|
Je to nemoc, nebo nedostatek neceho, 24.6.2009 Pohnojil jsem popelem azalky - povyskočily. Dávám ho s úspěchem i k jahodám a ostružinám. Popel obsahuje hodně draslíku v uhličitanové formě a zřejmě vápník v něm obsažený nemá tak zásaditý charakter jak by se očekávalo. Pro jahody jsem popel... celý příspěvek > |
 |
Pražce v zahradě, 24.6.2009 Vyrůstal jsem na železniční stanici a nikdy jsem neviděl, že by pražce někdo natíral. Pražce a dřevěné sloupy se napouštěly vakuovou impregnací při jejich výrobě. |
 |
|
 |
Praskání angreštu při zavařování, 24.6.2009 Angrešt se se zavařuje v nezralém ještě tvrdém stavu. Pak tolik nepraská. Ale právě proto je lepší džem z vyzrálého. Ten nemá chybu. |
 |
Kdepak jsou včely?, 24.6.2009  Čmeláčí hnízda jsou činná do konce srpna. Vzhledem k tomu, že ve hnízdě by mohly přezimovat mladé samičky, navrhuji při omítání zastrčit na chvilku dřevěný kolík do díry a okolí zaomítnout. Díru bych nechal pro přístup čmelákům do dutiny pro... celý příspěvek > |
 |
Prirozena eliminace zab, 22.6.2009 Zkuste s nimi žít. Řekněte si ty krásně zpívají a hned budete mít lepší pocit. Cožpak jste nikdy neusnul u televize? Pulci ničí komáří larvy. Soužití je jistě prospěšné. |
 |
Škůdci na česneku, 21.6.2009 Chřestovníček se nechá likvidovat sběrem a stíráním larev z listů. Dnes jsem vytáhnul jeden česnek a zjistil, že je možno jej již sklízet. Letos je příznivý rok a bude časná sklizeň. Květové stvoly jsem odstříhal asi před 2 týdny. Jsou výborné do... celý příspěvek > |
 |