|
Slimáci? Vím jak na ně, 14.5.2009 Když u mně slimáci začali šplhat po zdi (i do výšky 1,5 metru), většinou přišly povodně - jak v 1997, tak 2003. |
 |
Olamovat květy jabloně na podzim zasazené?, 13.5.2009 chyba že vykvetly. Mělo se to vylámat, hned jak se objevily poupata. |
 |
|
 |
Americká plíseň na angreštu, 12.5.2009 Bikarbonát amonný se (před lety) prodával jako tzv. "cukrářské droždí". |
 |
Jak odstranit nánosy od bio-oleje?, 7.5.2009 Pokud byste náhodou měli přístup k ultrazvukové čističce, je to taky řešení a doba potřebná k rozpuštění nečistot se výrazně zkrátí...
Hodně účinným (ale i drastickým) prostředkem je roztok louhu zatepla - kromě šmíru to rozpouští ale... celý příspěvek > |
 |
Ohnutá kliková hřídel, 7.5.2009 V našich končinách za rovnání chtěj 500,-.
Sekačku jsem další 3 sezony bez větších problémů provozoval.
P.S. Těch 5000,- mně přijde jako vcelku odpovídající cena - za klikovku na Briggse chtěj v servise cca 2000,- a další dva za rozborku... celý příspěvek > |
 |
Ochrana dřevěné nádoby, 7.5.2009 Jak už tady několikrát zaznělo, ve vodě by se spáry měl zatáhnout. Tak to funguje třeba u zdravého sudu. Pokud jsou části dřeva nahnilé, nebo nějaké mechanické kazy, je to jiná.
Několik let jsem udržoval při životě starší sud tak, že jsem... celý příspěvek > |
 |
Železitá voda ze studny, 5.5.2009 Máte-li skutečně tvrdou vodu (s obsahem vápníku), pak se připravte na to, že přídavkem sírové kyseliny vápenaté ionty z vody vypadnou ve formě sádry (možná se to zase trochu mléčně zakalí).
Nejsem si jenom jist čistotou sírovky z drogerie - běžně se... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svými výsledky roubování, 4.5.2009 Na jedněch anglických stránkách o roubování (přesnou adresu si již nepamatuji) používal sadař k začištění dosedací plochy roubu malý cídič (druh malého ručního hoblíku). Uvádím to jenom jako zajímavost, nemyslím, že tohle je správná cesta...
V... celý příspěvek > |
 |
Modrá skalice ano či ne?, 30.4.2009 Komerční přísady do krmiv, na bázi zinku i mědi skutečně existují - druhé zmíněné vyrábí např. nejmenovaná chemička v Přerově.
Jevy je třeba vnímat a hodnotit v širších souvislostech. I já si přeji lepší a čistější životní... celý příspěvek > |
 |
Modrá skalice ano či ne?, 30.4.2009 ad 101.234:
modá skalice se do vody přidává jednorázově, tedy u sezónních bazénů při napuštění.
P.S. Bojovníkům za životní prostředí doporučuji prostudovat aplikační dávky Kuprikolu, Šampionu, bord. jíchy (ta se používá v zemědělství po staletí) -... celý příspěvek > |
 |
|
 |