|
blahokeř, 6.9.2008 paní Danielo.u nas v práci mají blahokeř už nejmín 10 let.ja jsem v praci 4 rokem a na zimu vždy opadne a na jaro vykvete.a kvete až do pozdního podzimu. |
 |
Jaké rostliny na zakrytí svahu?, 5.9.2008 Poradil by mě někdo jaké rostliny nejlépe něco nízkého bych měla zasadit na svah, kde je slínová zem a hodně tam svítí slunce?Museli by být ale takové které snesou sucho a zakryjí zem aby neprorůstala tráva.Díky za radu. |
 |
|
 |
Durancie - zlute plody, 5.9.2008 To je jedno jestli je to durancie nebo ne.Já mám taky žlutou a je výborná na buchty i tak jenom ji sníst.A zbytek dávám do kvasu.Hlavně že plodí a neuschla. |
 |
Likvidace pařezu, 4.9.2008 Poradí někdo jak by se dal zlikvidovat pařez v co nejkratší době a to levně a bez námahy?Díky za radu |
 |
Kosatce - opylují se?, 4.9.2008 Kosatce ze semen nepěstuji, jsou sazeny normálně z hlízy a přesto některé úplně vymizely.Tak nevím kde dělám chybu.Bludička. |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 3.9.2008 Je to prostě paráda, paráda a paráda.I pro ty ostatní fotky.Je to pastva pro oči.Ve skrytu duše fakt závidím.Je to lepší jak jet na dovolenou k moři.Jen si tak v klidu ve stínu lebedit a dýchat vůni a koukat a říci si "a mám to zadarmo"... |
 |
Můžu řezat trnku v září?, 3.9.2008 Mám hodně vysokou trnku - durancii.Chtěla bych tu nejvyšší haluz nyní i strnkami uřezat.Nechám jen ty spodní haluze.Když ránu zatřu např. štěpařským voskem, neuschne mi?Dík za odpověď. Bludička |
 |
Jabloň - uschla, 3.9.2008 Měla jsem asi 15 let starou malou jabloň.V loni na podzim jsem ji radikálně prořezala, na jaro koukám a vidím že celý kmen je prasklý /jako jen kůra/ po celé délce.Strom pučel.Tak jsem udělala první pomoc, zatřela jsem prasklinu štěpovacím voskem,... celý příspěvek > |
 |
přeslička, 2.9.2008 Přesličku mám taky na zahradě a to v trávě, problém je že ji nesmí sníst ani kráva a nevím jestli je pro králíky taky jedovatá.Prý se objevuje tam, kde je tzv.planá zem.Tak snad by pomohlo lépe hnojit.Jinak nevím, mám sní taky problémy. |
 |
Kosatce - opylují se?, 2.9.2008 Je možné, že by se různobarevné americké kosatce od sebe opylovali?Jeden rok jsem měla většinou žluté, druhý rok většinou bílé a třetí rok se asi zgenerovali a jsou jen bílofialové a ty menši.Díky za odpověď.Bludička. |
 |
|
 |
babička vzpomíná na hrušku krvavničku, 9.8.2008 Dobrý den.
Popis odrůdy ukazuje na hrušni jež se jmenuje Krvavka.Je to skutečně stará odrůda, ale ještě se pěstuje.
Pozdravuje Václav Janoš. |
 |
Co je to za švestku? Je to šarka?, 27.7.2008 Dobrý den.Švestka na snímku je jistě napadena šárkou, řekl bych, že se jedná o pravý špendlík.V některých oblastech se takto označuje mirobalán.Špendlík je velmi citlivý na šárku, což jej vytlačilo ze zahrad a sadů.Taky musí sednout prostředí a půda,... celý příspěvek > |
 |
Boikovo obrovské, 1.6.2008 Letos jsem rouboval tuto odrůdu a jeden stromek Vám rád zašlu.Je možné, že na podzim opatřím i plody od přátel i ty bych mohl odeslat.Prohlédnu i starší knihy a napsal bych Vám. VaclavJanos@seznam.cz |
 |
odrůda jadernička, 7.5.2008 Dobrý den.Oplatí se Jaderničku roubovat na kvalitní podnož s mnohaletou životností, což zaručuje senenáč.Rodit může i po 15 letech, ale ona to vrací v množství a v mohutnosti koruny.Po 80 letech je z ní skutečně obrovský strom, který vyžaduje hodně... celý příspěvek > |
 |
vienska nebo boscova, 7.5.2008 Dobrý den.Prosím autora tohoto tématu o informaci ke zmíněným starým hrušním jež rostou v jeho okolí.Děkuji Vám za čas, který mi tímto věnujete.Můžete tak učinit na mé emailové adrese: janosvaclav@seznam.cz Pozdravuje Václav Janoš. |
 |