|
L a H, 14.4.2009 Hledejte "LH tryska" - vyjedou diskuze kde se řešilo nastavení karburátoru.
Obecně platí, že pokud nastavením příliš ochudíte směs, tak zadřete motor... Gl. |
 |
Hodnocení předností a záporů nové řady HQ čtyřista, 14.4.2009 Pokud na to máte, tak určitě profi pilu - pracovat s lehkou a výkonnou pilou s velkou životností je radost. Přesný model podle toho jaké máte dřevo (20 leté smrčky chtějí něco jiného než 200 leté duby ;)
Pokud jste omezený... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Křovinořez - vibrace a zahřívání kloubu, 8.4.2009 Pokud tohle nechápete, jak můžete dělat servisáka??? Podélné - axiální = např. nalisování ložiska na hřídel. Příčné - radiální = např. nasazení ocelového lana do koncovky a "rozplácnutí" koncovky ;-) Gl. |
 |
Stáří benzinu do pily, 6.4.2009 Kvalitní čistý benzín týden starý je OK.
Samotný benzín dobře skladovaný (plastový kanystr) vydrží půl roku bez problému. Horší to je s namíchanou směsí, olej se v benzínu rychle rozkládá - je třeba směs spotřebovat co nejrychleji (max. do měsíce),... celý příspěvek > |
 |
Pozor na bezpečnost při práci ve výškách, 2.4.2009 metr volného pásu Pardon, má být metr volného pádu, žádný pás... :-/ |
 |
Pozor na bezpečnost při práci ve výškách, 2.4.2009 Jenom k bezpečnostnímu opasku - je to lepší než nic, ale: Nesmí se do něj spadnout - zláme vám žebra + vnitřní zranění břicha, i při malém pádu (stačí metr volného pásu a je vymalováno). Při volném visu jen v opasku máte max. čtvrt hodiny na... celý příspěvek > |
 |
Jakou lehkou motorovou pilu, 1.4.2009 Dolmar PS 420C - gut a za dobré peníze ;-) Gl. |
 |
Jakou koupit farmářku, 27.3.2009 Je třeba vzít metr a vyrazit do terénu najít topol o průměru 1,5m na pařezu, a podívat se co to je za strom :-))) Kácet ho tímhle bych fakt nechtěl ;-) (Možná tak obvod 1 - 1,5m, to bych věřil, ale to je úplně o něčem jiném...) ... celý příspěvek > |
 |
benzínová nebo elktrická motorová pila, 11.3.2009 Výkonu u ES 2140 se bát nemusíte - řeže to dobře (známí se nejspíš budou divit ;-). Na youtube jsou videa od J.S. Za sebe musím říct, že od té doby co mám ES 2135, tak mě ani nenapadne v dosahu kabelu vyndavat motorovku... celý příspěvek > |
 |
Může svíčka zničit zapalování?, 23.2.2009 Výměna názorů v tomhle stylu mrzí i mne. Názor mám ale pořád stejný - pokud "nedoporučený díl" neměl vliv na vadu - nezpůsobil ji, tak je reklamace oprávněná.
Ve vašem případě to na cca 90% nebylo svíčkou, ale bylo vadné zapalování samo o... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Může svíčka zničit zapalování?, 19.2.2009 Radku, tak to zase ne. Za tím co jsem napsal si stojím a to s čistým svědomím. Vaše urážky si nechte pro někoho jiného. Pokud nejste ochotný nést zodpovědnost za vadné zboží, tak si najděte jinou práci.
Ještě jednou: Podle platných zákonů, pokud... celý příspěvek > |
 |
Může svíčka zničit zapalování?, 18.2.2009 Pardon - vy víte, že zapalování odešlo kvůli té svíčce?? Myslím že nevíte. Ale zákazníka by jste vyhodil ať zaplatí opravu, že?! Pokud to nepošlete k přezkoušení, tak opravdu jste hajzl a zlatokop jak píšete. Pokud neznáte příčinu a nechce se vám jí... celý příspěvek > |
 |
Může svíčka zničit zapalování?, 18.2.2009 Radku, pořád vám jaksi nedošlo, že Petr píše to samé co já. Dovolím si vložit sem jeho shrnutí výše uvedených zákonů:
"Tzn. použije se neoriginální svíčka, která způsobí škodu, tak máte smůlu a ani soud Vám nepomůže. Pokud by znalecký... celý příspěvek > |
 |
Může svíčka zničit zapalování?, 18.2.2009 Tady je problém, že servis vůbec neřešil proč zapalování odešlo, ale při pohledu na jinou svíčku okamžetě věděl, že odpálila zapalování - to je hodně nefér. Něco jiného by bylo, kdyby zapalování poslal na posouzení jestli odešlo přetížením nebo vadou... celý příspěvek > |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 13.2.2009 jj, souhlas. Ale potvrzuje to, že lesáci mají jiné názvosloví - čelo kolmé na směr řezu = úhel čela 0° (na obrázku g, od vodorovné osy to nejspíš měří pro názornost), Další věc je, že čelo pro strojaře je trochu jinak a přímo souvisí c... celý příspěvek > |
 |