|
Rosa rugosa, 19.5.2009 Mám z rugosy plot (zatím spíš plůtek) v polostínu u potoka, před dřevěným plaňkovým plotem. Ráda bych, aby, až vyroste, ten plaňkový plot úplně nahradil. Protože starší keře odspodu vyholují (ty moje ještě ne), chtěla bych se zeptat, čím třeba... celý příspěvek > |
 |
Co je to za trávu?, 18.5.2009 A je to vepředu vůbec tráva? Mně to nejvíc připomíná zakrslý puškvorec. Hanča |
 |
|
 |
O jaké skalničky se jedná?, 17.5.2009 Na prvních dvou obrázcích jsou devaterníky (Helianthemum), třetí nevím. Hanča |
 |
Utržený přísavník, 14.5.2009 To je možné, ale taktomi to vysvětlil zahradník v Bechyni když jsem u něj kupoval roubovaný tříprstý. Nicméně jsem si přečetl odkaz na p. Stanislawa a jsem zas o něco chytřejší. Když existují dva velice příbuzné druhy pětiprstého, jeden s e... celý příspěvek > |
 |
Znáte tenhle jírovec?, 13.5.2009 Opravdu jírovec? Takhle vypadá jirnice . Hanča |
 |
Utržený přísavník, 13.5.2009 Mě bylo řečeno, že přísavník třílaločný se roubuje na pětilaločný hlavně proto, že potom se sám přisaje na zeď´ a drží. Když se pouze řízkuje tak tuto schopnost ztrácí. Samozřejmě, že kořenový systém pětilaločného má také velký význam. Ale... celý příspěvek > |
 |
Co to je?, 13.5.2009 Aquilegia vulgaris - orlíček obecný, uvádí se, že nemá moc rád slunce, spíš polostím, ale na zahradě mi roste na různých místech od výsluní až po úplný stím a všude se mu daří. Vysemenil se sám, roste i v trávníku, jen když má vlhko. Hanča |
 |
Topinambura?, 13.5.2009 Mě by hlavně zajímalo, jestli chutnají hryzcům. Na podzim jsem je zasadila, ale nedožily se jara. Mám zahradu u potoka a hryzec spolehlivě zlikviduje skoro všechno. Na druhé straně viděla jsem fotky rozlehlých planých porostů podél řek, a tam... celý příspěvek > |
 |
Postrik proti pilatce, 12.5.2009 Mne by spíše zajímalo, jak dlouho postřik na stromech vydrží. Stříkal jsem proti pilatce přípravkem Calypso v jediný možný den navečer když skončily vichry a slivoně zrovna odkvétaly. Druhý den ale začalo pršet. Domnívám se že účinek postřiku se... celý příspěvek > |
 |
Malé rostliny Javoru, 11.5.2009 Javor má v lese tu výhodu, že už ho nikdy nemusíte sázet znovu. Porazíte - obroste, a tak dál a tak pořád. Stejné je to u jasanu, ale jasany tady teď neřešíme. Hanča |
 |
|
 |
Bylinkové recepty - pelyněk, 10.5.2009 Recept na bolestivou menstruaci:
Bukvice jsou plody buku nebo bylinka bukvice lékařská? Hanča |
 |
Bylinkové recepty - pampeliška, 10.5.2009 Díky! A musí to být přímo líh, nebo se dá naložit i třeba do vodky? Hanča |
 |
Bylinkové recepty - pampeliška, 10.5.2009 Fajn, panáka bych si dala, a jakže se ten pampeliškový likér dělá? Hanča |
 |
Převinutý motor do sekačky, 8.5.2009 Převinutí mne stálo necelých 1.300 kč. Prostě vyhozené peníze. Převinout motor jsem si dal proto, že se sekačkou jsem byl doposud nad míru spokojen a nechtělo se mi kupovat novou.Motor má příkon 1500W na štítku.Než půjdu koupit novou, tak ještě... celý příspěvek > |
 |
Převinutý motor do sekačky, 7.5.2009 Dobrý večer. U el. sekačky se mi spálil motor. A to tím, že se ulomil kablík od kondenzátoru na motoru. Nicméně motor jsem dal převinout. Když jsem si došel pro motor, mechanik mě upozornil, že motor při proměřování má slabý výkon a zároveň se ptal... celý příspěvek > |
 |