|
Příspěvky uživatele - 67.226
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Problém se strunou, 15.6.2008 Struna je pružnější, méně křehká, neláme se. Prověřeno vlastní zkušeností, získáno od profesionálů |  | Problém se strunou, 15.6.2008 Dovolil bych si několik svých zkušeností.
Strunu navíjejte pokud možno tak, aby se závity příliš nekřížily. Používejte "lepší" struny, asi z Mountfildu. Náhradní strunu skladujte stále ponořenou ve vodě. |  |
|  | Typ čerpadla, 14.6.2008 Musím s vámi také nesouhlasit. Membránové čerpadlo typu Malyš je v podstatě "vodní bagr", typ se spodním nasáváním vám bez problému a bez poškození vysaje vše, co projde jeho vstupními otvory. Používám toto čerpadlo řadu let k velké... celý příspěvek > |  | Postavy (figuríny), 13.6.2008 Já bych nejspíš ušil celého panduláka ze silnějšího igelitu a vycpal molitanovou nebo polystyrénovou drtí. |  | Plnokvěté surfinie - kolik do truhlíku?, 12.6.2008 Nedejte na to, že momentálně máte v truhlíku dvě chudinky. Informace podaná v zahradnictví byla správná, jelikož na jednu sazenici surfinie by se mělo počítat s 3 litry substrátu. To co je nad truhlíkem se utlačovat nebude, máte-li truhlíky např. v... celý příspěvek > |  | Jaký traktor pro zahradu cca 2 ha?, 10.6.2008 Navrhovaný typ, případně nějaký podobný při daných finančních možnostech, by mohl být dobrou volbou. Rozhodně se rozhodněte pro vyšší výkon motoru, zadní výhoz trávy a dostatečně velký sběrný koš s mechanickým vyprazdňováním. Najdete-li na... celý příspěvek > |  | svilušky,klopušky, 8.6.2008 Proti klopuškám můžete preventivně ošetřovat nějakým požerovým přípravkem, což jsou oba jmenované.
Proti sviluškám účinkuje preventivně asi pouze Apollo 50 EC, ovšem nevím, jak je to momentálně s jeho dostupností. Decis na svilušky neúčinkuje... celý příspěvek > |  | Surfinie - našedlé listy, 7.6.2008 Dobře tušíte, že jde o nějakou plíseň, patrně plíseň šedou ke které jsou surfinie trochu náchylné. Postřik nějakým fungicidem asi neuškodí, ale ony ty přípravky působí spíš preventivně než léčebně, a tak je možné, že napadené listy již nevyléčíte.... celý příspěvek > |  | Poradíte?, 6.6.2008 Zkusím odhadnout, bez osobní zkušenosti, že u švestek to bude puchrovitost, no a to druhé je i zde v diskuzích broskvový evergreen - kadeřavost. |  | Fleky v trávníku, 6.6.2008 Váš dotaz mě velmi zaujal, ale nevím, zda vám bude někdo sto odpovědět. Zkuste se obrátit na VÚ Silva Taroucy a Dendrologická zahrada (adm@4vukoz.cz). Já mám s jejich ochotou dobré zkušenosti, a tak doufám, že odpoví i vám. Dejte... celý příspěvek > |  |
|  | Co mi žere vrbu?, 5.6.2008 Tak jo, je to rez. Jenom mi vysvětlete, jak je možné, že má nožičky. |  | Begonie mají červy, 4.6.2008 Napsal jsem to trochu nepřesně. Ty dvě kontroly je dobré udělat hned v prvním měsíci skladování. |  | Begonie mají červy, 4.6.2008 Ty larvy, které vám ničí hlízy, jsou skutečně larvy lakonosce, bohužel, žádný postřik vám nepomůže, jelikož tento brouk naklade vajíčka přímo do půdy, třeba v noci a pak si v klidu odletí. Navíc, já jeho výskyt nezaznamenávám každý rok. Nejistým... celý příspěvek > |  | Jahody, 1.6.2008 Mám za to, že opak je pravdou. Právě odstraňování odnoží rostlinu vysiluje a nutí ji vytvářet stále nové odnože. Jak se tu píše, odnožování je dáno odrůdou a já jahodník "uklízím" až někdy v srpnu. |  | mšice, 29.5.2008 používám Pirimor, učinkuje 100% a rychle.Za pár hodin jste bez mšic... |  |
 |
|
|
|