|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Chycená myš, 5.5.2009  Jestli je chcete nechat živé, otevřte zavčas domečkovou past co nejdál od domova. Jsou-li totiž v pasti déle, někdy žere jedna druhou.
Chcete-li je humánně zabít, je to problém. Nejsnadnější je asi ponořit celou past do vody. |  | Nejranější hrušeň?, 5.5.2009 Ano, jsou. Ale žlutých odrůd s malým líčkem je mnoho. Když jsou ještě světle zelené sladce křupou, jak zežloutnou, brzy hniličkují. Pokusím se o víkendu najít na zahradním PC fotku. |  |
|  | Díra nevykopaná dopředu, 5.5.2009 Nemusíte se mnou souhlasit ani se rozčilovat. Na jiném místě této diskuze jste jistě četl moji polemiku s p. kacířem na prakticky stejné téma. Víte dobře, co si myslím, a že jsem argumentoval, jako ostatní příznivci řezu po výsadbě, podobně. Nicméně,... celý příspěvek > |  | Zežloutnutí listů, 4.5.2009 Je pravda, že chlorózu může způsobit řada faktorů, včetně nedostatku dusíku. To je ale stav v zahrádce málo pravděpodobný. U pravidelně zhnojených stromů může trpět broskvoň chlorózou z nedostatku železa v důsledku převápnění. |  | Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 Vzhledem k tomu, že roubování není obživou, nýbrž zábavou s trochou napětí (adrenalin starců ), zůstanu asi jen u toho nožíku |  | Červivost jablek, 4.5.2009 Osobně už řadu let proti obaleči nezasahuji. Přijde mi nelogické stříkat proti první generaci a pak provádět probírku. Ale chápu pěstitele nemající nadbytek jablek, že s červivostí bojují.
Všiml jsem... celý příspěvek > |  | Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009  Jak vidno, nožem to není, spíš počasím. Victorinox je pěkný, červemý, zatím jsem jej nebrousil, řeže dobře tak, jak jsem jej koupil. Používám (jako již dříve) jen jeden typ - kombinovaný - s rovnou čepelí a výstupkem u špičky na... celý příspěvek > |  | Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 Já to praktikuju tak, že obrost na kmínku ponechávám, ale opakovaně jej zakracuji - stačí nechat listové růžice. Hlavně dbám, aby výhony z podnože nepřerůstaly roub (hlavně ty těsně pod úvazkem), to pak zpomaluje růst výhonů z roubu |  | Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 Taky potvrzuji letošní dobré výsledky roubování, včetně peckovin. Ujaly se i zvadlé rouby, kterým jsem příliš nevěřil. Přikládal jsem to na vrub vlastní šikovnosti a faktu, že jsem si po 30 letech pořídil nový nůž Victorinox. |  | Nejzdravější ovoce na světě roste dobře i u nás, 3.5.2009 S tou chřipkou v Kanadě je to docela pěkná kachna. Chřipkou trpí v době epidemie statisíce lidí. Brambory bývaly důležitým zdrojem C vitaminu v době, kdy nebylo k dostání celoročně čerstvé ovoce a zelenina. O tom, že by v dnešní době studenti v... celý příspěvek > |  |
|  | Napadení jabloně - prosím o radu, 3.5.2009 Nejspíš je to mšice jitrocelová |  | Zapomenutá hruška, 3.5.2009 Stromy Solanky jsou obvykle velké, plody naopak menší. |  | Nejzdravější ovoce na světě roste dobře i u nás, 3.5.2009 Varem 100 st. se C vitamin ničí, záleží i na délce varu. Uvařením brambor o část přijdeme, ale něco v nich zůstane. |  | Nejzdravější ovoce na světě roste dobře i u nás, 3.5.2009 Pan 18 164 nejspíš prodává sazenice kolomikty. Příspěvky s podobným rukopisem jsou ke čtení na více diskuzích.
Vitamín C je jistě cenný, ale zdrojů je mnoho. Navíc pěstování liány vyžaduje péči (třeba konstrukci... celý příspěvek > |  | Pochlubte se svými výsledky roubování, 3.5.2009 Honzovy respektované principy jsou i podle mých pozorování důležité a správné.
Na rozdíl od něj si ale myslím, že anglická kopulace není složitá a roubování naopak usnadňuje.
Termín "podložka" je používaný, ale češtinu komolící... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|