Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak zničit chrousta, 15.4.2009 Obsahuje fotku
Celá bílá asi ponrava chrousta není hlavičku má tmavší. Tohle je podle Googlu larva chrousta obecného - Melolontha melolontha.
Roubování, 15.4.2009
Něco přes 30 let. Asi to zařezávání záleží na tom, jak pevně pásku utahujete. Já tak, co mi síly stačí, často ji proto přetrhnu. Zdá se mi, že ponechám-li pásku déle, silněji rostou výhony z podnože. Možná je to jen dojem.
Mají se otrhat květy z loni zasazených stromků?, 14.4.2009
Loni na jaře zasazené stromky jednu sezónu rostly, takže budou již zakořeněné.  Pokud měly stromky loni dobré přírůstky, tak bych, vzdor místním odpůrcům,  provedl v době květu výchovný řez - u broskvoní se trochu liší. Tím se počet květů... celý příspěvek >
Jak na mech ovocných stromku, 14.4.2009
Je to možné, záleží jistě na původní půdní reakci i na množství vápníku v ní.    Vidím dost velký rozdíl v natírání kmenů vápenným mlékem a stříkání zahrady tímtéž. Stejně tak účinek chloridu vápenatého (v podstatě kyselého roztoku) a... celý příspěvek >
Jedno/dvoudelozne plevele, 14.4.2009
Většina druhů rostlin je dvojděložných. Nejjednodušší je to podle listů. Jednoděloýné mají cévy podélně - trávy, obilí, lilie, kosatce, denivky... Dvouděložné mají listy s rozvětvenými svazky.  
Jak jste na tom s korozi u vasich sekacek?, 13.4.2009
Jsem rád, že s nečištěním nejsem sám. Jedním z důvodů - vedle lenosti ovšem - je ten, že vodu považuji na zahradě za cennou a nedostatkovou surovinu.
Založení korunky - pro p. Vysloužila, 13.4.2009
Já nevím, jestli je možné klást ve všem rovnítko mezi výsadbu ovocné sadby a soliterních parkových stromů.     Ovocné stromky -  štěpované na podnožích, pěstované nahusto na poli, ze země se vyorávají, převážejí a skladují se... celý příspěvek >
Podzimní výsev mrkve, 13.4.2009
Já tomu rozumím tak, že vytvořením hrůbku se zvýší hloubka půdy pod mrkví i tam, kde normálně není.
Jak na mech ovocných stromku, 13.4.2009
Podmínkou užití vápenného mléka je, že na zahradě nepěstujete borůvky, azalky, pěnišníky a jiné vápnostřezné rostliny. Se vším lze souhlasit, až na tu větu, že mech dusí tok mízy ve větvích. Jak by to dokázal, to si doopravdy neumím představit.
Roubování, 9.4.2009
Já většinou tak v červenci. Někdy dřív, to když podnož s roubem sílí tak rychle, že je vzdor elasticitě pásky patrné její zařezávání do kůry.  U většiny podélným přeříznutím úvazku, u těch cennějších roubů rozříznutím uzlíku a odmotáním.
Založení korunky - pro p. Vysloužila, 8.4.2009
Neviděl jsem profíky sázet štíhlá vřetena. Ale nechce se mi věřit, že by vysadili prostokořené sazenice a výhony narostlé ve školce nechali bez řezu a jen ohnuli.
Roubování, 8.4.2009
Objevení se zelené barvy na pupenech ještě neznamená ujmutí. Rouby by vyrašily i ve sklenici s vodou. Zejména, pokud byly nařezány nedávno. Rašení roubů nařezaných v prosinci je naopak dobré znamení. Týden bývá krátká doba, ale při tomto počasí - kdo... celý příspěvek >
Založení korunky - pro p. Vysloužila, 8.4.2009
Já si přesně odpovědět netroufám. Stromky řežu spíš intuitivně, pupeny nepočítám. Určitě to umí mnozí na fóru lépe.    Kyždopádně bych stromku zasazenému na podzim nerozkláněl větve, nýbrž jej seříznul hluboko, aby se dobře ujmul a rostl.... celý příspěvek >
Jak zastřihnou hrušeň po výsadbě, 7.4.2009
Kombinace kdoule a slabě roustoucí Wiliamsovy čáslavky je optimální pro zákrsek. Pokud nemáte ideální podmínky - dobré stanoviště a kvalitní půdu, tak Vám polokmen s korunou 150cm vysoko poroste slabě a brzy zestárne. Nedejte na délku a sílu... celý příspěvek >
Netradiční metoda řezu, 7.4.2009
Uvažuji velmi podobně jako p. Radouš. Samozřejmě záleží, co od stromu chceme. Pokud potřebuji podnítit růst - tedy výchovný řez po výsadbě, stárnoucí strom omezující přírůstky, pak bude lepší neodebírat živiny řezem zazelena. Chci-li uspíšit plodnost... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika