|
Okrasné trávy, 10.3.2010 Když potřebuji v létě oddělit kus třeba čínského rákosu (Miscanthus), tak to opatrně udělám, abych moc nepolámal stébla (třeba 14 trsu odryji) a obě části trávy si rostou vesele dál. U vyšších trav je za vegetace potřeba mnohem větší opatrnost než... celý příspěvek > |
 |
Okrasné trávy, 10.3.2010 U většiny druhů asi zjara, před jejich rašením.
Josef. |
 |
|
 |
Nejatraktivnější stromy, 10.3.2010 Chitalpa: jestli v Plzni zašla následkem mrazů v zimě 2008-2009 nebo z jiných příčin o něco později (třeba nevhodné stanoviště apod.) nemohu posoudit. Zase tak často jsem ji nesledoval.
Ch. má podle mne listy "ani ryba, ani rak": nejsou... celý příspěvek > |
 |
Mičurinův Granátový, 10.3.2010 Tmavočervené jeřabiny a jejich listy mi připomínají již jinde zmíněnou Sorbaronii - křížernec jeřábu a aronie. Ale mohu se s určením mýlit.
(Pokud je to onen kříženec, pak v případě, že bude mít klíčiv semena, se bude nejspíše potomstvo štěpit na... celý příspěvek > |
 |
Kaktusy, 9.3.2010 Záleží na druhu, ale většině by takováto teplota vyhovovala. Hlavně SUCHO!!!
Některé jsou teplomilnější, třeba rod Melocactus z Kuby (prý) nemá rád teploty pod 15 °C a snese i pěstování v panelákových bytech.;
jiné snesou ještě chladněji a... celý příspěvek > |
 |
Nejatraktivnější stromy, 9.3.2010 Albízie je velmi pěkný strom! Když jsem se s ním setkal v Chorvatsku, nevěřil jsem, že je možné ji i u nás udržet. Později jsem jich viděl několik na Slovensku apod.
Zmíněná Chitalpa mne nijak nenadchla, to bych rozhodně dal přednost katalpě (anebo... celý příspěvek > |
 |
Jak se jmenuje tahle květina?, 9.3.2010 Opět se jedná o pryšec běložilný - Euphorbia leuconeura, který tu byl mnohokrát propírán; bližší informace najdete v archívu diskuse.
Josef. |
 |
Cibuloviny v květináči - můžu je vysadit nyní?, 9.3.2010 Základní dotaz paní tazatelky byl položen koncem ledna, kdy všude leželo půl metru sněhu. To by se jí těžko cibulky sázely.
Napsal jsem, že je paní má nasázet a udržovat spíše v chladnějším místě, aby se nevytahovaly.
Všechny cibuloviny mají květy... celý příspěvek > |
 |
Kaktusy, 9.3.2010 Hodně světla, v létě teplo, v zimě chlad, v létě zálivka častější, v zimě žádná!
Ale jsou to úplně základní obecné údaje. Nároky některých kaktusů se liší.
Jistě podrobnosti najdete na dalších vláknech tohoto fóra (viz níže) anebo na kaktusářských... celý příspěvek > |
 |
Mandlovník, 9.3.2010 Není to sad, ale staré stromořadí pod silnicí (nyní již pro auta nepoužívanou) pod zámkem směrem k hořínskému mostu.
A jste tedy se svou mandloní pěkně vysoko! (pokud nejste v některé z teplých oblastí ČR).
Josef. |
 |
|
 |
Tavoľník, 9.3.2010 Myslím, že většinu tavolníků namnožíte dřevitými řízky, které nyní nastříháte a jakmile to počasí dovolí, napícháte do připraveného záhonu. O ostatní se už skoro jistě poistará příroda, jen nesmíte zapomenout udržovat záhon vlhký a... celý příspěvek > |
 |
Jak namnožit Cypřišovec leylandův?, 8.3.2010 Myslím, že ho můžete ostříhat nyní zjara, těsně před rašením.
Josef. |
 |
Laminát místo folie, 8.3.2010 Samozřejmě jsem chtěl napsat 1 mm, dvojka se tam vloudila omylem.
josef.J |
 |
Laminát místo folie, 8.3.2010 Proč nemůžete použít fólii? A myslíte, že s laminováním to bude lepší?
Běžnou jezírkovou fólii tloušťky 12 mm kořeny jentak neprorostou.
Josef. |
 |
Roubování čarověníků, 8.3.2010 Jménomu dáte snadno - je to na Vás.
Spíše jde o to namnožit jich dostetečné množství, udělat katalog - publikovat to a pod tím jménem prodávat a rozšířit.
U čarověníků je celkem zvykem označovat je podle místa, kde byl nalezen původní čarověník:... celý příspěvek > |
 |