|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Z čeho živý plot?, 27.2.2010 No, ozdobnici na jaře ostříháte k zemi, košíkářská vrba má 4m, svída má 3m a stejnou šířku, opletka se musí po něčem pnout (dl.10m), tavolník vanhouttei je tak 1,5m vysoký a 2m široký... = ani jedno z uvedeného, možná ten tavolník (ale jsou vhodnější... celý příspěvek > |  | Neznáte někdo tuto popínavku?, 26.2.2010 Letnička Mina lobata (Quamoclit lobata), běžně prodávají semínka (i Tesco). Lída |  |
|  | Nocenka, 25.2.2010 Káťo, semínka můžete vysít v březnu doma do kelímků tak 1,5cm hluboko nebo v dubnu přímo na záhon (nesnáší mráz), aby vyrostla nebo abyste ji přesadila v květnu ven. V kelímcích bych asi nepřihnojovala, max. tak tři zrnka cereritu, až pak venku.... celý příspěvek > |  | Neporytá zahrádka, 25.2.2010 Nyní dokonce doporučují písčitou půdu rýt až na jaře - nevím, jakou zem máte u vás. Ale asi bych zryla, nebo to aspoň vzala rycími vidlemi, aby se zem načechrala... Lída |  | Plíseň v zahradě, 25.2.2010 Pokud jste měla plísně po celé zahradě během roku, může to být způsobeno řadou faktorů - příliš hustá výsadba =málo proudícího vzduchu (nejčastěji), nebo zálivka za horka odpoledne = zapaření, u růží zálivka na list. Ohledně plísně sněžné na... celý příspěvek > |  | Co to je za keř?, 25.2.2010 Červenou barvu větviček má svída. Lída |  | Živý plot, 24.2.2010 Vysoké trávy nejsou stálezelené a i když dorostou 2m, tak zjara je po ostříhání máte vysoké 10cm... Živý plot z trávy, který by měl trvale výšku 2m asi neuděláte. Možná by to šlo z některého bambusu, ale u nich pozor, některé jsou trsovité a některé... celý příspěvek > |  | Desinfekce půdy nekomerčními přípravky, 22.2.2010 A nezničí ta teplota i užitečné organismy v půdě? Myslím venku. Lída |  | 35 let staré jabloně co s nima?, 21.2.2010 Ta boční větev by měla být níž, než kmen. Řez kolmo k větvi (teď už to můžete uříznout), počítat s tím, že těsně před roubováním se ještě asi 5cm seřízne (aby při roubování byla rána čerstvá). Rouby buď z kvalitních stromů od sousedů (nejlépe ze... celý příspěvek > |  | Odrůdy paprik, 20.2.2010 Ozarovska mi byla doporučena jedním zahrádkářem, když jsem vybírala semena odrůd, vyzkoušela jsem ji a byla jsem spokojená, teď ji budu mít třetím rokem (venku na záhoně). L. |  |
|  | 35 let staré jabloně co s nima?, 20.2.2010 Podle fotek byly stromy špatně řezané, jinak 35 let na čtvrtkmeny není ještě tolik. Řez byl zřejmě příliš siný, když narostlo hodně dřeva, teď by to chtělo jen prosvětlit a řezat málo, aby se podpořilo kvetení.Zřejmě se ani nestříkalo (viz... celý příspěvek > |  | Vaše zkušenosti s prodejci rostlin, 17.2.2010 Z kamenných zahradnictví je u nás fajn zahradní centrum John (velký výběr, i méně běžné druhy, ochota a znalosti personálu) a školky Kukleny (o něco málo nižší ceny, ale spíše běžnější druhy) - oboje... celý příspěvek > |  | Vaše zkušenosti s prodejci rostlin, 17.2.2010 Doplňuji - ještě je dobré také zahradnictví-petr. Chválí také Droždín a Žižku, ty zatím odzkoušené nemám. L. |  | Vaše zkušenosti s prodejci rostlin, 17.2.2010 Dobré zkušenosti mám s e-shopy : Najmanová, Basík, Lukon bulbs a Lukon Glads, Petro, N.O.S., e-shop Andrlová, dále školka Šťastný, přijatelný je Flos a Hortus. Jinak letos vyzkouším ještě "puškvorec", potřebuji vodní rostliny, přístup k... celý příspěvek > |  | Převislá rostlina do polostínu, 15.2.2010  Slíbená fotka - Rhoicissus |  |
 |
|
|
|