Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určenie odrody, 19.3.2009
S tou tlustou stopkou nevím. Našel jsem popis: Berlpeschova reneta: Zimní, líčko na sluneční straně cihlově červené s pruhy, četné, tečky až hvězdičky po sluce, která je hladká, mastná, kalich uzavřený v mělké jamce, pěti žebry mírně zhrbolené,... celý příspěvek >
A až Z o uzení, 19.3.2009
Ne všechno, co je napsáno v knize, musí být naprostý top.
Určenie odrody, 19.3.2009
Podle fotky a popisu plodu v knize to jde těžko - stejně jako tady z fotografií. Pátrám v paměti, které odrůdy jsem pěstoval a chutnal před 20 lety - to je doba vcelku nedávná, kolem revoluce. Na Moravě se v té době ještě pěstovala dřív hojná odrůda... celý příspěvek >
Osobně jsem kotlety s kostí udit přestal 1. Maso je poměrně drahé (ve srovnání např. s pleckem) 2. U kostí se vyuzené rádo kazí 3. Maso na kosti nelze nakrájet 4. Vlastní maso na kotletě (musculus erector spinae) je vyuzené rychle, partie... celý příspěvek >
Willamsova - červená mutace, 19.3.2009
S tou zralostí to potvrdit nemohu. Ale ani vyloučit. Hrušky zrají ještě v létě, kdy je každý teplý den patrný. Na zahradu jedu jen o víkendu, takže malé nuance neodliším. Ale nezpozoroval jsem to. Spíš bych řekl, že obě dozrávají poměrně dlouho a... celý příspěvek >
Nu, nevím. Jednak si je třeba ujasnit, co myslíme pojmem žebírko. Někdo má na mysli vepřový kotlet (smažené vepřové žebírko), jiný myslí uzená vepřová vykostěná žebra - v dnešní době velmi populární na gril (možná inspirované americkými... celý příspěvek >
Stříhání stromů - lepší jaro nebo podzim?, 19.3.2009
Šlahouny kolmo vzhůru... Zkuste dřív, než vezmete pilu do ruky a váháte, zda řezat teď nebo později, celé nebo půlku, přemýšlet, proč tam takové šlahouny narostly.    Nejspíš strom někdo před 1-2 lety silně prořezal, možná jste nasadili... celý příspěvek >
Podle podobných návodů jsem se pokoušel kdysi udit. Ale nešlo mi to. Asi nemám k tomu vhodnou udírnu. Když se mi ji podařilo vytopit ji na 80 stupňů a chtěl jsem snížit teplotu na kýžených 20 nešlo to několik hodin, resp. jen s uhašením ohně.... celý příspěvek >
Porovnání Matčina na A2 a Gala Mitchgla, 19.3.2009
Pokud máte jabloní na zahradě víc, je tato rada bezpředmětná. Jsou-li jen tyto dvě, zvážil bych volbu tak, aby měly nejen podobný habitus ale i nároky na ošetřování. Tedy třeba nutnost chemické ochrany - buďto obou nebo žádné. Naopak doba zrání by se... celý příspěvek >
výsadba nového stromu, 19.3.2009
Pokud zachováte dostatečný kořenový bal, tak je to asi jedno. V tuto dobu se to ale nedělá dobře. Půda je na povrchu bahnitá a v hloubce umrzlá. Aspoň tedy u nás.
Kam naroubovat, 19.3.2009
Pokud pěstujete hrušky na jídlo a ne na pálení, tak je skutečně výhodné, jak píše p. Skála, mít na hrušni více odrůd, nejlíépe postupně zrajících. Vzhledem ke krátké době konzumní zralosti většiny u nás prospívajících odrůd nestihneme "sníst... celý příspěvek >
Porovnání Matčina na A2 a Gala Mitchgla, 18.3.2009
Myslím si, že stromy si příliš podobné nebudou. Přiznám se, že jsem Matčino viděl mnohokrát, ale vždy jen na semenáči. Plodí na dlouhém dřevě, větvé má až deštníkovitě převislé. Hluboký řez příliš nemiluje, reaguje někdy přerušením plodnosti. Je... celý příspěvek >
Jakou jabloň?, 18.3.2009
Dostala se mi do ruky přednáška na téma srovnání štíhlého vřetene a systému Solax. Ve většině parametrů je výhodnější Solax.     Osobně bych ale pro amatéry, kteří chtějí mít zahradou pěknou, odpočívat v ní, ovocnařením se bavit,... celý příspěvek >
Hanita, 18.3.2009
V nadm. výšce 500 m může mít každá pozdní slivoň, tedy i Elena,  problémy s dozráváním. Přestože tabulkově jsou pozdně zrající odrůdy cukernatější, v horších polohách tomu tak být nemusí.
Jakou jabloň?, 18.3.2009
Tak, jak píše p. Radouš, nadmořská výška někdy mate. Údolí není totéž co nížina. Jedná se často o mrazové kotliny. Navíc, jde-li o údolí, jsou v okolí kopce. Slunce tak někdy - podle orientace daného údolí - vychází či zapadá za těmi kopci ve... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika