|
Oleandr, 11.4.2010 Já mám oleandr už 14 dnů venku, slabší mrazík mu neublížil. Do tepla do pokoje bych ho nedával, mohl by shodit listy. VK |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 11.4.2010 U mně v Hradci Králové meruňka právě začíná kvést, prší a je 5,8 st. Jiné roky to bylo podobné a meruněk bylo dost. Když prší a je zataženo, tak by snad nemělo mrznout. Před třemi dny jsem stříkal Baycorem, jeden rok jsem nestříkal a nevyplatilo se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Washingtonea a žumara, 2.4.2010 Tak jsem vyměk, po pofírunku v HK - sněžení a mrazu - jsem žumary a agave a oleandry nastěhoval do garáže. Taky želvy jsem ve výběhu přikryl bóžohodovým přehozem. VK |
 |
Meruňka - jak o ni správně pečovat, 2.4.2010 Je krásná, nic s ní nedělejte, nechte ji krásně růst. Řezem ji infikujete a může dostat mrtvici. VK |
 |
Melouny - devastující choroba 2009, 1.4.2010 Ridomil nepůsobí na padlí a preventivně po vysazení nemá vliv na pozdější výskyt jakékoli plísně. Doporučuji přípravek Ortiva opakovaně preventivně během celé vegetace. OL je 3 dny a je to širokospektrý fungicid. VK |
 |
Pilatka svestkova, 31.3.2010 Zolone už není. VK |
 |
Šedý povlak na větvičkách, 31.3.2010 Já bych řekl, že šedý povlak jsou normální trichomy /chlupy/ rostlině vlastní. VK |
 |
Pěstování rajčat, 31.3.2010 Umísti co nejblíže okennímu sklu při teplotě 18 - 20 stupnů. VK |
 |
Sparťan, 31.3.2010 Spartan je unyle sladký a silně padá. VK |
 |
Nařízkované vzpřímené muškáty, 31.3.2010 Zaštípněte vrcholek a pokud máte možnost je v případě mrazíků uklidit domů, tak je dejte ven. Já je mám už taky venku. Jinak na okně v nevytápěné místnosti. |
 |
|
 |
Jarní hnojení, 31.3.2010 NPK neobsahuje stopové prvky, Cererit ano. Hydrocomplex je kvalitní, lepší než Cererit. Já používám Cererit lehce k zelenině a podle návodu ke stromkům a okrasným rostlinám. Nemám možnost sehnat hnůj a kompost obsahuje jen humus, je z trávy,... celý příspěvek > |
 |
Žáby v jezírku, 29.3.2010 To značí, že se budou rozmnožovat a že máte docela kvalitní vodu, i když se nejeví jako čistá. VK |
 |
Jak sít kukuřici, 27.3.2010 Ahoj, pěstuju vždy jen několik rostlin a je to v pohodě. A kukuřice se seje, když kvetou třešně. VK |
 |
Krtek - a je to, 26.3.2010 Ty bestie teoreticky dělají krtiny na podzim, ale letos rejdily /bestie, proto s tvrdým y/ po celou zimu těsně pod povrchem - dělaly takové vyboulené tunýlky. Hraboši to nebyli. VK |
 |
Da se jeste prozezavat?, 23.3.2010 Jabloně můžete ještě řezat, klidně i narašené. |
 |