Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Začínáte roubovat?, 10.3.2009
Myslím si, že nyní je doba roubování peckovin (kopulací) Na jabloně je času dost. Určitě to půjde lépe v příjemnějším počasí, narašení uschovaných roubů nehrozí.    Jaké roubovací nože používáte?
nové odrůdy jabloní, 9.3.2009
Díky. M.   Mám zkušenost, že když přeroubuji bujnou odrůdu na bujné podnožií nějako slaběji rostoucí, mívám dlouho problémy právě s výhony z bujné odrůdy. Pravda, 15 cm vložka kmínku je něco jiného.
Pražce - jak je rozřezat?, 8.3.2009
Nic lepšího než motorovku neznám. Místo řezu je třeba očistit od nalepených kamínků a řezat opatrně. Jedno nabroušení řetězu mi vydrží tak na 10 -  20 řezů.
Jde narovnat lišta?, 8.3.2009
Považuji pilu za potenciálně nebezpečný stroj. Protože si své zdraví cením výš než na pár stovek, tak, i když je to možná zbytečná obava, ohnutou lištu bych vyhodil a nahradil novou.
Broskev a merunka, 8.3.2009
Raději nahlédněte do literatury. Předejdete tak následkům nesprávného řezu.
Výťažnosť ovocia pri výrobe muštu, 8.3.2009
Vejde se mi tam 6 plných zelených plastových beden na zeleninu. Jsou dimenzovány na 15 kg, ale vejde se do nich o pár kg víc. 100 litrů drti se nebude od 100 kg příliš lišit, jablka jsou o málo lehčí než voda.
Výťažnosť ovocia pri výrobe muštu, 8.3.2009
Každoročně vylisuji něco mezi 200 a 800 litry, nepočítaje lisování sousedům. Tak, jak píšete, jsou velké rozdíly mezi odrůdami. Obecně, čím pozdnější jablka se moštují, tím je mošt chutnější, méně kalný, je ho více a kupodivu i... celý příspěvek >
Řez jabloní, 8.3.2009
Já bych radil vyvarovat se hlubokého průklestu nyní, po roce na´dúrody. Je docela pravděpodobné, že letos strom bude odpočívat a nenasadí žádné květy. Hlubším zmlazením bystet tak zapříčinila příliš bujný růst. Nechal bych to na příští jaro, až... celý příspěvek >
Odstranění pařezu, 8.3.2009
Sanytrem - jak je výše psáno, se myslí dusičnan sodný čií draselný. Osobně si ale myslím, že je to jedno, může být i amonný. Okysličovadlem umožnujícím vyžíhání pařezu je dusičnanový ion.
Jak ošetřit prasklý kmen višně?, 8.3.2009
Popraskanou větev bych nijak neošetřoval. Je možné, že je již suchá a neobrazí. Strom bych obryl, pohnojil a provedl zavčas postřik proti moniliové spále, na kterou jsou višně citlivé. Vylití puklin a ovazování kroutící se kůry, dle mého, nepomůže.
hnojení po povodni, 7.3.2009
Pokud povodeň skutečně odnesla všechno, co se dalo, nebude asi co hnojit.
Dutina v jabloni ve které se drží voda, 7.3.2009
Menší rány vyplněné pěnou jsem zatíral čedohnedou barvou - už kvůli vzhledu. Beztak ji během roku vyzobou ptáci či vosy. Pokud bych s ní vyplňoval větší dutinu v stromu, přikryl bych ji něčím, přes co se nedostanou. Štěpovacímu vosku bych nevěřil.... celý příspěvek >
mladé stromky, 7.3.2009
Myslím, že v tuto dobu, když už nehrozí přílišné mrazy, zasazené stromky ostříhat můžete. Obraťte se na toho ze sousedů, v jehož zahrádce zrají ty nejlepší plody.
Domácí šunka, 7.3.2009
Mně se to líbí. Určitě to bude dobré. Trochu pracné, pravda. Občas jsem si taky vypomohl trochou najemno umletými kůží, abych měl jistotu, že se kousky masa nerozpadnou. Neměl jsem totiž rád plné šunkovary se silnou pružinou - vytlačily příliš... celý příspěvek >
hnojení broskvoní, 5.3.2009
Množství kuchyňské soli vyloučené močí za den je u průměrně solícího člověka asi 3 gramy, tedy zanedbatelné množství. Zbytek potem, slzami, stolicí... Citace z biologie...Výsledná moč je značně hypertonická (koncentrovanější). Výsledkem pochodů... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika