|
Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety, 11.6.2009 Podívejte se co píšete, téma fóra zní "Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety" a ne "Vypouštění septiku do kanálu ". Pokud to však nechápete, bavíme se tu o tom, jestli je vhodné použít obsah separační toalety na hnojení... celý příspěvek > |
 |
Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety, 11.6.2009 Vy tady mícháte páte před deváté. Je rozdíl mezi lidskými exkremety a zvířecím hnojem a to jak ve složení, tak obsahu patogenů. Trus býložravců obsahuje hodně nestrávené vlákniny, která má blahodárná vliv na strukturu půdy. Lidské exkrementy by se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podezřele suchý trávník, 11.6.2009 Nejlepší je prý kropit v ranních hodinách. Slunce ještě nepálí a voda tedy nebude jako lupa. Trávník není ani rozpálený takže nedojde k tepelnému šoku. Kapičky vody do horkých odpoledních hodin na stéblech oschnou. Má to jeden háček - kdo má na to... celý příspěvek > |
 |
Aerifikační vidle, 11.6.2009 Dobrý den, nevíte někdo kde je možné sehnat aerifikační duté vidle na trávník? Potřebuju ho provzdušnit do hloubky, protože půda je hodně těžká. Děkuji. |
 |
Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety, 10.6.2009 Jedna z mála neškodných... Víte například, co že ŽLUŤ SY, Košenila, Citronová červeň,...? A jak jsou z těla odbourávány? Žádná fóbie to není, pokud máte základy biochemie, určitě by jste to nenapsal. |
 |
Kompostér - který, proč a na co užít kompost?, 10.6.2009 Kompost z kompostéru není plnohodnotný. Kompostování probíhá poměrně rychle, až několika násobně. Kompost připravený konvenční metodou mívá max teplotu při zrání cca 65 stupňů při dobrém založení. Kompostér dosahuje i 80 stupňů a dochází k degradaci... celý příspěvek > |
 |
Podezřele suchý trávník, 9.6.2009 S trávníkem jsem měl podobný problém, i když jsem ho zalával, tráva schla. Poprvé byl problém zapříčiněn tím, že jsem zaléval odpoledne a trávník mi popálilo slunce. Boužel jsem neměl jindy čas a trávník na to velmi rychle negativně reagoval. Po... celý příspěvek > |
 |
Jak zachránit lípu, 8.6.2009 Mám také problém s lípou. Roste poblíž foremníé budovy a kvůli rozšíření výroby bylo nutné prakticky vše okolo ní zalít betonem a vydlážtit. Nezní to pěkně ale nebylo vyhnutí. Je to asi 10 let a samozřejmě jí to neprospívá. Má málo listů a ještě k... celý příspěvek > |
 |
Hnojůvka z kopřiv, 7.6.2009 Dobrý den,
hnojůvku jsem zatím nikdy nepoužíval, ale s tím, že za zahradou jsou lány kopřiv, plánuji založit celý sud. Chtěl bych se zeptat jak to je s ředěním - pro kvasení se použije třetina sudu kopřiv a 2 třetiny vodý a hotový produkt se ještě... celý příspěvek > |
 |
Kravský hnůj - kam s ním?, 7.6.2009 Dobrý den, prosím vás o radu,
mám doma asi 5 kg granulovaného hnoje a zjistil jsem, že se do nějak dala plíseň. Je možné ho ještě použít a nebo ho mám raději vyhodit? Normálně bych ho asi hodil do kompostu, ale boužel jsem ho kvůli přestavbě zrušil... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prechod z kraliciho kompostu na travni kompost, 7.6.2009 Jak píše Juro - popel musí být spálen dokonale, tedy musí jít o popel z kotle na dřevoplyn a nebo z automatického kotle na dřevěné peletky. Z běžných prohořívacích kotlů obsahuje popel hodně uhlíku a tím pádem jsou ostatní minerály... celý příspěvek > |
 |