Příspěvky uživatele - 244.4

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Brambory bez natě, 13.8.2009
něco na tom bude, náš děda tohle dělá taky (a zřejmě většina lidí ve vesnici).
Měření lihoměrem, 13.8.2009
Přesnost závisí na dvou věcech: 1) měřidlo musí dokonale plavat, nesmí se dotýkat dna,  tedy v nádobě (dobrý je odměrný válec) by měl být dostatečně vysoký sloupec měřené kapaliny 2). jelikož principem je vlastně měření hustoty, je zde... celý příspěvek >
Modrá skalice ano či ne?, 12.8.2009
Píšete, že máte zanesené veškeré trubky - roztoky kysliny citronové jsou asi to nejjednodušší, co se dá použít k šetrnému rozpouštění rzi - používají to restaurátoři a občas to používám taky, k odrezování starého ručního nářadí. To by vysvětlovalo i... celý příspěvek >
Sekačka se sběrem do ovocného sadu, 12.8.2009
Turboefekt běžné sekačky nepostačuje k tomu, aby vycucla (i malé) jablka. S ostatním by neměl být problém.
PET flase - Slivovica (alkohol obecne), 11.8.2009
Příliš často nepálím, ale kdykoliv jsem navštívil nějakou pálenici za provozu, byli tam lidé, kteří pracně vypálenou pálenku slévali do plastových nádob... Problémem je zejména uvolňování změkčovadel z plastů - je třeba si uvědomit, že koncentrovaný... celý příspěvek >
Životnost motorů Honda GCV, 10.8.2009
jenom malá poznámka k těm emisím: emisní faktor je koncentrace škodliviny (např. CO, NOx) vztažená k nějaké technologicky významné veličině, např. tuně spáleného paliva, u dopravních prostředků se to často vztahuje na jednotku ujeté... celý příspěvek >
Měděný drátek ve stonku - prevence plísně?, 24.7.2009
Těžké kovy nejsou nějaké supr sofistikované analýzy a zvládají je (od pol. 90. let)  i malé laboratoře. Chci říci, že v každém okrese musíte najít alespoň jednu akreditovanou labinu, která měď udělá.
Měděný drátek ve stonku - prevence plísně?, 24.7.2009
Je třeba si uvědomit, že rostlinné šťávy obsahují organické kyseliny, soli a hlavně jsou ve stálém kontaktu s drátkem  - v tomto ohledu srovnání s měděnou střechou trochu pokulhává. Deště atakující měděnou střechu  (již ne tak kyselé... celý příspěvek >
Pro pamětníky - kniha Ochrana Rostlin z r. 1957, 22.7.2009
co se týče těch koncentrací - vždyť jste si už odpověděl sám - 1% (hmotnostní)  je 10g v litru. Spousta 50-100 let starých receptů (nebo technologií) není kompatibilní se současnými environmentálními standardy, aplikovat 20% roztok skalice... celý příspěvek >
Bazény Bestway - životnost, 22.7.2009
Já bych to tak tragicky neviděl - je pravda že na tomto bazénu jsem druhý rok lepil malou dírku (nic složitého), nicméně po dvou letech nic styřelého nebylo.  Kupovali jsme to přes Inernet za nějaké 3 tisíce, takže o výdrži... celý příspěvek >
Jak rozpustit slimáka v trubce, 21.7.2009
Tady je každá rada drahá - mně by přišlo nejčištší to, co sám zmiňujete - tj. nějaké mechanické vypuzení, popř. je-li to technicky možné, vodovod někde otevřít a za pomoci mechanického čištiče - čerta (popř. fungl nového instalatérského péra) trubku... celý příspěvek >
Doporučte dobrou knihu o rostlinolékařství, 17.7.2009
Aby doporučovala použitelné postupy a sehnatelné preparáty Nijak nepodceňuji kvalitní knihy na papíře, ale dost informací je na českém a zahraničních webech - pokud chcete něco relevantního nalézt, chce to pravda znát název choroby (a třeba anglický... celý příspěvek >
Klikova hridel Briggs and stratton, 7.7.2009
Na můj motor (4 koňový Quantum) stojí v ČR zapalovací cívka přes dva tisíce. Nakonec jsem se dohodl se servisákem na pětistovce za použitou. Ale na americké ebay jsou nové za ceny 30-50 dolarů, použité i kolem 10, s tomu samozřejmě poštovné.
Bolševník?, 29.6.2009
když bolševník velkolepý začne kvést, je to minimálně 2m rostlina. Před mnoha lety jsme ji měli na zahradě (čísi nerozvážnost), nemá ráda sečení, takže na udržované louce zajde.
Kuna pod kapotou auta, 24.6.2009
Tento problém znám - u auta, odstaveného ve stodole, bylo nutné měnit nějaké kabely. Nevím, jestli to pomůže vyřešit váš problém, já pokládám na přední kolo večer ultrazvukový plašič, je to pohodlnější než stále otvírat kapotu - akorát na ten plašič... celý příspěvek >
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika