|
Koňský hnůj x vápno, 10.10.2009 Žádná půda nevyžaduje hnůj každý rok. Navíc pro některé plodiny je čerstvě vyhnojená půdu nevhodná. Můžete třeba pohbnojit jen polovinu zahrádky a tu druhou povápnit. |
 |
Kravský hnůj - kam s ním?, 10.10.2009 Nedělal bych to. I když je hnůj zarytý, nezabráníte kontaktu vápna (třeba při silnějším dešti) s hnojem. Z něj se působením vápna uvolní dusík ve formě amoniaku, který buďto unikne do vzduchu nebo se přes zimu vyplaví. |
 |
|
 |
Jak loupat ořechy, 10.10.2009 Nevím, co míníte loupáním ořechů. Zelená slupjka se neloupe, ořechy z ní při dozrání vypadnou samy. Skořápka se neloupe, nýbrž louská. Tenká nahořklá slupka na jádru jde sloupnout jen u čerstvých plodů, po usušení nevadí. |
 |
Jakou odrudu na hruskovici?, 10.10.2009 Postup přípravy kvasu je shodný s mojím. Neublíží taky špetka živné soli.
Nechce se mi věřit, že by matka na Kojetínsku nazývala krásné plody Boscovy lahvice škaredkami. |
 |
Zkušenosti s odrůdou Svatava, 3.10.2009 Byl jsem se podívat na stromek a vidím, že jsem se spletl Ta odrůda, co přerůstá Goldstara je Viktorie. Svatava roste na sousedním stromku, o poznání slaběji.
Ještě ke Goldstaru Loni mě tato odrůda nadchla - hlavně chut, velikostí... celý příspěvek > |
 |
Mangold, 27.9.2009 Lepší je prý přesadit mangold na zimu do skleníku. Nezkoušel jsem to ale. |
 |
Řízkování malin, 27.9.2009 Remontatntní maliny plodí v létě na loňských výhonech, na podzim pak na těch nově narostlých. Budete-li ty nově narostlé udržovat během vegetace v přiměřeném množství, můžete tak podzimní úrodu trochu regulovat. |
 |
Jaký je rozdíl mezi jeřabinou jedlou a nejedlou?, 25.9.2009 Nebezpečná asi není. Dítě jich mnoho nesní, nejsou dobré. |
 |
Jeřáb jedlý do Krušnohoří?, 25.9.2009 Zatím jsem nenašel lokalitu zahrady, kde by bylo na sladkoplodý jeřáb i na aronii příliš zima. Pokud nebydlíte na Klínovci, neměl by být problém. Jen si těžko představuji podmáčenou lokalitu na horském hřebenu. |
 |
Čím namořit hlízy mečíků?, 25.9.2009 Napsala jste:
...sázím do vyhnojeného záhonu na podzim...
Mečíky? To bude asi překlep. |
 |
|
 |
Co to je?, 19.9.2009 Diskuze je zbytečná.Roháči žijí v červnu, v červenci (na začátku) je lze najít vzácně, v srpnu vůbec, v září je to prakticky vyloučené. Ve velkých hejnech je nenajde, na ořech nelezou. Brouci nejsou stěhovaví ptáci, že by houfně přilétli a zase... celý příspěvek > |
 |
Hnojit při výsadbě?, 19.9.2009 Však ano, na podzim. Reaguji na příspěvek autora, který chce v září vysazovat trvalky a keře.
Jinak, co se týše kompostu, většinou jej vyvážím na podzim, S ohledem na jeho složení nevidím problém přihodit jej k rostlinám - třeba jako mulč - v... celý příspěvek > |
 |
Co naroubovat na Pavlovičku, 13.9.2009 Co je to Pavlovička? |
 |
Viac odrod na jednom strome, 12.9.2009 V každé pomologii je to uvedeno. O Ametystu jsem nečetl a Early gold neznám. Nemohu sloužit. |
 |
Vodní gril, 12.9.2009 Zhruba stejně rychle a podstatně levněji upečete rybu v mikrovlnce. |
 |