Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Silná podnož?, 14.12.2008
Pokud je mi známo, tak nejsilnější, nejvzrůstnější, hluboko kořenící, do sušší polohy je právbě myrobalán.
Jak prořezat velmi staré jabloně, 12.12.2008
Praví taky jedna píseň: " Neopouštěj staré známé pro nové..."  Někdy se naopak za snahou nahrazovat staré stromy mladými skrývá nechuť oštřovat velké stromy, sklízet a zpracovávat bohatší úrody. S malými stromky je přeci jen... celý příspěvek >
Maliny, 12.12.2008
Před 30 lety jsem si od známého zasadil žluté maliny. Plody měly menší, bledě žluté, zato růstovou potenci ohromnou. Během pár let mi zaplevelily půl zahrady a vytlačily ostatní maliny. Boj s nimi byl úporný i s pomocí Roundupu. Moderní žlutoplodé... celý příspěvek >
el. predlzovacka 100m, 12.12.2008
Alí, nejde o to, obhajovat postupy, které jsou proti bezpečnostním předpisům nebo polemizovat s nimi. To máte samozřejmě pravdu. Je si třeba uvědomit a minimalizovat míru rizika, které podstupujem a ne vždy si jej uvědomujeme.   Uvedu malý... celý příspěvek >
el. predlzovacka 100m, 11.12.2008
Já si tedy nemyslím, že by Jiří Janča někomu něco radil. Pouze popsal to co dělá a co zpozoroval, nic víc, nic míň.      Ostatně ruku na srdce.  Většinou víme, jak se máme chránit. Ale kdo z nás si pokaždé na sváření... celý příspěvek >
sázení vánočního stromu, 11.12.2008
Nikdy jseem vánoční stromek s kořeny neměl a tedy ani nesázel. Nevím, jestli jsou stromky nějak připravované na několikatýdenní povbyt ve vytopené místnosti, když v přírodě prožívají zimní období. Asi bych stromek i s kontejnerem postavil do nějaké... celý příspěvek >
kvašená červená řepa, 11.12.2008
Již několikrát se mi stalo, že okurky, řepa či nějaká sterilovaná zelenina v sladkokyselém nálevu mléčně zkvasila - když nedrželo dobře víčko. Výsledný produkt byl ale logicky oproti sladkokyselému nálevu příliš kyselý. Nevím, jestli by nestálo za... celý příspěvek >
el. predlzovacka 100m, 11.12.2008
Dvojlinka 3x1,5 mm?     Když jsem svařoval branku na druhém konci zahrady (asi taky těch 150 metrů a napojené všechny prodlužky, co jsem doma našel), říkal jsem si, že silnoproudař by ze mě radost neměl. Oblouk kupodivu hořel. Co mi... celý příspěvek >
Letní odrůdy jabloní - jakou si vybrat?, 9.12.2008
Pro příznivce voňavých nakyslých jablek je chutí a aromatem Mantet asi top. Tak velkou citlivost k strupovitosti má ovšem málokterá odrůda.
Přeroubování starších stromů, 7.12.2008
Za kůru asi ne, před rašením se ji nepodaří odchlípnout. V této době lze přeroubovat  starší stromy kozí nožkou, sedélkem nebo do rozštěpu. Za kůru v době toku mízy je to ale snazší a lépe se rouby ujímají. Aspoň u jádrovin.
Ředění slivovice, 7.12.2008
To je v podstatě správný názor, zejména, pokud máte kvalitní kvas a dobrého páleníka. Existují ale palírny, kde Vám obsluha tak dlouho pálit nedovolí, nutí Vás ukončit pálení při výsledné koncentraci 64% (teče zrovna 40). Když trváte... celý příspěvek >
pálení z hrušek - vedení kvasu, 7.12.2008
Nikdy jsem nemíchal. Po naplnění sudu sundávám víko až v den pálení. Důvěřuji čistému zralému ovoci, zákvasu, velké nádobě a včasnému pálení. Je pravda, že u kvasu z jádrovin horní, asi 10 cm silnou vrstvu tmavě zbarvenou a kysele vonící před... celý příspěvek >
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 7.12.2008
Kolik zbylo Pražákovi, nevím. Poslechněte, co se stalo mně před pár lety. Asi 20 PET lahví moštu i s přepravkou jsem zapomněl po podzimním lisování na zahradě v boudě na nářadí. Přišel jsem na ně až v březnu. Otevřel jsem první - vystříkl... celý příspěvek >
Pokazil jsem kvas?, 7.12.2008
Obávat se otravy nad sudem se švestkami je samozřejmě nesmysl. K otravě by mohlo dojít, kdyby sud měl několik tisíc litrů a Vy jste vlezl do něj. Naklonění nad nádobu je bez rizika. CO2 není jedovatý, pouze může vytěsnit vzduch ze spodních... celý příspěvek >
vnitřní hniloba jablek, 5.12.2008
Strupovitostí u mě Gloster trpěl tak, že jsem jej vykopal. Taky chuť nic moc. Tvar, barva, vzhled ovšem - krása!
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika