|
Jak čistíte po práci benzínovou sekačku?, 30.5.2009 Asi těžko někdo sekal dvěma stejnými sekačkami a potom jednu čistil a druhou ne. Nemyslím si, že čištění výrazně prodlužuje životnost sekačky. Když bych spočítal čas, námahu a vodu za ty roky provozu, vychází mi lépe nečistit. |
 |
První třešně, 30.5.2009 Ptáčnice je stále nejprodávanější podnož a pro větší tvary stále nepřekonaná. |
 |
|
 |
Jabloň na odpis, 30.5.2009 Pokud chcete jabloň porazit a váháte jen s čekáním na jablka z ulomené větve, pak bych nečekal, a větev i celý strom zlikvidoval. Je možné, že zbývající pletiva by při řádné péči a podpírání jakás takás jablka uživila, ale zřejmě horší kvality než... celý příspěvek > |
 |
Karešova nebo kaštánka, 30.5.2009 Souhlasím. Karešova je větší - nejen plod, ale i strom. Kaštánka mi chutnán víc. Trpí ale taky víc klejotokem a rakovinou. Na zavařování se ale, podle mě, příliš nehodí ani jedna, obě jsou příliš měkké. Jistěže to jde, ale kompot z pozdních chrupek... celý příspěvek > |
 |
Řez hrušní pro amatéra, 30.5.2009 Já myslím, že je to vcelku jedno, kdy nevhodný výhod odstraníte. Když nyní, podpoříte k růstu ponechané výhony. Když to necháte na jaro, ponecháte víc asimilační plochy. Ani jedeno není velkou chybou.
Postupuji tak, že mladé stromky... celý příspěvek > |
 |
Co všechno hnojíte slepičáky?, 24.5.2009 Jedna ku jedné na rozkvašení. Této hmoty pak dávám jednu naběračku na konev - asi 1:10, možná ještě řidší. |
 |
Co je to za chorobu?, 24.5.2009 Hálčivec Phytoptus similis. Mnoho se o něm tady napsalo. |
 |
Šarka a lidský organismus, 24.5.2009 Vykácením nemocných stromů šíření šarky nezastavíte. Choroba napadá i plabně rostoucí dřeviny. Odolné slivoně, které vysadíte, budou předávat nemoc dál, neboť jsou až na výjimky pouze tolerantní. |
 |
Jedná se o mšice?, 23.5.2009 Z fotek to přesně nepoznám, ale Vašemu kojenci v kočárku neublíží. |
 |
Jakou zeleninu mohu zasít nebo zasadit v květnu? , 22.5.2009 Na každém sáčku s osivem je nakreslena doporučená doba výsevu. Květen není pozdě pro mnoho zelenin. Pokud ještě dostanete sazenice okurek, paprik, rajčat, nemusí být pozdě ani na ně. |
 |
|
 |
Hnojivo na trávník, 22.5.2009 Pokud je mi známo, NPK je granulované hnojivo. Z granulí se živiny taky postupně uvolňují a časem se granule rozpadnou. K protečení hnojiva dojít prakticky nemůže. Leda snad při dešti jako před potopou světa nebo záplavami r. 1997. I tak by se... celý příspěvek > |
 |
Neznáma višňa, 22.5.2009 Rychlejší je možná najít nějakou mladou již rostoucí ptáčnici v přírodě - poblíž starých stromů se vždycky nějaké najdou - na jaře naroubovat a na podzim přesadit. |
 |
Špenát jahodový, 16.5.2009  Našel jsem ty fotky |
 |
Jak ošetřit dutinu po uhnilém konci odřezané větve?, 9.5.2009 Pouze bych ránu zakryl, aby do ní nepršelo. |
 |
Nejranější hrušeň?, 9.5.2009 Obrůstá velmi dobře, plodí v rukávcích. Fotka trochu mate, plody nejsou velké, sotva 8-10 cm na délku. |
 |