Příspěvky uživatele - 130.20

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
El. predlzovacka 100 m, 12.12.2008
Velmi stručně: únosné riziko znamená, že jsem schopen "unést" i když to nevyjde, Příklad je sázka do Sportky. rozumné riziko musí být nejen únosné, ale mít ještě dost velkou pravděpodobnost, že vyjde a jeho přínos je zajímavý. Všechna... celý příspěvek >
Plot z Jabloni - receptar, 10.12.2008
Nevím, jaké stěny jsou k vidění na prima receptáři. Útlou, ale pro mne velmi zajímavou brožurku o pěstování štíhlých vřeten napsal p.Zeman a byla naposledy viděna v Levných knihách za dvacku. Zaujala mne pěknými fotografiemi z autorovy zahrady, nejde... celý příspěvek >
Přeroubování starších stromů, 10.12.2008
Vůbec nemám za sebou tisíce přeroubovaných větví, dokonce preferuji nové stromky ze známé plzeňské školky. Ale ne vše lze koupit.Při roubování podle mne záleží hodně na následném počasí. Pokud je chladněji, pod mrakem, nejlépe deštivo, není... celý příspěvek >
Stříhání stromů - lepší jaro nebo podzim?, 28.11.2008
Řez ovocných stromů je jen jednou součástí jejich ošetřování. Celkově jde o dlouhodobé spolupůsobení mnoha faktorů, z nichž ne všechny jsme schopni rozeznat, poznat či dokonce usměrnit jejich vliv. Podnož, odrůda, stanoviště, kondice stromu, hnojení,... celý příspěvek >
Jaká je to podnož?, 28.11.2008
V brožurce od p. S"use název tuším Nové a některé starší odrůdy jabloní autor uvádí vlastnosti jednotlivých podnoží. U M9 uvádí náchylnost ke kořenovým chorobám z přílišného sucha i mokra. Asi to mohl být i důvod, proč jsem byl nucen po několika... celý příspěvek >
vnitřní hniloba jablek, 26.11.2008
Jen hádám, berte to s rezervou. Myslím, že jde i o vlastnost odrůdy, kterou asi nelze výrazněji ovlivnit - mívalo to třeba Boskopské (koženáč) a mám pocit, že jsem to ještě četl i u jiných. Velká, přerostlá jablka s přebytkem dusíku nebo přezrálá asi... celý příspěvek >
Pomoc s určením odrůdy, 21.11.2008
Z koženáčů jsem fyzicky poznal jen Boskopské ("normální" i červené) a úplně bych ho nevyloučil. Pro B. jsou typické váhově těžké plody, hrubší dužnina příjemně nakyslé chuti a menší šťavnatost, což vše jej řadí do štrůdláků. Typický je... celý příspěvek >
Jakou jabloň do zahrádky, 21.11.2008
Toto je právě to, co se mi na této diskusi líbí. Šampion - letos na moštování k neutahání, z jednoho stromu spousty jablek, mošt nejdříve pikantnější, pak slaďáček. Selena potěší pohledem na krásnou úrodu kvalitního ovoce, byť chuť  - ale to je... celý příspěvek >
Stříhání stromů, 19.11.2008
Pane Vysloužile, máte samozřejmě pravdu. Ten dodatek je správně, ovšem já jsem z kraje, kde se trnkám říká švestky a místo slivovice z nich děláme povidla. Všechno je sklizeno během září, některé "blumy" ještě dříve a ten řez po sklizni je... celý příspěvek >
Stříhání stromů, 18.11.2008
Peckoviny řežu - a to včetně průklestu - okamžitě po sklizni. Problémy s klejotokem jsem nikdy neměl, tlak mízy už není a do zimy rána zaschne, zavoskování je samozřejmě lepší. Tento řez však růst fakticky podporuje, blíží se řezu v době veg.... celý příspěvek >
Jakou jabloň do zahrádky, 18.11.2008
Selena je hezké, velmi úrodné jablko s trochu netypickým vzrůstem - nasazuje hodně kolmo odbočující větve a růst nahoru se musí provokovat řezem na vnitřní pupen. Chuťově velmi sladké až fádní, brzo se přejí. Myslím, že v této kategorii zralosti je... celý příspěvek >
Poraďte mi prosím někdo ohledně wistarie, 14.11.2008
Množíme vistarie jen semeny a kvetou bez problémů, ovšem až když si "lehnou " na pergolu. Nové výhony jsou asi metrové, stříháme asi za polovinou. Z.E.
Rychlokurz zahradničení, 13.11.2008
Občas mne zaujme starší příspěvek, jako třeba teď. Vůbec nevím, zda paní, která žádala rychlokurs, bude toto ještě číst, ale třeba to někomu pomůže. Snažím se vždycky vžít se do kůže toho druhého a zkusit vysvětlit, jak bych na to šel já - což má... celý příspěvek >
Koňský hnůj, 13.11.2008
Ta diskuse poněkud odbočila. Je třeba říci, že statková hnojiva (chlévská mrva, králičí hnůj atd.) byla po staletí ke hnojení půdy využívána. Dodávají půdě především humus a dusík. Hygienickké problémy jsou jiná věc, je třeba na ně upozornit, ovšem... celý příspěvek >
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 13.11.2008
Díky všem. Chtěl jsem si udělat radost a koupit si nůžky hezké, od Fiskarse. Mám už housenice - na občasnou potřebu, žena na Vistarii. Dvouruční pákové - zatím bez problémů, jen veliké rozevření pák je v koruně stromu nepraktické, obdoba v menším... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika