|
Jakou meruňku?, 26.3.2009 Pokud švagrová bydlí kousek od Vás a Velkopavlovická ji "jede", tak Vaše volba je jasná - Velkopavlovická. Nic lepšího určitě neseženete. S lednickými odrůdami zkušenost nemám, sám (Severní morava 320 mnm) mám Vecot a Bergeron, přičemž... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit včel?, 26.3.2009 Otec je včelař a úly máme taky u našeho plotu . Jedno velice účinné řešení jsme s otcem vykoumali - rákosová rohož na plotě do výšky cca 2m. Včely, které vylétavají z česla tak musí překonat tuto překážku a nad naši zahradou létají ve výšce,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
živý plot - buk nebo habr?, 25.3.2009 Stříhal jsem poprvé více vloni a to zhruba v květnu a pak okolo srpna. Před tím po vysazení jsem více vyvazoval než stříhal. Spon mám cca 40 cm ve dvou řadách, přičemž druhá řada je posunuta o půl sponu...
Martin |
 |
živý plot - buk nebo habr?, 25.3.2009 Bez zálivky by určitě neprospíval. S tím světlem to nebude asi tak špatné.
Martin |
 |
Vyrovnání svahu, 25.3.2009 To by byl sklípek, co?... |
 |
Dřevěné pražce jak ošetřit?, 24.3.2009 Nepodléhejte panice, pokud v bezprostřední blízkosti nemáte zeleninové záhony, tak bych to neřešil.
Martin |
 |
radikální řez Tůjí, 24.3.2009 Myslím, že asi neobrazí.
Martin |
 |
Dřevěné pražce jak ošetřit?, 24.3.2009 Nezbývá než souhlasit. Často se tady na fóru kritizuje používání chémie na zahradách (více či méně oprávněně), ale to je oproti carbolu na pražcích jen "dětská přesnidávka".
Myslím, že dubové hranoly nařezané na pile na správný... celý příspěvek > |
 |
Kam s posekanou trávou?, 24.3.2009 Travní mulč nesmíte dávat přímo ke kmínku, může způsobit poškození stromku. Vetšinou kousek nad zemí je roub, který při "zamulčování" může zahnívat, nehledě na případnou zvýšenou teplotu tlejícího mulče. Sám dávám mulč pod stromy, u kmínku... celý příspěvek > |
 |
rajčata, 24.3.2009 Myslím, že problém nebude ani tak v hnojení, jako v nedostatku deního světla. Přihnojuji přesazené sazenice kapalným hnojivem, určeným na papriky a rajčata. Nechci psát název, 300ml vychází na 35Kč.
Martin |
 |
|
 |
živý plot - buk nebo habr?, 24.3.2009 Mám habrový "plůtek" třetím rokem a druhý rok po výsatbě se krásně rozjel. Hnojím jednou za rok o tomto čase Cereritem (lehce), habr je zamulčován borkou. Evidentně mu to prospívá.
Martin |
 |
Meruňka kvete, 24.3.2009 Dobrý den, mé tři meruňky (Veccot, Bergeron a nově Darina) jsou určitě méně narašené, než vloni o tomto čase. Přitom vloni byla slušná úroda. Uvidíme, co s tím udělají mrazíky v dubnu, zatím to vypadá slibně...
Martin |
 |
malý strom do stínu?, 21.3.2009 Kdyby jste "nelpěla" na listnáči, tak bych Vám doporučil převislý modřín. Výška dva metry, v létě krásně zelený, v zimě jako listnáč . Mám ho třetím rokem ze severní strany domku v jílovité půdě a daří se mu parádně.
Martin |
 |
Cestičky z bobrovek?, 21.3.2009 To je velmi zajímavý postup, určitě to bude vypadat dobře a lépe než celé bobrovky. Je ale opravdu nutné provést podsyp z hutnitelného materiálu. Ale nápad to je výborný.
Martin |
 |
konsrukce pro révu, 17.3.2009  Na jaře budu řešit podobný problém. Mezi stojnami pergoly mám cca 2,3 m, které vyplním šachovnici 20 x 20 cm dřevěnými (modřín - delší životnost) latěmi o rozměrech 2x1 cm. Latě jsem si již nařezal a napustil impregnací, musím ještě natřít alespoň 2x... celý příspěvek > |
 |