|
Příspěvky uživatele - 122.179
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Okno ve skleníku - kterým směrem?, 23.4.2009 Skleník jsem přistavěl k zídce tak, že je orientován k severu.Horní část severní strany skleníku jsem zevnitř vylepil Al fólií.Ne ani kvůli teplu, ale kvůli odrazu světla, které proniká horním sklem.Orientace skleníku k jihu není podmínkou.Tepla mám... celý příspěvek > |  | Špenát a kopřivy - zkuste to, 23.4.2009 S tím medvědím česnekem to je dobrá kombinace, ale ta bršlice alias "kozí noha" je voňavé překvapení, o kterém mně není nic víc známo. AB |  |
|  | Bažanti, 22.4.2009 Nezapomeňte, že jsou to "slepice" v jiném kabátě.Bažanti jsou vychováváni v umělých líhních a pak vypouštěni do volné přírody jako dospělí. Člověk jim dost málo vadí a jsou na něj od malinka zvyklí.Myslivcům je lhostejné, kde se... celý příspěvek > |  | Nová zahrádka - co a jak?, 22.4.2009 Mít partnera jménem MARTINI je skvostná rada, předtím ale raději něco promyšleně začít.Podle podmínek něco starého a neudržitelného odbourat a příp.vysadit nové. A přitom se v ničem neukvapit.Říká se, že dělat rychle a dobře je... celý příspěvek > |  | Pěstování hrušní, 22.4.2009 Sviluška jabloňová, ovocná a stromová je roztoč v období vegetace barvy výrazně červené.Přezimují jako vajíčka na větvích, na kmeni, nebo v půdních úkrytech.Důležitý bude zimní postřik se smáčedlem(OLEOEKOL a j.). |  | Meruňky a mrazy, 22.4.2009 Byly doby, kdy jsem zvyšoval meruňkám teplotu pomocí vodní tříště(na noční alarm).Meruňky pak odešly na apoplexii.Dnes do těch míst, kde se vzduch nehýbe, meruňky nesázím. AB |  | Rozestupy mezi višněmi, 22.4.2009 Tak to jste poněkud nadsadil.6m už je u višní příliš.Záleží také na orientaci řady a zastínění vůbec.Na oslunění je nejvýhodnější řada sever-jih. AB |  | Pěstování hrušní, 22.4.2009 To máte na všech stromcích, nebo jen na některých?To, co popisujete, se připisuje sviluškám, zkuste MAGUS 200SC, nebo OMITE místo ZOLONE. AB |  | Van málo plodí, 21.4.2009 VAN mám vroubovánu jako opylovače na jednu větev KORDIE.Plodí obě dvě až moc, VAN ve shluku třešní, které každý rok probírám, aby větev alespoň trochu přirůstala.Vedle třešně ve stejnou dobu rozkvétá také višeň Erdi Bötermö.Letos musím zaklepat : je... celý příspěvek > |  | Jak zvýšit výnosy brambor, 21.4.2009 Díky za obnovu vzpomínek.A to byla tehdy neudusaná ornice, obdělávaná tažnými zvířaty, ne stroji.Umělá a laciná hnojiva se nedovážela, v půdě nebylo ani tolik těžkých kovů.Dnes už je to nostalgie. |  |
|  | Nový stavební zákon, 20.4.2009 Právo souseda končí tam, kde nastupuje právo jiného.Stručně : máte smůlu, souseda si nelze vybrat a utíkat tím, že se přestěhujete, je krátkozraké.Narazit můžete na podobného.Spory tohoto druhu se vlečou, úředníci si většinou dávají na čas.Až se oba... celý příspěvek > |  | Čačanska Najbolja, 19.4.2009 Asi jste zvolil nevhodnou odrůdu,"většina Čačanských odrůd, údajně tolerantních k šarce, není doporučována z více důvodů, resp.je nutno znát postup, jakým byla daná odrůda a její vztah k šarce vyhodnocen,"-říká Doc.Ing.J.Polák z Výzkumného... celý příspěvek > |  | Nejranější hrušeň?, 19.4.2009 Podobně jsem před 15-ti lety koupil hrušeň VILA, vyklubala se z ní RADANA.Přerouboval jsem téměř každou větev na jinou odrůdu.Záhy jsem ale zjistil, že Radana je infikována kaménkovitostí(i větve jsou podobně jako plody deformovány)a můj záměr mít... celý příspěvek > |  | Josta, 18.4.2009 Zakraťte o třetinu každý výhon, odstraňujte staré vyplozené výhony jako u černého rybízu, ale brzy zjara.Teď už je josta dost v míze.Přesto ještě můžete zachránit co se dá.. AB |  | Nejranější hrušeň?, 18.4.2009 Dobrý den, odrůd je několik (Červencová, Clappova,Santa Maria, Solanka a j.) AB |  |
 |
|
|
|