Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Preprava kvasu, 26.7.2009
Takových, co se metanolu nebáli, se už mnoho otrávilo. Riziko snížíte na minimum, pokud budete pálit jen z tekutého podílu, dvouplášťovým kotlem nebo s dokonalým mícháním.    Metanolu, který doprovází etanol při každém kvašení, se skutečně... celý příspěvek >
Postřik proti plísni, 26.7.2009
Myslím, že letoís byl tlak choroby tak silný, že málokomu brambory odolaly.
Sekačka se sběrným košem, která poseká vyšší trávu, 26.7.2009
Řešením může být sečení bez koše. Posečenou trávu můžete po proschnutí za pár dní shrabat švédskými hráběmi (docela šikovné jsou od Fiskarse) nebo opět sekačkou.
Uchovávání nakladaček?, 26.7.2009
Jedna z možností, jak postupovat při postupném dozrávání okurek, je pomocí trochy chemie.    Uvařte si lák ve větším množství dopředu, spolu s předepsaným množstvím kyseliny sorbové. Okurky, jak dozrávají, dávejte začerstva do sklenic a... celý příspěvek >
Jakou odrudu na hruskovici?, 26.7.2009
Jelínkovu hruškovici jsem nechutnal, ale zkusil jsem jeho zlatou slivovici. Na vinětě má uvedené složení: švestkový destilát, líh, voda. Děkuji, zůstanu u té své, jenom ze švestek.    Že se pálí z dovozové suroviny, nemusí ještě nutně... celý příspěvek >
Preprava kvasu, 25.7.2009
Nepomohlo. Ten metanol se vám zkondenzuje spolu s etanolem do výsledného produktu.
Měděný drátek ve stonku - prevence plísně?, 25.7.2009
Nejsem si jist, zda je měď považována za jeden z těžkých kovů. Zato patří mezi stopové prvky, které jsou v malém množství potřebné pro lidský i rostlinný organizmus.     Přijde mi nelogické konzumovat víno stříkané bordeauxkou jíchou,... celý příspěvek >
Preprava kvasu, 23.7.2009
Sud naplňte tak ze 4/5, z úplně plného by během kvašení kvas vytékal. Vodu nepřidávejte, ale švestky rozmačkejte, aby pustily tekutinu samy a bylo mezi nimi co nejméně vzduchu. V malé 50l nádobě je to ještě důležitější než ve 200 l sudu.
Domácí šunka, 23.7.2009
Nikoli,. maso šedne tehdy,  pokud k němu nepřidáte dusitanovou rychlosůl. Samotné zpracování má vliv na soudržnost produktu, ale ne na barvu.
Domácí šunka, 23.7.2009
Otázkou je, co je to správná šunka. Podle mě správně naložená a vyuzená kýta i s kostí. Všechno, co mícháme s rychlosolí, cukrem a vaříme v šunkovaru jsou napodobeniny neuzené uzeniny,  snad ¨něco na způsob pražské šunky
Měděný drátek ve stonku - prevence plísně?, 23.7.2009
Nemám nic proti odborníkům z receptáře, ale výsledky citovaných testů mi přijdou podezřelé. Cítím za nimi lobbing výrobců a prodejců agrochemie, kteří sponzorují nejeden takovýto pořad. Když si představím, jak je měď stabilní kov (okapy a střechy... celý příspěvek >
Rybízová štáva - postup, 23.7.2009
To je dobrý postup, ale ten odšťavňovač mi přijde zbytečně pracný. Rybíz je možno rychleji rozmixovat tyčovým nebo klasickým mixérem. Mixování se nedoporučuje u výroby marmelád a dřemů, neboť může narušit makromolekuly pektinů. Což v případě šťávy... celý příspěvek >
Nákup sekačky i křovinořezu, 23.7.2009
I když 1300 m2 není mnoho, myslím, že pojezd zbytečný není. Bez něj je sečení práce, s pojezdem procházka za sekačkou.
Umývání brambor při sklizni?, 23.7.2009
Zkou+šel jste někdo omývatb brambory před uskladněním roztokem hypermanganu?
Jak vyrobit višňové víno?, 19.7.2009
Ten recept je dobrý, zkoušel jsem jej. Výhodou je lepší výtěžnost višňovky, taky že žádný alkohol nezůstane ve višních, (naopak další přibude kvašením)  jako při tradičním postupu (2 kg višní, prosypat 0,5 kg cukru, 1 litr vodky zalít...). ... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika