Příspěvky uživatele - 122.179

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Chrupka - roste jako joo a nee, takže nanic, 14.7.2009
Koupil jsem Kodrjanku od vinařského závodu.Měla nádherné kořeny a s jistotou jsem očekával, že se ujme.Naopak.Vypadala, že nepůjde.Nedalo mně a odrýpnul jsem voskovou vrstvu(byť se to nemusí),která byla nadmíru silná(asi vlivem polotuhého vosku při... celý příspěvek >
Přesazení broskvičky, 14.7.2009
Pokusy, to je moje.O to větší je radost z dobré zkušenosti.Někdy to vypadá jako hazard.Pokud k přesazení došlo ihned, nejen častěji zalévejte, ale hlavně přistiňte,slunce vysušuje a pálí.Plody bych zredukoval na minimum, stejně by možná opadly... celý příspěvek >
Cosi na stéblech trávy, 30.6.2009
Stébla trávy jsou dost často obalena larvami mravenců a maskována půdou.Mravenci tak "utíkají" před vysokou vodou.Jsou to dobří prognostici.Nějde o něco podobného?  AB
Strupovitost?, 29.6.2009
Průsvitné letní dozraje na JM daleko dřív než za měsíc.Tazatelk(a)svou zeměpisnou šířku a výšku neuvádí.A to podstatně může ovlivnit postup chorob.Jak mám u Průsvit.letního ověřené, do sklizně bych už zde chemii nezaváděl, pouze probírku. ... celý příspěvek >
Odstepky z vinne revy, 29.6.2009
Víno, černé,bílé rybízy jdou dobře, raný J.v.T. se ujímá hůř.Rybíz řežu časně v předjaří a řízky ihned nastrkám do brázdy a zalévám.Většinou ale bobuloviny roubuju na meruzalku jako stromky.Pýr v keři je nezmar.  AB
Mraveniste v travniku, 29.6.2009
Nevím, jakou "rosničku" ctí mravenci.Z pozorování ale vím, že si na stébla trávy vynášejí mraveniště tehdy, když očekávjí mokro a proto si dopředu snaží vybudovat záchranu hlavně pro své kukly. A těch nadzemních mravenišť teď najdete... celý příspěvek >
Zjištění choroby Třešně, 29.6.2009
Přikláním se ke skvrnitosti, kterou jsou ne všechny odrůdy u višní postihovány.U třešní hlavně semenáče.Shrabujte a palte na podzim m.j.padané listí, ze kterého se nejvíc choroba šíří.  AB
Chraňte včely, 29.6.2009
V tom případě ale pochybuji, že by bílým dýmem některého ze sousedů uklidnil. Trvá to už týden.  AB
Strupovitost?, 29.6.2009
Např.na prostředním snímku vpravo nahoře a míň vlevo dole. Ale také v tom nevidím tragédii. AB
Chraňte včely, 29.6.2009
Bílý kouř z komína na všechny strany a žádné včelíny nevidím.Ty má někde mimo intravilán. AB
Chraňte včely, 29.6.2009
Soused-včelař pravidelně v tomto období pálí něco(bílý dým),co souvisí se včelami.Šířící se zápach připomínající pálení včelího vosku.Kolem nikoho nevidím a rád bych se ho na to zeptal.Může se k tomu někdo vyjádřit?
Strupovitost?, 29.6.2009
Mšice nemusíte hledat lupou, jsou patrné okem.Bělavý povlak(pavučinka) hlavně na druhém snímku odpovídá padlí a bez chemie (THIOVIT 0,5%)se asi neobejdete.Hodně postižené listy bych uštípnul hned a spálil.Postřik   až po sklizni, což je už... celý příspěvek >
Male ciste jezirko, 29.6.2009
V jezírku mám lekníny a čolky.Voda je průzračná.  AB
Zahnívání dešťové vody v nádrži, 29.6.2009
Často pomáhá vhodit pár kousků dřevěného uhlí.
Strupovitost?, 29.6.2009
Bělavý moučnatý povlak na listech, listy se deformují... Konce letorostů bývají rovněž zasaženy.Odrůda sama často trpí padlím.Hnojila jste hodně hlavně dusíkem?   AB
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika