|
Vyschnuta borovica, 22.7.2010 Tu k životu už neproberete, to mi věřte. |
 |
Wollemia nobilis - zkušenosti s pěstováním, 18.1.2010 Blahočet (Araucaria) u nás vydrží i v zimě ve volné půdě a občasné mrazy ustojí. Budiž toho důkazem skvost pana Jaroslava z Mladé Boleslavi |
 |
|
 |
Nebezpečný smrk, 26.6.2009 Radku B., nevím proč mě stavíte na roveň nějakého vám zřejmě blízkého udavače. Já jsem totiž svého "skvělého" souseda na žádné úřady nenechal předvolávat. Já si to s ním vysvětlil osobně. Každopádně dřevinám rozumím a to... celý příspěvek > |
 |
Černání tůjí, 26.6.2009 Kočky? Tak to se nabízí jednoduché řešení. |
 |
Nebezpečný smrk, 26.6.2009 Nic o dané věci nevíte a rozdáváte své rozumy. Myslíte si snad, že cpu bezhlavě pojišťovně prachy do chřtánu a že nemám páru o ceně materiálu a práce, když jsem postavil barák, garáže, atd.?Nepřál bych Vám mít takového souseda. Jeho cílem... celý příspěvek > |
 |
Nebezpečný smrk, 26.6.2009 zmiňované foto: |
 |
Nebezpečný smrk, 26.6.2009 Předchozí téma "nebezpečný smrk" je svým rozsahem již velmi nepřehledné, proto jsem založil toto pokračování - (?). Pokusím se shrnout pár základních věcí ohledně výsadby velkých stromů:
Kdo sází vysoko-vzrůstné dřeviny do míst, v... celý příspěvek > |
 |
Nebezpečný smrk, 26.6.2009 Mazat hlínu na pařez pokáceného stromu a nebo na řeznou ránu ještě živého stromu je veliký rozdíl. Vy ho nevnímáte?!?
A jinak Váš děda zřejmě při tom zamazávání už cítil smaženici z Václavek. :-) |
 |
termín přesazování dřevin, 6.2.2009 Tázal jste se v listopadu, takže jste přesazení javoru zřejmě již realizoval. Pokud ne, dá se to udělat i v předjaří, kdy už půda není zmrzlá a pupeny ještě neraší. Každopádně je vhodnější podzimní doba. Mám osobní zkušenost s... celý příspěvek > |
 |
Prořezávání borovic, 5.2.2009 Ano, je. Toleruje Vám Vaše připomínky. Ale teď vážně: Pokud požadovaným zásahem nedojde strom výrazné škody, a odřezem dvou větví snad ne, tak nechte souseda být a zprostředkovaně řez proveďte sama. Není přece možné, aby se někdo nenašel,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
"Rovnání" kmínku - Smrk stříbrný (Picea Pungens), 4.2.2009  Může někdo fundovaný poradit? Mám cca 2,5 m vysoký stříbrný smrk, kterému takřka u paty odrůstá paralelní kmínek. Ten zasahuje do cca 1,5 m výšky a je silně ohnutý k hlavnímu kmeni (viz nákres). Odstranit ho nechci, neboť by po něm... celý příspěvek > |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 28.1.2009 Pane Jardo, ten blahočet je nádherný. Upřímně Vám závidím. Sadil jste ho jako malou rostlinu? Pokud ano, chránil jste ho v zimě nějak proti mrazu a sněhu (do určitého věku)? Ze současných fotek je vidět, že již zimu přečkává nechráněn bez újmy. |
 |