Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Koňský hnůj x vápno, 10.10.2009
Žádná půda nevyžaduje hnůj každý rok. Navíc pro některé plodiny je čerstvě vyhnojená půdu nevhodná. Můžete třeba pohbnojit jen polovinu zahrádky a tu druhou povápnit.
Kravský hnůj - kam s ním?, 10.10.2009
Nedělal bych to. I když je hnůj zarytý, nezabráníte kontaktu vápna (třeba při silnějším dešti) s hnojem. Z něj se působením vápna uvolní dusík ve formě amoniaku, který buďto unikne do vzduchu nebo se přes zimu vyplaví.
Jak loupat ořechy, 10.10.2009
 Nevím, co míníte loupáním ořechů. Zelená slupjka se neloupe, ořechy z ní při dozrání vypadnou samy. Skořápka se neloupe, nýbrž louská. Tenká nahořklá slupka na jádru jde sloupnout jen u čerstvých plodů, po usušení nevadí.
Jakou odrudu na hruskovici?, 10.10.2009
Postup přípravy kvasu je shodný s mojím. Neublíží taky špetka živné soli. Nechce se mi věřit, že by matka na Kojetínsku nazývala krásné plody Boscovy lahvice škaredkami.
Zkušenosti s odrůdou Svatava, 3.10.2009
 Byl jsem se podívat na stromek a vidím, že jsem se spletl Ta odrůda, co přerůstá Goldstara je Viktorie. Svatava roste na sousedním stromku, o poznání slaběji.    Ještě ke Goldstaru Loni mě tato odrůda nadchla - hlavně chut, velikostí... celý příspěvek >
Mangold, 27.9.2009
Lepší je prý přesadit mangold na zimu do skleníku. Nezkoušel jsem to ale.
Řízkování malin, 27.9.2009
Remontatntní maliny plodí v létě na loňských výhonech, na podzim pak na těch nově narostlých. Budete-li ty nově narostlé udržovat během vegetace v přiměřeném množství, můžete tak podzimní úrodu trochu regulovat.
Jaký je rozdíl mezi jeřabinou jedlou a nejedlou?, 25.9.2009
Nebezpečná asi není. Dítě jich mnoho nesní, nejsou dobré.
Jeřáb jedlý do Krušnohoří?, 25.9.2009
Zatím jsem nenašel lokalitu zahrady, kde by bylo na sladkoplodý jeřáb i na aronii příliš zima. Pokud nebydlíte na Klínovci, neměl by být problém. Jen si těžko představuji podmáčenou lokalitu na horském hřebenu.
Čím namořit hlízy mečíků?, 25.9.2009
Napsala jste: ...sázím do vyhnojeného záhonu na podzim... Mečíky? To bude asi překlep.
Co to je?, 19.9.2009
Diskuze je zbytečná.Roháči žijí v červnu, v červenci (na začátku) je lze najít vzácně, v srpnu vůbec, v září je to prakticky vyloučené. Ve velkých hejnech je nenajde, na ořech nelezou. Brouci nejsou stěhovaví ptáci, že by houfně přilétli a zase... celý příspěvek >
Hnojit při výsadbě?, 19.9.2009
Však ano, na podzim. Reaguji na příspěvek autora, který chce v září vysazovat trvalky a keře.   Jinak, co se týše kompostu, většinou jej vyvážím na podzim, S ohledem na jeho složení nevidím problém přihodit jej k rostlinám - třeba jako mulč - v... celý příspěvek >
Co naroubovat na Pavlovičku, 13.9.2009
Co je to Pavlovička?
Viac odrod na jednom strome, 12.9.2009
V každé pomologii je to uvedeno. O Ametystu jsem nečetl a Early gold neznám. Nemohu sloužit.
Vodní gril, 12.9.2009
Zhruba stejně rychle a podstatně levněji upečete rybu v mikrovlnce.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika