|
Imprergnace dřevěného mola, 17.4.2009 Souhlasím s tímto názorem. Dub je dobrá volba, životnost taky slušná, já bych nenatíral ničím. Po nátěru Vám za rok zbydou jen šupinky, které ještě budete muset pracně odstraňovat.
Martin |
 |
Mechanický vertikulátor, 17.4.2009 Na 35m2 bych určitě koupil ruční (hrábě), je to sice makačka, ale u takovéto malé plochy se to dí v pohodě zkousnout.
Martin |
 |
|
 |
Co s kožovcem /krupičkou/ v jezírku?, 17.4.2009 Akvaristé to mají jednodušší, stačí zahřát teplotu v akvárku na 28°C po dobu třech dnů a je vystaráno i bez chemie. V jezírku jedině chemie - roztoky ze skalice modré.
Martin |
 |
I toto je Mountfield, 16.4.2009 Ani bych neřekl nenávist, jako spíše ironie. Věřím, že zboží zakoupené u M. může být i kvalitní, ale ta cena je většinou nepřiměřená ve srovnání s konkurencí. Ale je to každého věc, kdo chce, koupí...
Osobně si myslím, že těch stále... celý příspěvek > |
 |
Trávník až ke kmínku, 15.4.2009 "Dusík" myšleno dusíkaté hnojiva přidávám pod stromy na konci zimy, tak okolo 15.3. (např. cererit, nebo jarní hnojivo trávníků s vyšším obsahem dusíku). Pak ho tak v květnu lehce prohodím na mulč, což prospívá rozkladu trávy... celý příspěvek > |
 |
Jak teď stříhat broskve a nektarinky v květu, 15.4.2009 Obecně platí stříhat razantně, samozřejmě při zachování kosterních větví . Prakticky Vám nikdo neporadí (nelze to popsat v pár větách), leč je nutno nastudovat literaturu a něco o tom vědět (platí pro Vás). Řez techto peckovin se výrazně liší od... celý příspěvek > |
 |
Trávník až ke kmínku, 15.4.2009 Na to já za sebe mám asi tuto odpověď.
1. Mám krom kompostu kde dávat nadbytek posekané trávy
2. Kolem stromu neroste tráva
3. Tvoří se humus v místě, kde to nejvíce potřebuji (i když "tlení" trávy žere dusík, který je nutno pod stromy... celý příspěvek > |
 |
Proč broskvoně nekvetou?, 14.4.2009 Broskev plodí na jednoletém dřevě. Otázka zní, májí tyto broskvoně nějaké přírustky?
Martin |
 |
Trávník až ke kmínku, 14.4.2009 Přišel jsem o dva zákrsky jabloní a přisuzoval jsem to jednoznačně špatným mulčováním. V místě styku mulče byl kmínek poškozen (rozpraskán s plísní). Jestli za to mohla teplota mulče, tlející proces nebo obojí nedokážu posoudit. Od doby co dělám... celý příspěvek > |
 |
Rez Hrušňová, 14.4.2009 Což by asi nezabralo... Vždy by nějaký dobrý soused koupil v akci další...
Martin |
 |
|
 |
Trávník až ke kmínku, 14.4.2009 Já mulčuji kolem kmínku mulčem o průměru cca 1m do výšky tak 15 cm. Průběžně mulč doplňuji. U kmínku je ale nutno vytvořit "misku", aby zahnívající tráva nepoškodila kmínek stromku, případně roub.
Jinač otec také mulčuje trávou... celý příspěvek > |
 |
Čím teď na podzim přihnojit, 13.4.2009 Naprostý souhlas, na jaře to chce troch dusíku a fosforu, přes zimu je výborné sypat pod stromy a na trávník popel z dřevěného uhlí.
Martin |
 |
Meruňka kvete, 12.4.2009  Dobrý den,
včera u nás na ostravsku začaly nakvétat meruňky, počasí pár dnů dopředu vyvadá optimisticky, tak by to letos s úrodou mohlo vyjít... Jak to vypadá u Vás?
Martin |
 |
Brambory pod černou folií, 11.4.2009 A tím byla teplota nižší?? Myslím, že standartní postup - zasadit do řádku s kompostem, přihrnout a dvakrát obkopat - je asi nejlepší. Když se brambory přihrnou, tak toho plevele se tam taky moc neuchytí, jelikož brambory samy o sobě... celý příspěvek > |
 |
Odruda merunky Pinkcot, 10.4.2009 Dneska jsem si ji také pořídil, po čase uvidíme, jestli jsou recenze pravdivé... Zatím můžu v mém případě srovnávat 3-4 roky starou odrudu Vecot a Bergeron, přičemž prvně jmenovaná prohrává na plné čáře v době kvetení s mrazem.
No co, zkusíme a... celý příspěvek > |
 |