Příspěvky uživatele - 48.243

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za rostlinu?, 4.2.2010
No jo, fikus to asi bude, ale na palmeri této velikosti - spíše malosti - jsou ty listy příliš obří. I když pokud je to dovoz z Holandska, tak s tím jejich řízeným hnojením je to možné.  F. petiolaris má listy větší, ale zase má růžovou... celý příspěvek >
Co je to za rostlinu?, 4.2.2010
Ze mě známých baobabů - mám roky Chorisii- bílé mléko při poranění nevytéká. Co takhle nějaká Jatropha?
Kaktusy do skalky - rod Opuntia, 3.2.2010
Mám špatné zkušenosti s pěstováním zimovzdorných opuncií ve volné půdě. Jakmile se trs trošku rozroste, je nemožné z něj vyplít trávu, pokud tedy nemáte plechové ruce... Nevím jak to dělají v botankách, snad na to mají nějaký speciální postřik?
Dostala jsem pokojovky, ale nemají štítek, kdo je pozná?, 31.1.2010
Dvojka by mohla být dračinka Cordyline, dracény mají tlustší "kmen".  Trojka se mi zdá na kávovník příliš hustě olistěná, kávovníky mají listy mnohem dál od sebe, nebude to spíše Gardenia?
Hnojení okrasných trav, 30.1.2010
Pokud to přeženete s hnojením dusíkem u trav se žlutým nebo bílým žíháním, pruhy, tak vám zezelenají. To platí pro všechny panašované rostliny - bohyšky, břečťan, africké fialky... Navíc přehnojené trávy v zimě rády vyhnívají. Pokud trávy... celý příspěvek >
Znáte jméno?, 30.1.2010
Listy by na nějakou vandovitou orchidej vypadaly, ale co ty kořeny? Vandy a spol. je mají daleko tlustší. A substrát, ze kterého roste také moc orchideovitě nevypadá.  Chce to detailní snímky listů, jejich nasazení na stonek a kořenů - zvláště... celý příspěvek >
Sloní noha, 27.1.2010 Obsahuje fotku
Takhle vypadala moje Nolina, když jí bylo asi 18 let. Dnes je asi o 30 cm vyšší. Loni na Floře v Olomouci kvetla jedna, o které tvrdili, že má přes sto let a kvete poprve.  Je to vskutku kytka pro trpělivé...
Neznámé rostliny z Itálie, 25.1.2010
Pane Josefe, na světě je asi 60 tisíc druhů kvetoucích rostlin, nemůžu znát všechno, i když se snažím.   Člověk si taky musí vydělávat na chléb svůj vezdejší a nějakou tu pomazánku na něj a v zaměstnání se potýkám spíše s... celý příspěvek >
Neznámé rostliny z Itálie, 24.1.2010
Na druhé fotce je Trachelospermum jasminoides, Na první asi nějaká zimolezovitá, příbuzná kolkwitzii nebo vajgelii.
Narcisy, 24.1.2010
Sežeňte si dostatek květináčů, starých kýblů nebo truhlíků, dejte do nich substrát - prodávají jej v hypersupermarketech i teď, nebo stačí písek a cibule narcisů do nich mělce zasaďtě klidně jednu vedle druhé. Nádoby s narcisy dejte někam, kde... celý příspěvek >
Co je to za kytku?, 12.1.2010
Je to otočník - Heliotropium arborescens.
Jablko roku, 11.1.2010 Obsahuje fotku
Tak tady je to Jablko roku 2010 Hořice:
Jablko roku, 11.1.2010 Obsahuje fotku
Zde jsou výsledky degustace z Drnovic, rovněž od doktora Vysloužila
Poradite mi s nazvem kaktusu?, 5.1.2010 Obsahuje fotku
No ovšem, máte pravdu, tady je obrázek z netu, jako by mu z oka vypadl...
Poradite mi s nazvem kaktusu?, 4.1.2010
Je to kaktus rodu Mammillaria. Jen ty květy se mi zdají nějaké divné, jsou skutečně jeho? O pěstování kaktusů tu byla již spousta příspěvků.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika