|
Přežije tohle hebe zimu venku?, 20.11.2011 Problematika rodu Hebe je obecně v jeho nedostatečné zimovzdornosti v našich podmínkách. Dosud se mi osvědčilo pouze Hebe cupressoides které si nechá líbit snad vše. Ostatní druhy prostě časem přes zimu zajdou. Poněkud překvapivě jsou odolnější... celý příspěvek > |
 |
Piliny a dřevěný odpad, 20.11.2011 Veškeré složky na bázi dřeva které se dostanou do, nebo na, půdu mají tendenci se rozkládat. Jedná se o savý materiál a tedy proces rozkladu je poměrně rychlý. Řádově měsíce nebo několik málo let podle hrubosti materiálu. Pokud piliny,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zazimování dipladenie, 25.10.2011 Přeji dobrý den všem pěstitelům Diplandie, Předesílám, že nemám rád květiny co se musí stěhovat, je to jen pro zlost a nese to problémy. Přesto ale si dovolím napsat zkušenosti které mám díky manželce která si prostě tyto nedovede odpustit. Tato... celý příspěvek > |
 |
Hlaváček jarní, 30.9.2011 Přeji dobrý den a děkuji za výše uvedené příspěvky. S těmi teplotami to není technicky žádný problém a tak až příští rok "sklidím" pokusím se to zrealizovat. Snad jen trochu s většinou uváděným tvrzením nekoresponduje to jarní setí a... celý příspěvek > |
 |
Koniklec, 24.8.2011 Příroda je moudrá (až na výjimky jako je člověk co se přemnožil a ničí jí) a snaží se zachovat život jako takový Ona ví, že smyslem života je pouze život sám. Projevuje se to tedy zdánlivými anomáliemi jako je například zmiňovaná remontace. Patří tam... celý příspěvek > |
 |
Žádost o určení květiny, 10.7.2011 Fotka s dobrou vypovídací hodnotou, s tím se dá pracovat. Mnozí další tazatelé by u Vás měli přiučit, Někdy to tu opravdu připomíná věštění z kávové sedliny. JP.. |
 |
Hlaváček jarní, 10.7.2011 Děkuji za první ohlas. Přesazovaní dospělců z volné půdy je trochu problém a tak myslím, že to z přírody nebude. Tedy někdo to asi umí. Hlaváček jarní (na rozdíl od některých jiných druhů tohoto rodu) je značně zimovzdorný a tuto zimu mi bez pohromy... celý příspěvek > |
 |
Hlaváček jarní, 9.7.2011 Týden a ani jeden ohlas, ani dílčí poznatek. To nikdo hlaváček nevysévá? No alespoň tedy tímto "posunu" příspěvek trochu nahoru. Nebo že by zoufalost dovedla mne zpět k mrkvi a kedlubnám? |
 |
Hlaváček jarní, 3.7.2011 Přeji dobrý den všem pěstitelům, těm co jsou naprostí začátečníci i těm co jsou profesionálové, případně přímo botanici. Rád bych všechny poprosil o zkušenosti s výsevem hlaváčků. Především tedy hlaváčku jarního (Adonis vernalis) ale případně i... celý příspěvek > |
 |
Je to plevel, nebo skalnička?, 29.6.2011 Přeji dobrý den a dovolím si jednu úvahu. Prohlédl jsem si fotku a bohužel je v rozlišení které mi určení nedovoluje. Možná pan Josef má nakoukané všechny rozlišovací znaky a tak bych jeho determinaci nezpochybňoval, jen bych si dovolil... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mochna - trvalka?, 27.6.2011 Milý vtipálku a pěstiteli mochny husí, pokud jste tento druh již zmínil třeba máte třeba na skladě i nějaký slušný recept jak se jí zbavit. Pokud by ji zahradník prodal jako rostlinu k pěstování tak je to na facku ale to myslím nehrozí, Za... celý příspěvek > |
 |
Plevel nebo kytka, 27.6.2011 Vážená paní Danielo
Pro mírné odlehčení debaty odborbě botanické bych si dovolil citovat jednu (z mnoha) myšlenek mého zahradního souseda. "Co je a co není plevel je otázka naší volby a našich priorit" Byť jsme na mnohé otázky měli... celý příspěvek > |
 |
Zná někdo rostlinu?, 2.5.2011 Dovolil bych si mírně poopravit určení oné prvosenky a připojené příspěvky. Domnívám se že se jedná o Primula x pubescens která sice patří do sekce Auricula ale není Auricola. Tato rostlina je kříženec Primula auricula a Primula... celý příspěvek > |
 |
Skalník na kmínku, 5.4.2011 Dobrý den
Jestli je, nebo není, pozdě brzy poznáte, v tuto dobu už není co radit, prostě přežil nebo nepřežil. Před léty jsem také konal pokusy pěstovat skalník ve tvaru stromku. Jako materiál jsem použil to co opravdu rostlo jako plevel, pravý... celý příspěvek > |
 |
Neznámá rostlina, 19.11.2010 Ta výška mne trochu udivila, mám jí na zahradě (a není to žádný chudáček, hojně kvete a přesévá se velice ochodně všude kde zapadne semínko), viděl jsem jí několikráte v jižní Evropě v horách, vše tak cca do 40 cm a tak jsem si to... celý příspěvek > |
 |