|
Příspěvky uživatele - 67.226
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Doporučte strunu, která se nespéká, 6.9.2008 Tak vám nevím, ale na radu profesionálů používám stejnou strunu v křovinořezu Husqvarna a pokud sekám, tak asi maximálně 3 hodiny. Tyto struny by měly patřit k tomu lepšímu, co se v Mountfieldu prodává.
Problém se spékáním struny je... celý příspěvek > |  | řez natírat či ne?, 6.9.2008 Doc. Ing. Josef Sus, Csc. - tak myslím, že tenhle pán má dost titulů na to, abychom si od něj nechali poradit, cituji:
Hojení ran urychluje nejen správná technika řezu, ale především přesun termínu řezu do teplotně příznivého období(řez peckovin v... celý příspěvek > |  |
|  | co se starými švestkami?, 5.9.2008 ...u suchých větví lze předpokládat, že i řez bude v částečně suchém či zaschlém dřevě, tam bych to já příliš neřešil. Pokud bude řez v živém dřevě, pak větší plochy (než je např. 10ti koruna) bych ošetřil. |  | Divní červíci na listech, 5.9.2008 Zřejmě se jedná o pilatku třešňovou, ale toto je pouze její jméno. Že jí chutná i listí vaší hrušně není přírodní zázrak.
Doporučoval bych použít Calypso, Zolone nebo jiný insekticid proti žravému a savému hmyzu. |  | co se starými švestkami?, 5.9.2008 ...a ještě si neodpustím vás poučit, že řez musí být veden v rovině větve z které ji odřezáváte (nebo samotného kmene). Háčky, např. na prádlovou šňůru, nechávat nesmíte. A úplně na konec, pozor. Dřevo slivoní je velmi křehké! |  | co se starými švestkami?, 5.9.2008 Suchou větev odřežete v místě odkud vyrůstala. Je-li to jiná větev, z které rostou další živé větve, tak tu samozřejmě řezat nebudete. Jak psáno nade mnou, suchá je suchá a zdravotnímu stavu stromu neprospívá. Měl-li bych soudit dle své švestky,... celý příspěvek > |  | Pěstování orchideí, 3.9.2008 Stonek zastřihněte přibližně 5 mm nad nejvrchnějším očkem
K možnosti vkládat fotografie musíte být zaregistrována a poté přihlášená. |  | Zelené broskve, 1.9.2008 Děkujete za rady, ale zde se patrně uplatní pouze jedna. Vykopat a udělat si ohníček. Patrně půjde o planou broskev buď přímo z pecky, či vyrůstající už pouze z podnože té očkované, původní. |  | škůdce na listech jahod, ptačiho zobu, ostružiníku, 1.9.2008 Těžko radit, když jedinou indicií jsou požrané listy. Na listu jahodníku, při troše fantazie, něco vypadá jako dřepčík, ale požer už tolik typický pro tohoto broučka není. Škůdců je dost na to, si na některého pouze zatipovat. Můj tip by byl... celý příspěvek > |  | Kalifornské žížaly, 31.8.2008  Nevím jak vám, mně značnou část práce v kompostu odvádějí tyto žížalky. Pracovně jim říkám Jůlinky. Nepátrám v jejich předcích (ani zadcích), takže vůbec nevím, zda je jejich původ přímo emerický, ryze kalifornský nebo jejich předci vyrostli na... celý příspěvek > |  |
|  | Květina s velkými červenými květy - co je to?, 28.8.2008 S ohledem na váš popis bych souhlasil s kolegou Doušou a jelikož je to má oblíbená balkónovka zase bych něco doplnil. Myslím, že už vám příliš nevyroste, při venkovním pěstování prodělává právě v této době svůj vrchol kvetení i růstu. Nemám s... celý příspěvek > |  | Co to je za broučky a jak na ně?, 28.8.2008 ….ale no tak pane Miloši! Po vaší reakci jsem si ještě jednou pročetl celé vlákno a nezjistil jsem, že by zde někdo ani se 122%ní jistotou určil rod, druh či dokonce jméno. Ano máte pravdu, fotek je hodně, ale žadná kvalitní, natož detailní. A... celý příspěvek > |  | Jak se jmenuje - rychle kvete?, 27.8.2008 ...jen bych doplnil, že s netykavkou budete slavit větší pěstitelské úspěchy venku, ale květina je i citlivkou: k slunci, suchu, přemokření, mrazíkům a sviluškám. |  | Co to je za broučky a jak na ně?, 24.8.2008 Nevím jak se tento brouček jmenuje, i když jsem to kdysi věděl, jelikož jsem se o něj zajímal až na Hygieně, kde jej hravě identifikovali. Je to potravinový škůdce a pracovně jej můžeme nazvat nejlépe broučkem čokoládovým. On ji totiž má velmi rád.... celý příspěvek > |  | Co sa stalo travniku?, 23.8.2008 Nemám sice zkušenosti s vámi jmenovaným hnojivem, ale myslím si že trávník může být klidně spálený i jim. Záleží na tom, jak rovnoměrně jste jej hnojil. Hnojení trávníků pevnými hnojivy je velmi dobré dělat před deštěm, v dešti, anebo případně... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|