|
Trávník pod smrkem?, 20.5.2009 Záleží na tom, jak je smrk vysoký a jak nízko má poslední větve (a jak jsou husté). Pokud je to nějaký starší smrk a nízké větvě mu již chybí nebo byly odstraněny, tak máte šanci tam něco vypěstovat. Posuďte množství světla, které dopadá do postižené... celý příspěvek > |
 |
Ptám se, 19.5.2009 Na mramoru grilovat půjde - viděl jsem to na vlastní oči Pokud ovšem ta mramorová deska nebyla také žula Nechte si chutnat! |
 |
|
 |
Ptám se, 19.5.2009 Nejsem si zcela jistý, zda jsem pochopil, jaký vlastně máte ten kámen. Ale ať už to bude kterýkoliv z těch dvou nebo více kamenů, zkusit to můžete. Na kameni se griluje poměrně bez problémů... jen na rozpálenou plochu nelejte kýbl studené vody, to by... celý příspěvek > |
 |
Výška půdy proti obrubníku, 19.5.2009 1-2 cm pod úroveň obrubníku po zválcování povrchu. Ale i když to zválcujete, může si to ještě trochu sednout - pokud ale budete mít nějakou hlínu v rezervě, můžete za pár měsíců dosypat a převálcovat. |
 |
Trsy tvrdé trávy?, 19.5.2009 Z fotky bych mohl posoudit více... ale pokud je trávník nestejnoměrný a přes sekání se ho nedaří usměrnit, zvažte, zda by nebylo lepší ho založit znovu. |
 |
Elektrická sekačka nebo aku?, 19.5.2009 Před několika dny jsem tu zmiňovanou Gardenu (powermax 42) obracel na záda v jednom hobby marketu:-) Prohlížel jsem si ji. Osobně se mi líbí, a to nejen vzhledově.
Je lehká (například adekvátní sekačka od Brillu - Brill Evolution 41 - o které jsem... celý příspěvek > |
 |
Zakládání a údržba trávníku, 19.5.2009 Ještě jednou díky! Rozumím a pokusím se sehnat píseček do 1,5mm;-) Věřím, že to mému Gazonu (který jsem koupil také díky Vaší velké chvále) udělá dobře |
 |
Bosch Rotak a Flymo, 19.5.2009 Opravdu nemá nikdo z uživatelů Bosch Rotak, aby řekl, jestli ten boční hřeben k něčemu je? |
 |
Zakládání a údržba trávníku, 19.5.2009 Díky za radu! Snad pořídím dobře. Poblíž mého bydliště prodávají plavený písek o nízké frakci - prý se dá použít na štukování. Snad jeho vyplavování z půdy nebude nějak rapidní, ačkoliv, jestli to chápu správně, tak ten písek postupně mizí (malinké... celý příspěvek > |
 |
Zakládání a údržba trávníku, 19.5.2009 Dostal jsem doporučení do půdy před založením trávníku zapravit plavený písek. Někde se zase doporučuje písek betonářský. Mohl by někdo napsat přesný název a frakci písku, který je tím nejlepším možným řešením při zakládání trávníku?
Možná to zní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vřetenová sekačka, 18.5.2009 Aku nebo elektrickou? Pokud normální ruční, tak je mnohem levnější Brill. Ale co do kvality, tak neumím posoudit, která značka je lepší. |
 |
Mulčování trávníku na zahradě - pro a proti, 18.5.2009 Z hlediska dodaných živin, které člověk vlastně sběrem do koše uměle odebírá, je to jistě výhoda. Ale asi skutečně záleží na typu trávníku a jeho požadovaném vzhledu, nárocích na údržbu apod. |
 |
Hnojivo na trávník, 18.5.2009 Ještě jsem to objevil u jednoho prodejce. Nejsem si jist, zda to komunitou nebude považováno za reklamu... případně prosím administrátora o smazání příspěvku. Je to firma Chemicor, psal jsem jim mail a informoval se na cenu a dopravné. Ještě jsem... celý příspěvek > |
 |
Vřetenová sekačka TC 32 Me, 18.5.2009 Možná by nebyla nutná přímá reklamace (formálně to tak asi stejně nazvete), zkuste vyhledat nějaké blízké servisní středisko (lze zjistit z netu dle vašeho bydliště na adrese www.brill.cz) a zavolat jim s tím, že ji potřebujete seřídit. Třeba by byli... celý příspěvek > |
 |
Mulčování trávníku na zahradě - pro a proti, 18.5.2009 Díky za vaše názory! Obloukem jsme se dostali k potvrzení stanoviska, že mulčování je vhodnější pro extenzivně udržované plochy, jako sady či typy "lučních" porostů, které se sečou v delších intervalech, a kde by navíc byl sběr či hrabání... celý příspěvek > |
 |