|
Likvidace, 8.5.2009 Nesmysl. Léta likviduji vytrvalé plevele - hlavně bršlici, svlačec, pcháče, lopuchy - Roundupem ředěným 1:1 vodou natřením jednoho, dvou listů štětcem. Vždycky zabere. |
 |
Co je to za ptacka?, 8.5.2009 Co třeba lejsek šedý? Má nenápadnou barvu, hnízdí na budovách, sbírá hmyz na větévkách. Jenom je o něco větší než sýkora koňadra... |
 |
|
 |
Agáve, 2.5.2009 Krátkodobě tak mínus pět. |
 |
Hnojivo pro skalničky, 1.5.2009 Skalničky se nehnojí, v čím chudší půdě rostou, tím jsou nižší a hezčí. |
 |
Van málo plodí, 21.4.2009 Mám VANku asi 20 let, když kvete, jsou větve úplně obaleny bílými rukávy květů a plodů má také spoustu. Ovšem nedaleko je třešnový sad, takže opylovačů je spousta.
Pokud jí můžu něco vytknout, má sklon ke hnití dozrávajících plodů. |
 |
Co je to za rostlinu?, 20.4.2009 Je to bílá varieta srbského zvonku Campanula poscharskyana. |
 |
Oranžové kuličky v koupené zemině, 14.4.2009 Je to depotní hnojivo Osmocote či podobné. Z kuliček se postupně uvoňují živiny po dobu 3 - 18měsíců podle typu. |
 |
Řez magnolie, 11.4.2009 Magnolii pokud možno neřezat, velmi špatně se jí hojí rány. Ještě to jakž takž snese v mládí, řez po odkvětu. Rány po odříznutí silnějších větví se nezahojí ani za mnoho let a jsou vstupní branou houbové infekce.
K 70 cm magnolii bych... celý příspěvek > |
 |
Bledule, 10.4.2009 U všech cibulovin se doporučuje po odkvětu semeníky odstranit, jinak kytka tvoří zralá semena na úkor růstu cibulí. Samozřejmě když je nacháte na bledulích uzrát, ze semen vyrostou opět bledule, kvetou ale až po několika letech. Když zasadíte nezralé... celý příspěvek > |
 |
Fazole becovky, 10.4.2009 Ty vaše velké flekaté fazole jsou semena fazolu šarlatového Phaseolus coccineus.
Běžně se prodává jako okrasná kytka. Semena jsou až 3 cm dlouhá bílá, hnědá, černá nebo různě kropenatá - nejčastěji světle fialová s černými... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznámá rostlina, 5.4.2009 Euphorbia milli. |
 |
Velká červenofialová ryngle, 3.4.2009 To Vašek
Jestli stále sháníte tu ryngli Victoria, tak jsem dnes viděl v Brně v zahradnictví Čtyřlístek v Bystrci stromek této odrůdy dovezený z Holandska.
V květináči vyvázaný do tvaru kordónu na dřevěné konstrukci asi metr na metr za 990... celý příspěvek > |
 |
Nevíte někdo, co je to za rostlinku?, 1.4.2009 Filodendron to není, kytky z čeledi arónovitých jsou jednoděložné a tato má větvenou žilnatinu listů, takže je dvojděložná. Co to je ovšem taky nevím, tipnul bych nějaký fikus. |
 |
Co to mam?, 31.3.2009  To Lenka
Tak jsem se trošku porozhlédl po netu a myslím že jsem to určil. Dle vzhledu Vašich rostlin se jedná o cibulovinu. Z cibulovin má jedny z největších semen rod křín - Crinum. Mohou dorůst až velikosti mužské pěsti - to bych tedy... celý příspěvek > |
 |
Co to mam?, 31.3.2009 Ta semena byla opravdu větší než vlašský ořech? To je u jednoděložné rostliny - kromě palem a palma to není - neobyčejná velikost. |
 |