|
Vozík, 5.9.2009 Jezdím s vozíkem poměrně často doma i v práci. Vystřídal jsem tři typy, ale každý má nějaké nedostatky. Záleží, jak často ho budete využívat a co budete vozit. Doporučuji ložnou plochu minimálně 110x207cm (většina desek, plechů... má rozměr... celý příspěvek > |
 |
Rekonstrukce zahrady - co se starym travnikem?, 3.7.2009 V dotazu píšete "rovnání zahrady bagrem". Pokud to znamená větší nerovnosti na pozemku, se zakládáním trávníku včetně poměrně drahých závlach bych byl opatrný. Po srovnání pozemku bude půda pracovat a propadat se ještě příští rok, jílovitá i déle. Je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sázení brambor po staronovém způsobu, 29.6.2009  Po přečtení příspěvků z minulého roku jsem letos zkusil zasadit kilo velmi ranných brambor. Výsledky posuďte sami z přiložených fotek. Brambory jsem dal předklíčit 21.února, na Josefa už byly v zemi (oprava - v trávě). Zasadil jsem je do mulče mezi... celý příspěvek > |
 |
Komáří larvy v sudu, 4.6.2009 Stačí pár kapek oleje. Samozřejmě rostlinného. Larva nemůže dýchat a udusí se. |
 |
První třešně, 30.5.2009 Problém není v opylení, třešeň skoro nekvete. Ale snad je to jen otázka času. |
 |
První třešně, 30.5.2009 Koupil jsem ji v zahradnictví. Po devíti letech si už přesně nepamatuji, kde jsem ji koupil. Buď to bylo v Hradci Králové v Kuklenách nebo v Jaroměři. |
 |
První třešně, 14.5.2009 Děkuji za odpovědi. Budu doufat, že se co nejdříve polepší. |
 |
První třešně, 14.5.2009 Třešeň je stará devět let. Kaštánka ve stejném stáří kvetla i plodila dvojnásobně. U ní ale neznám podnož. |
 |
První třešně, 14.5.2009  Tak se konečně dcera dočkala. Včera jsme trhaly první třešně. Je jich však málo. A to jich ještě třetinu něco sežralo a ostatní praskají. Jedná se o odrůdu Rivan na ptáčnici. Nemáte zkušenost s touto odrůdou na jiné podnoži? Nebo je normální, že tak... celý příspěvek > |
 |
Škůdce na třešni, 14.5.2009  Děkuji za rady, příští rok zkusím postříkat alespoň Rivan, ten má jen 2,5m. Pokud je to pilatka, mělo by zabrat Calypso. Stále však nejsem na 100% přesvědčen, že se jedná o pilatku. Některé třešně jsou úplně vyžrány, zbyla jen šlupka. Jiné mají pouze... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Škůdce na třešni, 3.5.2009  Po přečtení Vašeho příspěvku jsem šel zkontrolovat višeň Favorit a našel jsem tam taky nakousané plůdky. Naštěstí jen tak 10%. Původní fotky jsou z třešně Rivan. Tam je napadena minimálně třetina plodů. Ostatní třešně (Kaštánka, Karešova, Burlat)... celý příspěvek > |
 |
Škůdce na třešni, 1.5.2009  Na třešních se mi objevili dírky. Vypadá to podobně, jako napadení pilatkou u švestek. Třešeň jsem rozkrojil, ale žádný červík tam není. Pecka je napůl vyžraná. Letos s tím už asi nic nenadělám. Poraďte, co je to za škůdce a čím příští rok stříkat. |
 |
Kam s posekanou trávou?, 1.5.2009  Posekanou trávu dávám pod menší ovocné stromky (tak do průměru kmene 15cm), a do pásu pod stromkové angrešty. Druhým rokem do tohoto pásu dám brambory. Ve staré trávě se líbí ježkům, navrchu se zase vyhřívají kocouři. Možná, že díky ježkům nevím, co... celý příspěvek > |
 |
Jake znacky lozisek jsou nejlepsi?, 1.5.2009 Pozor na teplotu, při které ložisko běhá. Pokud použijete běžné ložisko ve vyšších teplotách, podstatně mu zkrátíte životnost. Do vyšších teplot se vyrábějí ložiska s větší vůlí. Přesnější údaje si musíte zjistit u výrobce. |
 |