|
Příspěvky uživatele - 213.141
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kolik oleje spotřebuje el. řetězová pila, 13.9.2009 U el.pil není až na výjimky regulace průtoku oleje. Proto se vyskytuje podobný problém, jako u motorových benzínových pil, kde není regulace průtoku oleje. Dávkování je nastaveno tak, aby se pokryl rozsah - průměr/tvrdost předpokládaného... celý příspěvek > |  | Dolamar-Sachs 100 - volnoběh, 13.9.2009  Spojka stojí asi 600,-Kč a dělá, dělala se ve 3 provedeních. Doporučuji poslední typ se 3 pružinami. Původní typ se 2 pery se rychleji opotřebovával při přetěžování pily a spojka potom zvonila. Nýtovaná spojka byla lepší, nezvonila, ale je... celý příspěvek > |  |
|  | Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 12.9.2009 Díky za doplnění, jen tyto příklady jsou jasné důkazy, že se u práce nepřemýšlelo a dodržení návodů by bylo v těchto případech snad až směšné zdůrazňovat. |  | Záhadná závada elektrické řetězové pily, 12.9.2009 Základní zásady při zjišťování závad takových přístrojů jsou - nejprve ověřit, zda je v pořádku připojení el. k přístroji, - potom ověřit, zda jsou v pořádku uhlíky (může být pohledově v pořádku, ale kontakt není zajištěn), - ověření proměřením, zda... celý příspěvek > |  | Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 12.9.2009 Vlastně toto je hlavní důvod, proč jsem opět napsal pár příspěvků. Nedávno jsem zase slyšel v televizi, že bylo zraněno dítě při sečení trávy sekačkou. Není to tak dlouho, co mě nějaký xy napadal, že m.j. pořád zdůrazňuji návody. Je nezvratitelná... celý příspěvek > |  | Poměr oleje do benzínu, 12.9.2009 Tak to nevím, ale rozhodně nechoďte k nějakému servisákovi, který to dělá pár dnů a pilu by nastavil podle současného trendu nastavování, co nejostřejší v chodu a co nejkratší v životnosti. |  | Poměr oleje do benzínu, 12.9.2009 V době Sachs Dolmar(cca do r. 1992 u nás) se používal na pilách SD značkový olej, který se mohl mísit nejvýše 1:40. Přístroje k nám dodávané, nebo do jiných zemí, kde nebyl zdaleka jako v Německu dostupný značkový olej se provozovaly na poměr 1:25... celý příspěvek > |  | Solo 637, 23.8.2009 Zde nevím, jak moc často budete řezat ve výškách, na žebříku. Jednak je to zakázané a dál nic moc mě s klasických pil při srovnání s MS 180 nenapadá, ta je lehká a výkonná. Kupovat spec. pilu je zase kompromis. |  | Nepravidelny chod motoru Briggs, 23.8.2009 Možná by konečně bylo na místě, kdyby tazatel uvedl dobu provozu sekačky a zatížení. Tak se dá použít z každého něco. Já jsem uvažoval tak, že doba provozu není dlouhá a vyčištění karburátoru, případně jen ověření stavu bude stačit, což u našeho... celý příspěvek > |  | Honda GCV160 motor nelze nastartovat, 22.8.2009  Ne, je to z důvodu přísady, kterou tento bezolovnatý benzín obsahuje. Já používám jen BA 95 a bez problémů, jak u GXV, tak u GCV. |  |
|  | Stihl ms 211, 22.8.2009 Jste si jistý, že se otáčí s maticí i šroub? |  | El. pila Narex, 22.8.2009 Záleží co zasmrdělo, pokud to bylo vinutí motoru, tak asi jen podle toho kolik to bude stát se dá uvažovat, jestli se to vyplatí. Mohlo to být ale přerušení přívodu, vypínač - zajiskření - mohla se spálit el. ochrana. Jestli máte možnost, tak... celý příspěvek > |  | Pila Gude KS 400 B, 22.8.2009 Je to typický příznak špatného nastavení karburátoru. Ale v případě nové pily, nebo když je vše v pořádku.Co se děje je způsobeno ochuzením směsi a může to být způsobeno až v nejhorším případě netěsností gufer, nebo jen sníženým průtokem paliva -... celý příspěvek > |  | Jakou směs používáte k pohonu 2 T, 21.8.2009  V současných návodech je již jen uvedeno, že se má olej smísit s polovinou benzínu a dolít zbytek a protřepat. Ale u starších návodů bylo vypláchnutí i odměrné nádoby benzínem. Přitom to je logické a snadné. Odměřím např. dávku na 5 ltr, což je 100... celý příspěvek > |  | Výběr řetězové pily, 21.8.2009 Současná značka Homelite bude velmi těžko získávat zpět ztracené zákazníky. Kdyby pokračovali v tom, co vyráběli před 20 lety, tak dnes určitě patřili mezi nejlepší. Měli sice trochu jiný design, ale konstrukční kvalita byla velmi dobrá. I ležaté... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|