|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slepice devastují trávník, 18.2.2009 Nevěřím, že umělé popeliště ochrání trávník. Myslím, že je třeba slepicím oplotit prostor, ten z estetického hlediska obětovat a chodit do něj jen s krmením. V tomto prostoru mohou růst ovocné stromy - včetně nízkokmenů a docela jim to... celý příspěvek > |  | Zlatohlávek zlatý, 16.2.2009 Hmm, zajímavé. Že někoho 16. února trápí záplava zlatohlávků...
Že by vyžírali jablka, to slyším poprvé. Trochu to zavání pavlovskou recesí. |  |
|  | Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 16.2.2009 Se sušením hrušek mám mnohem větší problémy než s jablky. Zatímco dvanáctinky jablek lze snadno sušit na radiátoru, u hrušek se bez sušičky neobejdu. Jednak proto, že většina odrůd zraje v době, kdy se netopí, navíc při pozvolném sušení kousky... celý příspěvek > |  | Postřik na mšice, 16.2.2009 Alí, mám dotaz.
Je to s těmi saponáty skutečně tak? Přiznám se, že roky kupuju ty zaručeně odbouratelné, ale drahé tensidy od firem typu Club 21 apod. Má to tedy vůbec smysl?
Máte na mysli organofosfáty jako Tabun, Soman,... celý příspěvek > |  | Jak zmladit jabloň, 15.2.2009 Řekl bych, že je dobré aplikovat jemný zmlazovací řez ještě dřív, než je strom přestárlý, proschlý a bez přírůstků, již v období plodnosti a růstu. Zababčení a zástavě růstu tak lze do jisté míry předejít.
Padesátiletou jabloň bez... celý příspěvek > |  | zásilková zahradnictví, 13.2.2009 Sortiment dobrý, stromky silné, ale dost olámané pupeny. |  | Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 13.2.2009 S hruškama je skutečně trochu svízel. Vidím ještě další důvody. Hrušně vyžadují většinou přeci jen lepší klima, hlubší půdu. Nabídka zákrskových podnoží je mnohem menší než u jabloní, ani na kdouli se nevleze na malou zahrádku tolik... celý příspěvek > |  | Broskvoň v biozahradě, 13.2.2009 Tak, pravda, o míře hnusnosti jsem neuvažoval, asi to nebylo správné slovo. Nejspíš jsem měl říci, že čerstvé fekálie přímo k rostlinám bych nedával, z hygienických i etických důvodů. Prostě mám pocit, že zahrádkář, když napíchne na vidle kvalitní... celý příspěvek > |  | Pomoc se založením trnkového sadu, 12.2.2009 Slivoně oproti ostatním ovocným stromům tolerují vyšší hladinu spodní vody relativně dobře, ale podmáčenou půdu kolem kmenů... nevím. Obával bych se kořenové asfyxie, nejsem si jist, zda nějaká taková podnož existuje. Rád se nechám poučit, taky mám v... celý příspěvek > |  | Broskvoň v biozahradě, 12.2.2009 Nejde ani tak o obsah prvků. Čerstvé fekálie obsahují nerozložené tuky, nestrávené zbytky i řadu potenciálně nebezpečných mikrobů.
Dobře vyzrálý a uležený hnůj nadšenému zahradníkovi při rozvážení téměř voní, fekálie ani při největší... celý příspěvek > |  |
|  | Problém s kroucenou vrbou, 12.2.2009 Bonsaje těžko srovnávat se stromky v přírodě, rostou v miskách. Jejich kmínky mi přijdou silné v poměru ke koruně, připomínají tak dospělé stromy, zmenšené ovšem. |  | Hrúbka vrúbľa, 12.2.2009 Mohu se zeptat, na jak silnou a jak starou podnož roubujete dvouletým roubem? Jestli dobře rozumím, tak ang. kopulací či plátováním - i na podnoži bylo dvouleté dřevo? Má tento způsob výhody oproti roubování jednoletých roubů na jednoletou... celý příspěvek > |  | Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 12.2.2009 Moc zajímavá úvaha, něco jako jestli vynález ideálního jablka nebude znamenat soumrak zahradničení.
Naštěstí je tolik různých chutí, že bych se toho nebál. Když mi před asi 30 lety zaplodily poprvé Rubíny, byl jsem ochotný... celý příspěvek > |  | Broskvoň v biozahradě, 12.2.2009 Já myslím, že ta dřevěná kadibudka na kraji hnojiště nebyla ještě to nejhorší. Když se fekálie (objemově v zanedbatelné menšině) smísily s hnojem hospodářských zvířat, a rostlinnými i kuchyňskými zbytky a prodělaly kompostovací proces,... celý příspěvek > |  | Podnož pro hrušeň, 11.2.2009 Není to roubovanec?
A k čemu je dobrá, Josefe, rostlina, která má nať z brambory a kořeny z rajčete? |  |
 |
|
|
|