|
Domácí ořechovice, 18.7.2009 Je divné, že podle stejného receptu vyjde jiný výsledek. Kdysi jsem dělával ořechovku jako náhradu tehdy nedostatkového - podpultového fernetu. Abych se kýžené chuti přiblížil, přidával jsem do ořechového výluhu lékořici a pelyněk, neboť originál byl... celý příspěvek > |
 |
Ake su vyzinace od diu Jevicko, sucasne Ergo, 14.7.2009 Pokud vím, jsou to téměř totožné stroje. Kolečka jako doplněk k vyžínači se stále prodávají. |
 |
|
 |
Přesazení broskvičky, 13.7.2009 To, co si myslíme, nemá na ujmutí Vaší broskvičky pražádný vliv. Záleží na množství zachovaných kořenů, tedy na velikosti kořenového balu. Každopádně, pokud bych si mohl zvolit termín, bych stromek přesazoval o 2 - 3 měsíce dřív. |
 |
Velkopavlovická meruňka - špatný řez?, 30.6.2009 Asi jsem staromilec, ale nepovažuji osmičkový úvazek za přeceněný, myslím si, že je lepší.
1. Je menší pravděpodobnost. že úvazek sklouzne (u meruňky na obrázku to hrozí) Tam kde není možné úvazek opřít o rozvětvení větve, je možné jej... celý příspěvek > |
 |
Plody červeného rybízu, 28.6.2009 Pokud je mi známo, nic důležitého rybíz z těla neodebírá. |
 |
Zavařování bez cukru, 28.6.2009 Kdo má doma diabetika, naučí se zavařovat bez cukru. Není to problém u marmelád, horší jsou kompoty. Cukr tam působí i osmoticky a ovoce s cukrem je tužší. Bez cukru je to takové víc rozblemtané. Sterilovaný výrobek se kazí se stejně jako s cukrem, v... celý příspěvek > |
 |
Strupovitost - je pozdě na postřik?, 21.6.2009 Spletl jsem se. Knihu napsal skutečně Radoslav, ale ne Rod, nýbrž Šrot. |
 |
Strupovitost - je pozdě na postřik?, 20.6.2009 Kontaktími herbicidy byste jabloním příliš nepomohl.
Co se týče padlí.
Radoslav Rod v 1000 radách píše: Radac 384: Padlí jabloňové se šíří hlavně za teplého a suchého počasí v nižších polohách.
A. Dvořák: Pěstování jabloní str. 241: ...ve... celý příspěvek > |
 |
Roundup ve vyšších koncentracích bere naprosto vše, 20.6.2009 Myslím nás trochu houpete. Že by přeslička neměla fotosyntézu? To je snad nesmysl, vždyť je zelená, má chlorofyl. Z čeho by rostla? A proč by chemie nezabírala na rostlinu bez fotosyntézy? |
 |
Strupovitost - je pozdě na postřik?, 20.6.2009 Nejsem si jist, že by vlhko a zastínění poodporovao rozvoj padlí, spíš naopak. Vlhko podporuje strupovitost. |
 |
|
 |
Prechod z kraliciho kompostu na travni kompost, 7.6.2009 Nu a hašené (nikoli suchý hydrát) vápno je Ca (OH)2 a taky hromada vody. I po vyschnutí - vznikne uhličitan vápenatý, tuším, tetrahydrát. 25% čistého vápníku to v praxi nedá. |
 |
Prechod z kraliciho kompostu na travni kompost, 7.6.2009 S těmi procenty bych byl opatrnější. 10% draslíku snad neobsahují ani koncentrovaná hnojiva jako NPK či cererit a 25% vápníku nemá ani hašené vápno. |
 |
Podezrely cukr -> sliz, 5.6.2009 Signál je to možná pozitivní, akorát pít se to nedá. |
 |
Komáří larvy v sudu, 4.6.2009 Zkuste v sudu rozpustit pár zrnek modré skalice, nebo zavěsit plátěný sáček s měděnými pilinami. Železnému sudu to ale neprospívá. |
 |
Podezrely cukr -> sliz, 4.6.2009 Taky se mi to s tím slizem párkrát stalo. Pomohlo, když jsem vodu s cukrem napřed svařil. Kvasnic nebylo třeba, rozkvasí se to kvasinkami na květech. Zalévají se samozřejmě až po vychladnutí.. |
 |