Příspěvky uživatele - 130.20

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
hnojení ovocných stromů, 29.9.2008
Uváděná hloubka 50 cm je samozřejmě orientační a platí pro ČK na MM106. Větší význam má plocha - kořenový systém bývá na větší rozloze než korulna stromu. Hlokubka 80cm už připomíná kulometné hnízdo ale vysokokmen ji jistě ocení. V zásadě jde o pomoc... celý příspěvek >
Brambory moderněji, 26.9.2008
Pane Kozelko, vím, že máte pravdu, jenomže: S nákupem sadbových brambor mám špatné zkušenosti - drahé, že bych mohl skoro koupit brambory na spotřebu a výsledek nevalný. Ty moje červené vznikly ze dvou zdrojů a výsledek je český jedlý a sadbu opět... celý příspěvek >
Jabloň do malé zahrádky, 26.9.2008
Kolik lidí, tolik chutí... každý si musí vybrat a odrůd je tolik, že si vybere. Staré osvědčené odrůdy úplně nezatracuji, mám rád více odrůd pro porovnávání rozmanitých chutí, ale často to je větší odolnost i menší nároky ovšem ve spojení s horší... celý příspěvek >
Sázení brambor po staronovém způsobu, 24.9.2008
Takže musí být rok předev příprava? Nebo lze počkat na trávu, posekat a sázet? Děkuji za odpověď, tak jako tak se mi to líbí. Z.
Brambory moderněji, 24.9.2008
Z pohledu obyčejného zahrádkáře, který má z políčka 10x20m brambory a bolavá záda to beru tak, že s plevely se nechá žít a likvidovat je mechanicky, na plíseň a mandelinku to jinak než chemicky neumím. Střídat plochy je moc dobré ale na to nemám.... celý příspěvek >
základy pod skleník, 24.9.2008
Zámrzná hloubka z pohledu základů se bere 80-90 cm, u vodovodní přípojky 150 cm, ale o to ani nejde. Základ musí být železobetonový, pokud se trochu hne, aby se nerozlomil -  pak praskají i skla. Při zasklívání musí mít sklo nas okrajích asi 3mm... celý příspěvek >
Odstranění pařezu, 24.9.2008
Já to vidím asi takhle: Když už jednou pařez je, pak s ním mohu bojovat, nebo se s ním sžít. To druhé je snazší, už jsem dokonce hned při porážení stromu vytvaroval "židli" i s opěrátkem. Více než deset dospělých třešní jsem vykopal i s... celý příspěvek >
hnojení jabloní, 24.9.2008
Jednoduchá otázka, složitější odpověď, proto se do ní asi nikomu nechce. Obecně: Při každém agrotechnickém zásahu je nutno zvážit všechny okolnosti, zejména: Stáří, kondici a velikost stromu, květní násadu, všechny zásahy předtím (hnojení, řez,... celý příspěvek >
Gascoigneho šarlatové, 24.9.2008
"Šarlaťáka" pěstoval můj otec na volně rostoucím zákrsku. Malá část výběrových plodů íá kvality byla skutečně výstavní, vzhledově nádherná i chuťově brzy po sklizni velmi dobrá. Zastíněné plody v koruně už tolik ne a všechny další... celý příspěvek >
Odrůda Rosela, 24.9.2008
Tak Rozelu už pravidelně koštuju rovnou ze stromu a hodně se mi to líbí. Dobou zrání nahrazuje Šampiona a chutí je výrazně lepší. Plodnost s ohledem na malý stromek vysoká, ale asi čtvrtina plodů je menší a s pihovatostí. Nevyrovnanost plodů mám... celý příspěvek >
Staré odrůdy, 23.9.2008
Ač jsem zatvrzelý obhájce moderních rezistentů, přeji každému radost z úspěchů. Malinové hornokrajské bývalo poněkud sušší jablko, vedle něho byl ještě chutnější malináč holovouský. Sudetská reneta v optimální zralosti a kvalitě byla chutná, na... celý příspěvek >
Problém s jabloní, 23.9.2008
Nápravný řez v předjaří by měl spočívt v mírnějším průklestu s cílem přiblížení se k běžnému schématu koruny stromu - 4 kosterní větve se středem jako základ koruny, patro, tj. další větvení asi po metru. Vzhledem k bujnému růstu velmi opatrně se... celý příspěvek >
Určení odrůdy, mne neznámé, jabloně dle přiložených snímků, 23.9.2008
K určení odrůdy je třeba znát co nejvíce znaků - o stromu i o plodu. Zkuste se podívat do starší pomologie na odrůdu Wealthy (má ještě červenější mutaci Wealthy double red), zda v popisu vlastností najdete převažující shodu. Z.
stříhání mladé jablůňky, 23.9.2008
Jestli tomu dobře rozumím, zasadila jste stromky loni na podzim a dosud vůbec nestříhala? A letorosty zůstaly ze školky 80cm? Berme to jako první možnost. Druhá možnost je, že brzy na jaře byl proveden základní, tj. silný, hluboký výchovný řez a pak... celý příspěvek >
Založení nové zahrady v 380 m.n.m, 22.9.2008
Já jsem objevil tento portál teprve nedávno a zjišťuji, že je mnoho čtenářů a málo pisatelů, tak se to snažím trochu napravit. A´t se Vám daří. Z.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika