutí lístků u fikus Benjamin, 3.6.2009 pozor i na hodně maličké mušky jež ale mají nepříjemné larvy v půdě a žerou kořínky
jinak tohle mi dělal Benjamin když byl jednou přelitý a začaly uhnívat kořinky, stačilo velmi málo a taky jednou z průvanu, normálně rostlina nastydla...
řešil jsem... celý příspěvek > |
 |
Majoránka, 3.6.2009 jednoletka bohužel...
každopádně je to dokonalá bylinka, taková letní bramboračka nebo bramborák a v tom čerstvá majoránka... dobrota! |
 |
Co přes léto do skleníku?, 2.6.2009 jsem to asi špatně popsal
já tam Papriky + Rajčata + Okurky + Jahody mám, je toho až až...
jenže MIMO tohle jsem tam měl i na menším kousku ředkvičky, salát, kedlubny, květák, atd...
to teď skončilo a vznikne mi tam kousek volného místa kam už... celý příspěvek > |
 |
Co přes léto do skleníku?, 2.6.2009 ve skleníku mám teď standardně na léto rajčata, papriky, okurky i stále plodící jahody
před pár dny jsem sklidil ledové saláty, ředkvičky a finišují kedlubny a pak snad i doroste ten květák :)
nicméně co potom? zbyde mi tam nějaké místo a se... celý příspěvek > |
 |