|
Trávník pod smrkem?, 20.5.2009 Zkuste zvážit, jestli tam ten smrk opravdu chcete. Často se do zahrad sázely bez estetického a praktického záměru, jen proto, že někde zbyly ve školce a byly zadarmo. Já např. průběžně kácím na tomto principu založený smrkový živý plot.
Jinak mě... celý příspěvek > |
 |
Ptám se, 20.5.2009 Od žuly lze vápenec poznat snadnou zkouškou. Pokud se na vápenec (mramor) nalije libovolná kyselina (ocet, kyselina solná aj.), začnou se podle síly kyseliny uvolňovat bubliny ev. to může i pěnit. Žula tak s kyselinami nereaguje. |
 |
|
 |
Prosím o názor, 18.5.2009 Nejspíš stříkal proti mšicím - pochopitelně nemůžu vědět, jaký přípravek použil. Pokud ale některý z moderních a běžně dostupných malospotřebitelům a Vaše vnučka nejedla hned po aplikaci listí rybízu zasažené postřikem, nevidím v tom zásadní... celý příspěvek > |
 |
Rozdíl mezi azalkami, 18.5.2009 Vypadá to impozantně, děkuji za tip. |
 |
Co je to za trávu?, 18.5.2009 Molinia? |
 |
Rozdíl mezi azalkami, 17.5.2009 Potvrzuju, letos jsem zbytečně strávil dvě odpoledne objížděním všech možných zahradnictví (sháněl jsem zakrslé rododendrony a azalky) a všude bylo totéž, navíc většinou dražší než v obchodním domě.
Nakonec se ale nečekaně zadařilo - v... maxu jsem... celý příspěvek > |
 |
Odstranění živého plotu, 17.5.2009 Bagr. |
 |
(Ne)výhody hnací hřídele vs. bovdenu u křovinořezu / vyžínače, 15.5.2009 Existuje ještě jedno konstrukční řešení, rovná hřídel k úhlovému převodu ne z jednoho kusu železa, ale vinutá jako bovden z několika oelových drátů. Viděl jsem to na křovinořezu Hecht MTS 400. Asi to má spojovat výhody obou systémů. Jak se to... celý příspěvek > |
 |
Terasa z 2m borových palubek, 14.5.2009 Plánuji stavbu terasy 4x4 m z borových terasových palubek 28x120 mm, do svahu. Potřeboval bych si ujasnit:
a) Zda stačí pro prevenci jejich průhybu při chůzi palubky přichytit vruty na koncích nebo zda je nezbytně nutné podepřít je i ve středu.
b)... celý příspěvek > |
 |
Jak čistíte po práci benzínovou sekačku?, 11.5.2009 Já taky. |
 |
|
 |
Jakou sekačku?, 9.5.2009 Vejdete, myslím jsem nedávno viděl v letáku nějakého hobbymarketu sekačku Al-Ko s pojezdem s motorem Briggs-Stratton za asi 9999
Jaksi obecně bych doporučil zvolit raději menší záběr a větší výkon, i když budete sekat na rovině, přece jen se občas... celý příspěvek > |
 |
Bylinky, 9.5.2009 Namátkou šalvěj, tymián, máta, mateřídouška, yzop, levandule, estragon... |
 |
Hadice Semperti a čerpadlo, 9.5.2009 Moje ponorné čerpadlo s oběžným kolem (Sigma GTFU) propouští, každopádně kdybych chtěl, aby nepropouštělo, byla by to otázka jednocestné klapky za 90 Kč. Jak je to u membránových nevím.
Co to je vzdušník a jak se připojuje - představuju si svisle... celý příspěvek > |
 |
Hadice Semperti a čerpadlo, 9.5.2009 Tlakový spínač pro domácí vodárny stojí obvykle kolem 400 Kč. Prodává se v obchodech s čerpadly. Pracovní rozsah je obvykle 2 bary zapínací tlak, 3 bary vypínací, tyto tlaky lze jednoduše upravit otáčením šroubků ve spínači. |
 |
Když se rozhodnete sami opravovat, 8.5.2009 Tohle PŠM je tu naprosto zbytečně. |
 |